Reklama

Reklama

Barvy Číny

(seriál)
Nový Zéland / Čína / Německo, 2020, 3 h 50 min (Minutáž: 40–50 min, Alternativní 5x43 min)

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Prastará čínská filozofie Wu Sing tvrdí, že koloběh života je mimo jiné ovládán pěti barvami – zelenou, červenou, žlutou, bílou a černou. Navíc podle ní nebe stvořilo i pět prvotních elementů: kov, dřevo, vodu, oheň a půdu. Každý jeden z nich náleží k určité barvě a je nezbytný k životu. V případě absence kterékoli z nich by lidstvo vyhynulo. Čeká nás úchvatná cesta Čínou, během níž prozkoumáme význam barev i to, jak ovlivňují život současných obyvatel této země. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Pět základních barev - zelená, červená, žlutá, bílá, černá, každá má svůj spirituální význam. Standardizovanému Číňanu asi nevysvětlíš, že bílá a černá nejsou z fyzikálního hlediska barvy. Známkuji lid této země jako ve škole => životaschopnost 1, invenčnost 5. Všechny jejich činnosti jsou příliš zvykové, repetitivní. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokumentární cyklus je jak vizuálně působivý, tak informačně přínosný. Doporučuji ho nejen do výuky zeměpisu. ()

tulen 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásné, zajímavé záběry, příroda, památky, krajina. Na druhou stranu je z toho občas hodně cítit, že je to udělané se samotnými číňany, takže je to reklama na Čínu a úspěchy "Strany". Některé části, třeba "návštěva" na svatbě v rodině nějakého místního papaláše má až efekt nechtěného. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný zážitek a nádherné záběry... Musí se nechat, že Čína je opravdu nádherná a fascinující země...! 🥰🥰🥰 Jen tak dál a další podobné dokumenty...! Díky ()

Reklama

Reklama