Reklama

Reklama

Mučení - znásilnění - vražda. Kdo by si taková slova spojoval s chlapeckou třídou, plnou náctiletých jinochů. Ale láhev silné anýzové pálenky a trocha hecování udělá své a život mladé krásné učitelky je ukončen obzvláště krutým způsobem. Detektiv Marco Lamberti se však nechce smířit s představou, že šlo o pouhé zkratkovité chování studentů, a snaží se nalézt tajemnou postavu, která možná za celou hrůzou stojí. Postupně odhaluje, že vražda učitelky nebyla jediným zločinem, na kterém se chlapci podíleli... (Řitka video)

(více)

Recenze (25)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

V podstatě se všecko točilo kolem ústřední tajemné vraždy mladé učitelky, která byla zavražděna velmi brutálním způsobem přímo v hodině své výuky, pak kolem povedené partičky mladých delikventů, které učila a jednoho šikovného komisaře, který poté vše vyšetřoval. Koho mi to jen připomínal:-)? Film má velmi kvalitní a chytrý námět, který se opravdu tak trochu, jak píše giallo, řadí k těmto filmům. Tajemná zápletka je jasná, tušil jsem, že to jen tak nebude, že je tam ještě jistá osoba v pozadí. Film je hodně exteriérovou záležitostí, klade se tu důraz především na různé vyšetřovací metody a postupy a ohání se tu všichni svým právem, jak se jen dá, stále stejné, proti mladým lidem pod zákonem se toho skutečně moc dělat nedá, zvláště proti takovým parchantům a zvláště, když to zakazuje tamní právo. Je to jako dnes, mladí se ohánějí právem, povinnosti nikde, toto všecko znají moc dobře a dokonce se tím nad všemi ostatními ohání. Oni se doslova vyžívají v násilné činnosti a jiných věcech, když dopředu vědí, že se jim skoro nic nestane. Rok-dva v pasťáku, kde jsou spíše na odpočinku, to zalepí a jede se dál. Ano, toto je tak trochu film i o tomto všem. Jinak jde především o klasickou eurokrimošku od jednoho později z předních režisérů tohoto subžánru Fernanda Di Lea (brilantní drsná poliziesco trilogie "Milano Calibro 9", "Mala ordina, La" a "Boss, Il"). Nakonec musím souhlasit s Flipnicem, a to ve dvou věcech. Ten závěrečný flashback, který vše objasňuje, to byla vážně psycho jízda ve všech směrech, ale závěr samotný byl pro mne menším zklamáním ani ne tak odhalením vraha a jeho motivu, jako spíš tím, jak se nechal chytit, v podstatě se nehnul z místa, čekal jsem něco efektnějšího a akčnějšího. Nudit se ale i tak rozhodně nebudete, herecké výkony všech zúčastněných jsou naprosto skvělé, doporučuji! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Excelentní záležitost ... nejde ani tak o giallo, ale spíše temnou mrazivou kriminálku. Perfektní začátek a nášlap filmu, hodně zajímavý průběh, ale zklamal mne docela závěr. Myslím úplný závěr, tedy odhalení motivu a vraha. Každopádně závěrečný flashback jednoho z grázlíků, kteří znásilnili a zavraždili svoji učitelku, mne fakt přikoval a mrazil jako už dlouho nic ... Šílený výjev násilí, chaosu, brutality a šílený hudební a "pa-zvukový" doprovod. Perfektní je i hlavní policista, tvrďák, inteligent, vychcánek ... Fakt hodně dobrý film. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Výborná výchozí situace s nezletilým skupinovým znásilňovačem/vrahem. Byl jsem fakt zvědavý, jak si ten detektiv poradí s tou bandou děcek vysmívajících se mu do xichtu, kterou prakticky neměl jak přitlačit ke zdi. Scéna znásilnění ani závěrečné odhalení mě ale nijak zvlášť nenadzvedly. Odhalení sice spadá do gialla, ale vrah se ve filmu průběžně nezjevuje, užijete si ho až na uspěchaném konci. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o kolektivním násilím, kdy usvědčit hlavního strůjce a viníka není jednoduché. Z větší části pomalý příběh zachycuje zdánlivě nemožný úkol - vynutit klidnou cestou ze skupiny chlapců jméno toho, kdo je za vše zodpovědný. Detektiv nesmí použít vůči chlapcům násilí, a tak hledá alternativní způsoby, jak z nich dostat přiznání. No, chlapci, jeden exot vedle druhého... By mě zajímalo, kde takové držky vzali. Příběh začíná zločinem, ten je pak zopakován v závěru - za doprovodu děsivých pazvuků (hudba - Silvano Spadaccino) - a odhalí divákovi mnohem více. Setkání se stokou nebylo špatné, ale nijak mě neoslnilo. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Nahé násilí je zajímavý snímek (námětem, dobrým typovým obsazením postav), který ale sráží jeho velmi pomalé tempo. Při tom začátek filmu je velice slibný, úvodní vražedná sekvence dokáže navnadit. Jenže pak začne vyšetřovací část, které bohužel chybí pořádný drajv. Film pak nakopne až finální rozuzlení, které nebylo vůbec špatné. Škoda. Na závěr bych jen dodal, že snímek koncepčně není úplně klasické giallo, svojí stavbou se drží klasické detektivky. Jistá provázanost se žánrem gialla tu ale je, námět filmu pochází ze starých žlutých sešitových detektivních románů, tedy jednoho ze zrojů gialla-filmů. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Poctivo natočené krimi s trochu rozťahaným dejom, nie však nudným. Celkový dojem je veľmi slušný, nebyť trochu odfláknutého záveru ( dolapenie páchateľa ), šiel by som s hodnotením vyššie. Po filmárskej stránke ma zaujali šikmé detaily tvárí a zaujímavá hudba. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento snímek zachycuje sexuální agresivitu nezletilých chlapců, která vyvrcholí znásilněním a vraždou své učitelky. Na první pohled je jasně patrné, že o horror se moc nejedná. Tedy alespoň ve filmové podobě. V italských giallech nenajdeme žádné mutanty, důmyslné vražedné pasti, nebo zvířecí zabijáky. Tyto filmy okouzlují diváky něčím úplně jiným. Původně šlo o mysteriózní detektivky, které často obsahují krvavé scény, stylizovanou kameru, kvalitní hudební doprovod a hlavně důmyslně propracovanou atmosféru, která diváka pohltila. S příchodem Fulciho, Argenta a Bava se do tohoto konceptu zapracoval ještě erotický podtext, který samozřejmě potěšil hlavně mužskou populaci. Atmosféra i samotný obsah filmu mě zaujaly a až na několik okamžiků jsem se nenudil. Ve filmu se sice více zapracovalo na detektivní stránce a násilí jsme moc neviděl, ale tento menší nedostatek nahradily herecké výkony, které jsou na důstojné průměrné úrovni. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Mé další setkání s Fernandem Di Leem a opět drsné a dobře zpracované. Zajímavé byly formy nátlaku a vyšetřovací metody: Současně film odhaluje zásadní slabinu systému - totiž nepostižitelnost mladistvých delikventů za přestupky až po těžké zločiny. Každopádně závěrečné scény má Di Leo opravdu neuvěřitelně zmáknuté. Jenom doufám, že se mi o tom nebude zdát příliš dlouho... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Italský sociálně laděný kriminální thriller z konce šedesátých let, který se k vám dostane nejpravděpodobněji jako horror, s nímž nemá nic společného, možná tak z toho tu a tam trošku pomrkácá giallo. Nijak mu to však neubírá. Tempo je sice pozvolnější, ale sympatický policista a docela dobře situovaní mládežníci, včetně pohledné sociální pracovnice, drží pozornost. K dobru filmu jistě přispívá doba vzniku, která mu dnes již poskytuje zajímavou atmosféru, zajímavě natočenou scénu odpravení učitelky, kterou doprovází na tehdejší dobu nezvykle syrový industriálně noisový hodební doprovod (myslel jsem, že se podobný industrial/noise objevil až později), který polahodil mému deviantnímu hudebnímu sluchu. Je to prostě slušná detektivka, ze staré školy. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Na začiatku vidíme znásilnenie a smrť učiteľky,z čoho sú obvinený jej žiaci.Vyšetruje to detektív,ktorý je drsný, dravý a chce za každých okolností zistiť kto to celé naplánoval.Ale nebude to mať vôbec ľahké,lebo proti nemu stoja drzí výrastkovia,ktorý nemajú chuť sa priznať ale ani udať svojich kamarátov-sú jednotný.Tak zlú a odpornú hudbu ako bola práve v tomto filme som už dlho nepočul.Je tu viacero zbytočných scén i dialógov.A tak príbeh bol značne rozťahaný.Toto giallom zaváňalo ale len okrajovo ale hlavne to bola detektívka z dobrým hereckým prejavom hlavného hrdinu.Ale môj celkový dojem je jedna veľká nudná zaležitosť.Keby som tento film bral ako čisté giallo,tak dávam aj čistý odpad.Ten koncový Flashback zo znásilnenia s tými všelijakými pazvukmi bol neskutočne rušivý a bez tých zvukov by to bolo veľmi slušne.Jeden z najhorších akože giallo filmov,ktoré som mal tú česť vidieť. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Bastardi před 40ti lety :-) (s nadsázkou :-)) Syrové ..husté ...jen konec -tak nějak nic moc :-( Za podívání určitě stojí :-) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No další italský snímek, tentokrát drama o brutální vraždě a znásilnění učitelky partou opilých studentíků. Jenže někdo je určitě musel k tomu donutit, ale kdo? Samozřejmě nikdo nic neví a neřekne. To se snaží rozplést jakýsi polda doktor, co nejdřív vyslýchá jednoho podruhém, nejvíc mě zaujalo, když si vzal toho 13letého (vypadal nejmíň na 15). Opravdu to byl výkvět mládeže, samý grázl. Skoro celý film se jen tak líně vleče děj a až nakonec se to pěkně rozběhne a rozmotá. Italpvé podobné filmy uměli natočit dát tomu slušnou atmosféru a donutit diváka sledovat až dokonce byt se v ději nic moc zásadního zrovna nedělo. Herecké výkony jsou docela přesvědčivé. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné italské giallo na motivy románu Giorgia Scerbanenca nabízí divákovi příběh šokující sexuální agresivity mladých delikventů ve večerní škole, která skončí umučením místní učitelky, a následné rozplétání případu charismatickým detektivem Marcem Lambertim. Lamberti postupně odkrývá nelidské pozadí zločinu rafinovanými metodami, které se nejednou přehoupnou přes hranici zákona. Snímek hlavně díky vypravěčskému umění režiséra diváka vtáhne od prvních minut do zajímavého děje a nepustí jej až do samého překvapivého finále. I Ragazzi del massacro disponuje místy perfektně vystavěnou atmosférou, kvalitní zápletkou, velmi slušným herectvím a parádní hudbou, která vhodně dokresluje jednotlivé scény. Italové zkrátka umí. Hodnotím čtyřmi poctivými hvězdami. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Slabé krimi s istým mysterióznym nádychom, kde sa vyšetruje vražda učiteľky študentami. To vyšetrovanie však nudí, chýba akýkoľvek zaujímavejší moment alebo nejaká postava, ktorá by to potiahla. Všetko je všedné, nezaujímavé a bohužiaľ so spracovaním, za ktoré sa autori chváliť určite nemôžu. 13-16 roční školáci sú obsadení 20 až 30 ročnými chlapmi, keď vstúpia prvýkrát do scény, zaznie prenikavá hudba, ako keby ňou autor chcel mocno upozorniť, že sa niečo deje - ale nedeje. Nepriame scény znásilnenia a vraždy majú za cieľ šokovať, rovnako aj záver s "prekvapujúcim" vrahom. To však zaujať nemôže. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá italská kriminálka, která má ovšem poněkud rozvleklý příběh, ale zaujme. Rozhodně z toho lepšího co Filmag vydal. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Zajímavá krimi, která bohužel v polovině přišla o realističnost a stala se nesmyslnou. Už výlev komisaře na dvoře ústavu byl v naprostém rozporu s taktikou vyšetřování, kdy delikventům odhalil své karty. Následný postup v podobě přisvojení si jednoho z delikventů za účelem jej rozpovídat je pak naprosto mimo mísu. Škoda. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Policista Capponi vysetruje vrazdu ucitelky. Podezreli jsou vsichni zaci, delikventi. Ve filmu je par peknejch zenskejch v cele s krasnou Nieves. A na konci i pekna 911. Spis bych radil film k krimidramatu, nez k giallo zanru. :) 3+ ()

mArcElkrIz 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý snímek. Na ploše 90 minut se podařilo udržet napětí vlastně takřka po celou dobu jen v interiérech. Zajímavý je nejen sám zločin, ale i způsob vyšetřování, jakým se detektiv dobere výsledku. Zařazení do žánru giallo je sice sporné, ale jak známo, hranice jsou od toho, aby se sem tam překročili... A klady, které mne nakonec přiměly hodnotit nad průměr? Opravdu rychlý začátek, kdy již během titulků sledujeme zločin. Vyšetřující Pier Paolo Capponi a jeho nestandartní postup. Podařené rozuzlení. A především závěrečný flashback. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tak nejako sa mi to pozdavalo nie moc zaujimave, ale skor utapajuce sa v priemernom citeni, kde to skripalo skoro vo vsetkych ohladoch. Chybalo tomu dost, aby sa to odrazilo smerom von z priemeru, ale bohuzial to bolo zaseknute akoby len v jednej scene, z ktorej nie a nie sa pohnut dopredu. Na obrazovke sa toho moc nedialo, skor sa to nieslo v ukecanejsom duchu, ale zas nie prilis moc v nudnych dialogoch, co je ake take plus pre tento film. ()

Reklama

Reklama