Reklama

Reklama

Clarksonova farma

(seriál)
  • Velká Británie Clarkson's Farm
Trailer 1

Série(3) / Epizody(24)

Intenzivní, namáhavý a často veselý rok v životě nejnepravděpodobnějšího britského farmáře Jeremyho Clarksona. Připojte se k Jeremymu a jeho partě zemědělských spolupracovníků, kteří čelí nepřízni počasí, neposlušným zvířatům, nereagujícím plodinám a nečekané pandemii. Toto je Jeremy Clarkson, jak jste ho ještě neviděli. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (51)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeremy má farmu. A ne ledajakou. Významný kus země, k němuž náleží 42 velkých polí, lesy, prameny, potoky a tradiční, klasicky anglické hraniční zídky, celkově nic pro začínajícího čučkaře. Že si ukousl většího sousta, než by zvládl, je divákovi záhy jasné a nejde jen o pořizování nebo obsluhu zemědělských strojů, či učení se všemu za pochodu. Docela příjemný formát lehce přifintěné reality show si diváka dokáže získat, protože cílovkou není ostřílený hnoják, ten nemá čas koukat na bednu, ale každý, kdo o zemědělství ví kulové, traktor zná jen z kolony na cestě a kombajn z hračkářství, když ho pořizuje v mini verzi znuděné ratolesti. Však chleba viděl každý, pivo taky i olej pod flákotu v trojobale nalije rád kde kdo. Že se to nevyčarovalo samo na polici v krámě, se ale poněkud zapomíná, čili Jeremyho projekt oceňuji a neřeším, co vše kolem toho bylo. Chválím aktivitu, při níž využil svého jména pro dobrou věc a ukázal lidem, o čem to celé je. A pal to čert, že konkrétně v jeho případě investovaný kapitál nehrál roli. Každý díl přinesl dost zajímavého, řekla bych, že obočí zvedla větší část publika. Perfektní byla postava manažera- poradce, který farmáře usměrňoval v duchu byrokratických předpisů, včetně statistických rad a osvědčených realistických plánů. Zúčtování v závěru bylo třešinkou, která dala celému pořadu jiný rozměr. Rázem bylo jasné, že se nebavíme o výzvě vrtošivého, nešikovného stárnoucího chlapa... Mladý, ale zkušený makač Kaleb, který pobavil svou jednoduchostí, snadno diváka přesvědčí, že je to borec na správném místě, učit by se od něj mohl každý začínající odvážný optimista. Práci kolem ovcí nemá smysl rozebírat, kapitola sama pro sebe. Pro mě tedy interesantní celé a až mě bude zase na silnici brzdit traktor, přejdu to bez keců. Minimálně na tohle tento pořad dobrý byl. Může za to i excelentně natočená závěrečná pasáž s kombajnem, která byla absolutní TOP a seriál povýšila z roviny zábavné na post ryze edukativní. Ráda se podívám na další Clarksonův rok. Pátá hvězda je od mě za důležité prořezávání lesa, kdy si Jeremy s chutí a zcela právem kopnul do internetových envirodementalistů, kteří princip obnovy lesa a jeho potřeby nejen že absolutně nechápou a nepřijímají, ale často do něj od avokádového prudce bioveganského latté ještě ani nedojeli. Protože tam nejede metro a nalískané kýty v úzkých galatách kule na výlet pěšky nepustí... ()

Warhaus 

všechny recenze uživatele

,,We never know what Jeremy is gonna to do next..'' tenhle pořad nemá chybu. Vše působí autenticky, poučně, zábavně a celý zážitek je intenzivní celých osm dílů. Od nákupu Lamborghiny traktoru, přes sheepsex až po shánění komabjnu. Každý se doplňuje a vlastně jsem ani jednou nepomyslel, že by mi chyběl někdo z velké trojky, byť na ně Jeremy trefně narážel. Vše je, i přes menší štáb, bezchybně natočeno. Tenhle pořad dokonale vystřídal The Grand Tour. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Když to všechno sečtu, vychází to zhruba na čtvrt milionu liber." "Jo. A to je je jen cena za základní vybavení. S takovou sotva zaseješ obilí." ________ Nehorázná hlína tenhle pořad. Doopravdy nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, že mě bude tak extrémně bavit pořad o farmaření a páření ovcí. Jenže environmentální orangutan Jeremy Clarkson je jednoduše lukrativní magnet popularity a záruka kvalitní zábavy. 'Clarkson's farm' je unikátní a zcela nepřikrášlenou demonstrací všeho, co farmaření obnáší - jde o otázku života, smrti, dodržování vládních regulací, a vyplňování formulářů daňového přiznání - a krom toho jde o neskutečně nahláškovanou recesi, nebo chcete-li přímo satiru, která si nebere sebemenší servítky. Přesto seriál i přes svůj signifikantní britský suchý humor velmi explicitně upozorňuje na problematiku potravinového nedostatku a nesmírně složitého procesu, jak se daná potravina dostane z farmy až k vám na talíř.... Verdikt? Epizoda s ovčími orgiemi a obnovou biodiverzity absolutní top strop, Zahradník Gerald s nesrozumitelným britským přízvukem by si zasloužil vlastní show, no a za pokračování budu jedině rád. Doporučuju všema dvaceti.... RIP Wayne Rooney. ________ "Nesnáším jezevce. Jsou jako puberťáci. Celý den spí, vstávají až večer, přenášejí pohlavní nemoci, bourají zídky, a když se rozední, jdou zas spát." ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Koncept Top Gearu / Grand Tour už pomalu tleje - pořád dokola jen narafičené scénáře a sponzorovaná auta, ve kterých stárnoucí protagonisté vypadají čím dál nepatřičněji a Jeremy je v něm arogantní sociopat. Clarksonova Farma je oproti tomu svěží změna, je to Tao. Jeremy je zde mnohem zodpovědnější a skromnější tváří tvář krásné i kruté přírodě, ale zároveň zůstává starý dobrý Jeremy milující spalovací motory. Jeremy o farmaření nic neví, ale ani si na to nehraje. A protože má miliony, tak si z ničeho nic nedělá a může být obklopen experty. Divák se postupně vtipným a hravým způsobem dozvídá o životě zemědělce. I když je to také dost sestříhané a narafičené, tak věřím, že to Jeremy dělá hlavně pro radost, ne pro prachy. Navíc to celé přitáhne více pozornosti k problémům zemědělství a našeho jídelníčku. Podobné a mnohem lépe informované nahlédnutí pod pokličku farmáře lze najít na youtube kanálu "Harry's Farm". ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak než za pět, i když mě farmaření obecně rozhodně nebere, děkuji bohu že netrpím předsudky a neměl jsem problém si to pustit. Brilantně natočeno, pečlivě vybraní a taky náležitě přirozeně vtipní Jeremyho parťáci. Samotný Clarkson v úplně jiné pozici než v GrandTour, zde naslouchá, učí se, je velmi submisivní a nechá po sobě štěkat mladého spratka - co ale evidentně velmi dobře ví jak farma funguje. Clarkson ke všem pochodům na farmě pak stejně přistupuje "po svém" a snaží se vymyslet "něco nového", ale často to dopadá jako velká vtipná katastrofa. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Na začátku epizody popisuje Jeremy Clarkson svůj den na farmě, jehož součástí je příprava rajčatové omáčky. Během přejezdů autem mezi místy své pracovní náplně pozoruje nad sebou letící helikoptéru. Rovněž si můžeme všimnout, v jaké hodině dne se zrovna Jeremy nachází. Jde o odkaz na podobnou scénu z filmu Mafiáni (1990), ve kterém Henry Hill popisuje svůj pracovní den a rovněž dohlíží na přípravu omáčky k těstovinám. (Komanch)

Reklama

Reklama