Reklama

Reklama

I lunghi giorni della vendetta (Faccia d'angelo)

  • angličtina Days of Vengeance (více)

Tedovi Barnettovi (Giuliano Gemma) se podaří uprchnout z vězení, kam byl nespravedlivě odsouzen. Vydá se do městečka Kartown, které ovládá bezskrupulózní despota Cobb (Conrado San Martín) s podporou zkorumpovaného šerifa Douglase (Francisco Rabal). Ted zjistí, že tito muži řídí gang pašeráků zbraní a stojí za vraždou jeho otce, který jako majitel železnice překážel banditům v cestě. Mladíkova pomsta probíhá metodicky a neúprosně. (curil)

(více)

Recenze (7)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Videl som dvojhodinový director´s cut a je to výrazne lepšie ako bežný zostrih. Väčšinu deja pomerne štandardná Gemmova kvalitka, ale nečakane ostrá finálna prestrelka patrí k najlepším v tomto subžánri. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Střihačskými nůžkami vykleštěný film, který by sice ani v plné verzi nebyl bezchybný, ale rozhodně zajímavější. A Trovajoliho (nikoli Morriconeho!) hudba na to doplatila asi nejhůř. Di Leův rukopis je patrný, jenom ty komické postavy a konec se sem nehodí. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tarantino, už zase ?!! Čím to je že takmer pri každom Talianskom Westerne natrafím na soundtrack ktorý už použil v niektorom svojom filme Quentin Tarantino ? Možno to to bude kvôli vynikajúcim skladateľom ako Ennio Morricone, Luis Bascalov alebo Bruno Nicolai. Neviem, ale je isté že hudba je to parádna. Dá sa počúvať bez obrazu. A konkrétne u tohoto filmu je to bez obrazu aj lepšie. Nie že by bola snímka zlá ako napríklad Navajo Joe, to zase nie ale parádny soundtrack Ennia Morriconeho proste nenasekali na tie správne miesta. Akoby natočili film a potom až pridávali hudbu. A keďže sa skladba s epickým vyvrcholením nehodila v celku nikde takt o režisér nasekal a nasamploval všade. 100% nevyužitý potenciál skladby. No a teraz k filmu: Giuliano Gemma nepatrí k mojim obľúbencom. Nepríde mi sympatický a skôr sa mu vyhýbam vo svete Westernov. Tu mi však na moje prekvapenie sadol. Svoju pomstu sekal počas celého filmu takže priveľa hluchých miest tu nie je. Škoda jedine konca a záverečného shootdownu ktorý mohol s takýmto soundtrackom dokázať divy. Neviem prečo ale herci sa mi zdali byť až príliš zamastení. v týchto Westernoch je to normálne ale tuto to bolo až priveľmi prehnané. Za mňa priemer... Hoc dobrý. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Florestano Vancini a jeho filmy - pre mainstreamoveho divaka je to v zaplave mainstreamovej hollywoodskej tvorby neznama velicina - u nas teda v CZ a SK luhoch, nizinach a kotlinach ho prakticky nikto nepozna. Coz je obrovska skoda, svojimi filmami si spravil meno nielen v rodnej Italii, ale i v Europe. No a toto je snad asi aj jeho najlepsi film - Giuliano Gemma /Ben Hur, Jeden Stribrny Dolar, I Bastardi/ v roli zarasteneho trestanca, nespravodlive odsudenie, snaha o utek z basy a o pomstu. Za mna teda vyborny namet na film. Gemma je u mna podstatne lepsi herec nez scientolog Krujz povedzme,  musim uznat , ze film tahal perfektne.  Radsej beriem Gemmu nez Krujza. Tempo je masakrozne dobre, nuda nehrozi, dialogy perfektne . dlho som nebol tak prilepeny k filmu jak tuna. Soundtrack z tohoto filmu bez debaty pouzil isty Kentan Tarantino, len si uz rychlo nespomeniem na nazov Kentanovho filmu. I Lunghi giorna della vendetta je krasnym dokazom, ze este aj pocas westernovej inflacie v 60. rokoch sa obcas podarilo natocit genialny western. Plus Vancini sa ukazal ako talentovany filmar a tocilo sa v Italii a Spanielsku, ne v USA, ba dokonca ani zmienka o USA tu nebola, coz je dobre. 86 % ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Ke 30 letům těžkých prací nespravedlivě odsouzený Ted Barnett (zarostlý Gemma) po třech tvrdých letech utíká z vězení, aby se pomstil za sebe a za vraždu svého otce. Na všechny viníky postupně dopadá nemilosrdná Barnettova pomsta a strach z Barnetta dosahuje téměř mýtických rozměrů. K tomu přispívá i to, že Barnettovo jméno je zmíněno prakticky v každé scéně a sám Barnett svými nečekanými příchody a činy působí více jako přízrak než jako člověk. Příběh je v podobný staršímu Návratu Ringa též s Gemmou v hlavní roli a inspiraci čerpá i z Dumasovy klasiky Monte Christa. Zvláště na fyzické proměně Barnetta je to patrné a scéna u holiče je mimořádně povedená. Vanciniho režie je fantastická, podkreslená tentokrát Morriconeho víc atmosférickou než výpravnou hudbou. Hlavní skladba využívá dechových nástrojů, ale naprostá většina scén je podbarvená jednoduchými sledy akordů nebo kytarovými fragmenty. Jedinou chybkou na jinak velmi vážném filmu je postava "profesora" (stejný herec jako postava květináře z druhého Ringa) a jeho "neteře". Naštěstí ani jeden z nich nedostane tolik prostoru, aby mohli filmu výrazně uškodit. Pro mě jeden z nejlepších Gemmových westernů ne-li jeho nejlepší. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Jako špatné to nebylo, ale příliš mi to připomínalo návrat Ringa, u nějž bych řekl, že je přece jen lepší, hlavně po dějové stránce. Milovníci ale zklamáni nebudou, western má většinu prvků, které mají ty lepší spagheťáky - dobrou hudbu, dostatek akce, pár zajímavých nápadů a celkem drsnou závěrečnou scénu. Za mě 65%. ()

Reklama

Reklama