Reklama

Reklama

Clarksonova farma

(seriál)
  • Velká Británie Clarkson's Farm
Trailer 1

Série(3) / Epizody(24)

Intenzivní, namáhavý a často veselý rok v životě nejnepravděpodobnějšího britského farmáře Jeremyho Clarksona. Připojte se k Jeremymu a jeho partě zemědělských spolupracovníků, kteří čelí nepřízni počasí, neposlušným zvířatům, nereagujícím plodinám a nečekané pandemii. Toto je Jeremy Clarkson, jak jste ho ještě neviděli. (Prime Video)

(více)

Recenze (51)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Občas si asi každý zakroutí hlavou nad něčím, na co nějaký váš známý kouká. A zakroutil bych si i tady, pokud by nešlo o Jeremyho akci. Tenhle orangutan je totiž neuvěřitelně zábavnej, a stejně tak jeho farmaření. Musím říct, že Clarksonova farma, má prostě všechno, od opravdových emocí, akce, humoru, přes skvělou partu lidí (Kaleb, Gerald...), kteří hlavní pohromě pomáhají, jemné zabrouzdání do soukromého života moderátorské hvězdy a dokonce i pár opravdu užitečných informací. Na celé akci je nejlepší Jeremyho nejryzejší nadšení a jeho neohrabaná láska pro vše kolem svých pozemků, protože je krásně vidět, jak moc mu na tom záleží a že není všechno jen o profitu, jak by se mohlo na první pohled zdát. Clarksonovi se povedlo přetransformovat na první pohled naprosto nezáživné téma v humorně podaný dokument o jednom "obyčejném" roce na farmě a předat informace i naprostým lajkům zábavnou, leč poučnou formou. Strašně moc cením, že se JC s Amazonem vyvarovali zbytečnému přehánění jako v TGT, ale Jeremy zůstal tím starým nepraktickým nešikou s plnou hubou suchých britských hlášek. Pro mě obrovské překvapení a jeden z těch seriálů, které neškodí vidět. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Když to všechno sečtu, vychází to zhruba na čtvrt milionu liber." "Jo. A to je je jen cena za základní vybavení. S takovou sotva zaseješ obilí." ________ Nehorázná hlína tenhle pořad. Doopravdy nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, že mě bude tak extrémně bavit pořad o farmaření a páření ovcí. Jenže environmentální orangutan Jeremy Clarkson je jednoduše lukrativní magnet popularity a záruka kvalitní zábavy. 'Clarkson's farm' je unikátní a zcela nepřikrášlenou demonstrací všeho, co farmaření obnáší - jde o otázku života, smrti, dodržování vládních regulací, a vyplňování formulářů daňového přiznání - a krom toho jde o neskutečně nahláškovanou recesi, nebo chcete-li přímo satiru, která si nebere sebemenší servítky. Přesto seriál i přes svůj signifikantní britský suchý humor velmi explicitně upozorňuje na problematiku potravinového nedostatku a nesmírně složitého procesu, jak se daná potravina dostane z farmy až k vám na talíř.... Verdikt? Epizoda s ovčími orgiemi a obnovou biodiverzity absolutní top strop, Zahradník Gerald s nesrozumitelným britským přízvukem by si zasloužil vlastní show, no a za pokračování budu jedině rád. Doporučuju všema dvaceti.... RIP Wayne Rooney. ________ "Nesnáším jezevce. Jsou jako puberťáci. Celý den spí, vstávají až večer, přenášejí pohlavní nemoci, bourají zídky, a když se rozední, jdou zas spát." ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeremy má farmu. A ne ledajakou. Významný kus země, k němuž náleží 42 velkých polí, lesy, prameny, potoky a tradiční, klasicky anglické hraniční zídky, celkově nic pro začínajícího čučkaře. Že si ukousl většího sousta, než by zvládl, je divákovi záhy jasné a nejde jen o pořizování nebo obsluhu zemědělských strojů, či učení se všemu za pochodu. Docela příjemný formát lehce přifintěné reality show si diváka dokáže získat, protože cílovkou není ostřílený hnoják, ten nemá čas koukat na bednu, ale každý, kdo o zemědělství ví kulové, traktor zná jen z kolony na cestě a kombajn z hračkářství, když ho pořizuje v mini verzi znuděné ratolesti. Však chleba viděl každý, pivo taky i olej pod flákotu v trojobale nalije rád kde kdo. Že se to nevyčarovalo samo na polici v krámě, se ale poněkud zapomíná, čili Jeremyho projekt oceňuji a neřeším, co vše kolem toho bylo. Chválím aktivitu, při níž využil svého jména pro dobrou věc a ukázal lidem, o čem to celé je. A pal to čert, že konkrétně v jeho případě investovaný kapitál nehrál roli. Každý díl přinesl dost zajímavého, řekla bych, že obočí zvedla větší část publika. Perfektní byla postava manažera- poradce, který farmáře usměrňoval v duchu byrokratických předpisů, včetně statistických rad a osvědčených realistických plánů. Zúčtování v závěru bylo třešinkou, která dala celému pořadu jiný rozměr. Rázem bylo jasné, že se nebavíme o výzvě vrtošivého, nešikovného stárnoucího chlapa... Mladý, ale zkušený makač Kaleb, který pobavil svou jednoduchostí, snadno diváka přesvědčí, že je to borec na správném místě, učit by se od něj mohl každý začínající odvážný optimista. Práci kolem ovcí nemá smysl rozebírat, kapitola sama pro sebe. Pro mě tedy interesantní celé a až mě bude zase na silnici brzdit traktor, přejdu to bez keců. Minimálně na tohle tento pořad dobrý byl. Může za to i excelentně natočená závěrečná pasáž s kombajnem, která byla absolutní TOP a seriál povýšila z roviny zábavné na post ryze edukativní. Ráda se podívám na další Clarksonův rok. Pátá hvězda je od mě za důležité prořezávání lesa, kdy si Jeremy s chutí a zcela právem kopnul do internetových envirodementalistů, kteří princip obnovy lesa a jeho potřeby nejen že absolutně nechápou a nepřijímají, ale často do něj od avokádového prudce bioveganského latté ještě ani nedojeli. Protože tam nejede metro a nalískané kýty v úzkých galatách kule na výlet pěšky nepustí... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Clarkson si pořídí farmu, ale jelikož je to jelito a nemá s farmařením žádné zkušenosti, věci spíše komplikuje, než že by si cokoliv usnadňoval. Viz třeba koupě LAMBORGHINI traktoru, který je totálně mimo mísu. Co se pořadu týče, ten z toho jenom těží. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jeremy Clarkson si pořídí farmu a začne hospodařit. A protože to je náš starý známý Jeremy, všechny zemědělské aspekty vezme řádně od podlahy s vervou sobě vlastní. Clarkson's Farm mimo tento stěžejní atribut zaujme i precizním zpracováním, nádhernými záběry na oku lahodící anglická políčka a plejádou výrazných postaviček (Gerald!), díky nimž celý tento bláznivý dokumentární koktejl dostává ten správný náboj. Pokud jste tedy vždy toužili vidět Jeremyho ve směšně velkém traktoru značky Lamborghini, nebo jak strká celou paži ovcím do zadku, zde jste opravdu správně. Výborná práce! (Prime Video) ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud "lehčí", lidštější verze Jezzy...Měl jsem obavu z obvyklého přehánění všeho . To vše naštěstí zůstalo v kulisách pořadu TGT. Zůstala nestrojená nešikovnost a nepraktičnost okořeněná vtipným komentářem  JC. Přidalo se stáří a maskované zmoudření... Pohled na ostrovní farmaření ve velmi příjemném a pohodovém serošku... )) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

výborná minisérie nejen pro fanoušky Clarksona,protože ona by dobře fungovala i bez něj.Já každopádně jeho fanoušek jsem a on tady splnil to co sem čekal.Vlastně jsem od něj dostal víc,protože je tu nejen vtipný a standardně nešikovný patlal,ale taky uvěřitelný a svým způsobem rozumný a neměl sem pocit strojenosti a nahranosti (s čímž bojovaly poslední díly GT).Je navíc super nápad,nechat se točit jak se starám o svojí farmu a ještě to prodat tímhle zábavným,místy skoro dojemným a dokonce i poučným způsobem...85% ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Jeremy Clarkson počas svojnho života nastváral plno blbostí. Toto bola jedna z tých najodvážnejších. Že uvidím Jeremyho ako farmára prehánať sa na Lambe po farme sa mi nesívalo ani v najtajnešom sne. Svojej úlohy sa zhostil s plným odohlaním, no nebyť podpory filmového štábu a nových priateľov, dopadlo by to katastrofálne. Ale od tohto scenára to často nemalo ďaleko. Brilantný britský humor vyniesol šou medzi top zážitky ktoré divák môže tohto roku ochutnať. ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Už dávno jsem zjistil, že mě bude bavit jakýkoliv pořad s Jeremym v hlavní roli. A Clarksonova farma je toho důkazem... ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Pro mě určitě povedenější než GT. Samozřejmě je to stejně jako u TG a GT hodně strojené, aby vznikla iluze začínající farmy. Co ale nešlo předem přichystat a je jednoznačně nejsilnější stránkou CF, jsou okolnosti, ve kterých Clarkson s hospodařením na farmě začíná (počasí, pandemie). Díky tomu nejsou díly repetitivní a když přidáme povedený výběr spolupracovníků, tak sledování uteklo hodně rychle. ___ (Spoiler) Škoda, že tam více nerozebrali ten výsledek hospodaření. Takhle by to mohlo vypadat, že i přes všechny ty masivní (a často zbytečné) investice a špatný výnos zůstali v klidu v plusu ještě před připočtením dotací (/spoiler). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně krásná věc. Dojemná i zábavná, plná různorodých emocí, sympatických postaviček a Jeremyho v poloze, ve které by ho nikdo nečekal, ale která mu naprosto neuvěřitelně sedí. A je to na něm vidět. A taky je vidět, že nic nebylo dopředu připraveno, ale prostě se natáčelo vše, co Jeremyho týmu postavil osud, příroda a pandemie do cesty. Jedna z nejkrásnějších, nejzábavnějších a nejdojemnějších věcí letošního roku. A je naprosto neuvěřitelné, že Jeremy, mě v této své nové úloze (ve které se mimochodem zcela našel) bude bavit víc, než v TG či GT. A tady se to stalo. Z Jeremyho farmy by klidně mohla být nekonečná reality show o tisíci dílech a stejně by se neomrzela. Tak moc dobré, krásné a zajímavé to je. 100%. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak než za pět, i když mě farmaření obecně rozhodně nebere, děkuji bohu že netrpím předsudky a neměl jsem problém si to pustit. Brilantně natočeno, pečlivě vybraní a taky náležitě přirozeně vtipní Jeremyho parťáci. Samotný Clarkson v úplně jiné pozici než v GrandTour, zde naslouchá, učí se, je velmi submisivní a nechá po sobě štěkat mladého spratka - co ale evidentně velmi dobře ví jak farma funguje. Clarkson ke všem pochodům na farmě pak stejně přistupuje "po svém" a snaží se vymyslet "něco nového", ale často to dopadá jako velká vtipná katastrofa. ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nebýt Clarksona a jeho dobře známé nešikovnosti a nepraktičnosti, tak by to asi tak dobré nebylo. Ale díky němu je to zajímavý pohled na život zemědělce a místy i velice zábavný, u některých momentů jsem se tak dlouho nenasmál. Třeba bude i pokračování. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeremyho farma jede v podstatě v zajetých kolejích Grand Touru, i když je tématem zcela jinde. Naštěstí byl formát zvolen dobře, protože top gearovský humor nestojí na autech a je aplikovatelný i zde. Částečně edukační, ale hlavně humorná reality show pobavila, určitě bych se podíval na další série, ale myslím, že se Jeremy po roce na farmě vrátí do městského stylu života a dalšíích řad se tak nedočkáme. Hvězdu navíc bych dal za naprosto legendární postavu Geralda, která se bohužel objevovala málo, takže k plnému počtu se neuchýlím. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Jsem až překvapen, že mi to přijde zábavnější než Grand Tour. Asi možná proto, že to není tak okatě řízené/strojené a přitažené za vlasy. Také větší než malé množství zajímavých informaci (faktických) spojených se zemědělstvím, pomáhá tlumit absurdní situace na které Jeremy naráží (plechová střecha jako jedna za vše). ()

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byla bomba 😆 Jako už v Top Gearu byl Jeremy skvělý, ale tady tomu ještě přidal a já se na každý díl strašně těšil a moc jsem si ho užil a dost se zasmál aneb jak udělat zemědělství atraktivní pro zemědělsky nevzdělané... ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krasne poucna osmidilna serie, ktera utece jako voda. Je to sranda, je to poucne, je to obcas srdcervouci a je to oci otvirajici. Clarkson se svym ignorantskym smyslem pro humor vali, ale nejlepsi jsou stejne postavicky lokalniho panoptika. Strasne me bavila Ellen, Charlie, Kaleb a ostatni. Je to paradni show, mozna i dulezita v dnesni dobe. Ted ji nejakou dobu budu doporucovat, kudy budu chodit. ()

Reklama

Reklama