Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásná a odvážná hrdinka se vrátila. A je šťastná jako nikdy předtím, protože ji generál Shang požádal o ruku. Přesto se objeví nečekaná překvapení. Jejich štěstí se jim snaží kazit nezbedný Mushu, který se jako rodový ochránce snaží držet zamilovaný pár co nejdále od sebe. A k tomu je tu ještě jeden obtížný úkol - doprovázet tři princezny přes celou Čínu za jejich manžely. Princezny se však do svatby nehrnou. Jejich muži jim byli prostě vybráni. Když to Mulan zjistí, rozhodne se rázně zakročit.

Těšte se na skvělou komedii, podmanivou hudbu a dojemný příběh o odvaze a přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Já jakožto divák značně zkušený a patřičně cynický jsem od začátku věděla kdo s kým a vcelku i za kolik (za misku zázvoru s rýží, pochopitelně). Ale u nás je Mulan prostě hrdinka všech hrdinek a rekovné srdce, laskavost, pohotovost a další soubor kladných vlastností a dispozic jí může z fleku závidět kde jaký nýmand, Kapitánem Amerikou počínaje, přes Supermana a Héraklem konče. ()

Hystory 

všechny recenze uživatele

Ako sa vraví “jednotka je vždy lepšia“. Je to väčšinou pravda. Ak nemajú vymyslenú konštrukciu druhej časti filmu, tak načo sa doň púšťajú? Na ťahanie vzácnych minút pred obrazovkou je rozprávka preplnená všelijakými spomaľujúcimi pesničkami. Milučké postavy z jednotky strácajú svoje čaro. Ak by tam nebol Mushu, Mulan 2 by sa hádam ani nedal do produkcie. Dejová línia sa skladá na jeho postavu, v jeho tieni sa odohráva slabý dej a tým sa stráca hlavná myšlienka. Hneď na prvý pohľad zistíme že je to takzv. okopírovanie „jednotky“: Prichádzajú nepriatelia zdolať Čínu a Cisár na výmenu pošle svoje tri dcéry (prečo asi presne tri?). Tie musia odprevadiť naši hlavný hrdinovia... ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Po animační stránce moc pěkná pohádka. Příběhově je však o dost slabší než její předchůdce, příběh je na můj vkus moc přeslazený, točí se víceméně okolo citů a lásky. Postavy zde nejsou až tak kvalitně vykreslené, asi díky slabšímu scénáři. Hudebně je film taktéž o něco slabší, ale přesto se zde najdou i docela pěkné písničky. Zábava nic moc, komediální stránku filmu zde zachraňuje především dráček Mushu. Pokračování Legendy o Mulan díky krátké stopáži uběhne rychle, divákovi však nic moc nenabídne a zařazuje se tak do těžkého pohádkového průměru. Jelikož je film čistě video záležitostí a víme, jak takové filmy většinou dopadají, musím uznat, že Legenda o Mulan 2 dopadla ještě relativně dobře a na pohádku se dá koukat. Ovšem nic víc, než průměrnou pohádku asi nečekejte. 5/10. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s prvým dielom mi tento prišiel viac usadený, menej epický a so slabším príbehom. Taký milý rodinný animák, ktorý však narozdiel od svojho predchodcu neprináša nič, čím by utkvel v pamäti. Z vtipálka Mushu sa stal "záporák" a kazisvet a je akosi viac cringe. Potešil návrat starých postáv, sympatická animácia a skladby. Je však cítiť, že druhý diel je výrazne slabší. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Priam počuteľne mi v tomto pokračovaní chýba nielen hudba Jerryho Goldsmitha ale aj veselé pesničky, premyslené a vtipné dialógy ako aj zaujímavejší a presvedčivejší príbeh. Ani ten Mu-shu už nie je tým, čím býval. Napriek tomu, je táto dvojka lepšia než niektoré iné (napríklad Malá morská víla II) a na animáciu a čínsku krajinu sa stále dobre pozerá. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama