Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Příjemný "špionážní" thriller, který mi v mnoha ohledech často připomínal i pozdější kultovní klasiku s Tomem Cruisem - Mission: Impossible. Ovšem tohle je ještě hooodně "zjednodušené" a jedná se spíše o oddychový film, kde není až tak kladen důraz na akci, ale přesto jsem tu rád viděl mnoho známých tváří - nejvíce samozřejmě Roberta Redforda a Bena Kingsleyho. Celé je to tak akorát na 4 hvězdičky. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Proč jsem zase široko daleko jedinej co je z filmu na větvi? (nikdo s bodama nad 1000 mu nedal plný počet) No ve mě chyba není určitě... to je jasný. No nic. Popojedem. Slídilové jsou výjimečný film. Je to totiž film na který jsem byl ochotný jít do kina (a už tenkrát se mi líbil a moc) i přesto, že absolutním topem kinematografie byl pro mě v té době Terminátor 2 a Arnold Schwarzenegger. Slídilové u mě obstáli v konkurenci T2! No proč to asi bylo? Zkusme tomu přijít na kloub.... Film je jeden "pan herec" vedle druhého. Film není nudný (fakt není) a hezky postupně rozkrývá zápletku a postupně přidává nové výzvy = je napínavý. Film má několik opravdu vtipných momentů a dobře načasovaných ("mluvte pomaleji prosím" byl jeden za všechny). Nechybí ani silnější momenty co uvíznou v paměti (rekonstrukce trasy jen podle zvuků po "výletu" v kufru auta), atd. Sakra jsem se tak navnadil, že si ten film jdu zase pustit... ()

Reklama

Jacek 

všechny recenze uživatele

Nečekaně vtipný a na svou dobu stylově velmi progresivní snímek. Zvláště příjemné jsou dobové narážky na éru Bushe st., které dnes vyznívají pozoruhodně čerstvě. Dějinnou nostalgií naopak zavání snaha o scenáristickjé srovnání se s rozkladem bipolárního světového uspořádání, tak přívětivého pro veškerá špionská témata... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Výborný prekvapivý úvod aj namakaný akčný záver je preložený nezáživným stredom filmu. Nebyť toho stredu, bolo by to o hviezdičku viac a tiež tomu neprispel zahuhňaný český dabing. Chápem, že za to film samotný nemôže, ale dojem pokazilo, keď som niektoré celé pasáže jednoducho nerozumel. Tak vznikli nové nejasnosti v aj tak pomerne neprehľadnom deji, ku ktorým sa vracať ale nemienim. Problematika amerických trojpísmenkových tajných služieb je nevyčerpateľný zdroj inšpirácie pre špionážne thrillery a tu sa to sústreďuje na dnes obzvlášť nechválne známu NSA. –––– Želám si jenom mír a pokoj na celém světě. – My jsme ale vláda Spojených států, my tohle neděláme! – Tak byste to mohli zkusit. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Sneakers mám strašně rád :). Je o hackerech, kteří ověřují bezpečnost bank, až je jednou dostihne jejich minulost (kdy byli ještě crackery :) ). Film má spád, perfektní atmosféru, dobrou hudbu (podobnou, jako v A Beautiful Mind) a hlavně dějové zvraty, které nečekáte! Pro mě osobně je film natočen ve velmi zajímavé prostředí. Další mé oblíbené filmy ze stejného období jsou thriller Die Hard a komedie Trading places (moje ideální sváteční trojka :), na kterou se vždy rád podívám). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Matka (Dan Aykroyd) nosí ve filmu tričko z nápisem "Aleka's Attic", což je skupina Rivera Phoenixe. (Zdroj: ČSFD)
  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)
  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama