Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (193)

silentname 

všechny recenze uživatele

Olivia Newman sa ukazuje ako šikovná režisérka a prináša nám príbeh, ktorý nepoznám, no o to viac ma dostal. Možno mohol byť vo finále trošku zaujímavejší a možno sme nemuseli mať scénky až do večnej staroby, ktoré tej dojem trošku posunuli niekam inak, no všetko ostatné hodnotím veľmi pozitívne. "Where The Crawdads Sing" je pre mňa filmom, ktorý svoju nasilnejšiu stránku dal niekam, kde som to vôbec nečakal. A tou je krása. Je to skutočne veľmi krásny film na pohľad. Vyzerá to nádherne, celý ten močiar má svoju úžasnú atmosféru a obdivujem našu hlavnú hrdinku Kyu, ktorá roky žila na tom mieste úplne sama, no bola schopná prežiť, naučiť sa tam existovať a využiť to na maximum. A pôsobí to na mňa uveriteľne. Okrem toho Daisy Edgar-Jones je skutočne skvelá. Po "Fresh" je toto ďalší film, v ktorom ukazuje svoj talent a opäť ma svojim výkonom presvedčila. Príbeh skrýva v sebe niekoľko prekvapení a je fajn, že som neustále hádal čo sa vlastne stalo. A vzniklo niekoľko teórií. Možno aj preto by som bol radšej, keby to koniec moc nerozmazával. Lebo som radšej, keď si môžem sám v hlave nejako predstaviť výsledok celej situácie. Pochváliť ešte musím aj úžasného Davida Strathairna. Je absolútne excelentný vo svojej role a dal do toho absolútne maximum. Celkovo si myslím, že postavy robia tento film silnejším, než by možno bol normálne. Pretože to celé pôsobí veľmi ľudsky a ukazuje aj typické ľudské vlastnosti, ktoré vidíme aj dnes všade okolo nás. Ide pre mňa o skutočne krásny film, ktorý stálo za to vidieť a môžem len úprimne odporúčať. Hodnotenie: A ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdo knihu četl, bude srovnávat, kdo ne, má šanci si film, kde se pořád něco děje, vychutnat. Kyu jsem si takhle nějak představovala, kniha je ale proti filmu jiná především v té tíživé samotě a smutku, s jakým musí vystrašené dítě zdolávat každý jeden den, rok za rokem, s matnou představou, že je pro ty na pevnině jen špinavé zvířátko. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa dostane k nám podobne staromódne nakrútený film, až sa divákovi vynoria spomienky na Ako zabiť vtáčika, či neskoršie Time to Kill. Ide však viac o melodrámu než o detektívku, či napínavú súdnu drámu a osobne mám dojem, že je to trochu na škodu. Mužské postavy sú príliš jednorozmerné, dobrý a zlý muž-partner, obaja v podstate dosť blbí, aspoň vo svojom mladšom veku. Najviac nakoniec poteší atmosféra, lokality, čiže výprava a typologicky vhodne vybratí herci. Tí ale v podstate stvárňovali postavy dané iba niekoľkými základnými vlastnosťami. ()

spageta 

všechny recenze uživatele

Film je celkem věrně převedená kniha na plátno, ačkoliv značně osekaná. Zejména začátek, jak se jako dítě musela sama o sebe postarat a zajistit si přežití je tu jen tak okraj. Také mě nepotěšili koncem filmu, kde je v podstatě jasně ukázaný vrah, kdežto v knize to není tak jednoznačné a je to ponecháno více na fantazii čtenáře. Myslím, že kdo knihu nečetl, film si užije víc. ()

oli009 

všechny recenze uživatele

Kdyby "Raci" ubrali na romantické lince a nabídli víc drama v soudní síni spojeného se studií maloměšťácké jinakost neodpouštějící komunity, tak by si určitě zasloužili plné hodnocení. V téhle podobě se jedná spíš o nadprůměrně kvalitní podívanou odehrávající se v neokoukaném avšak oku lahodícím prostředí se závěrem, který mě sice bavil, ale mám vážné trable se s ním smířit. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Všetky adresy vydavateľov, ktoré Tate (Taylor John Smith) dáva Kye (Daisy Edgar-Jones), majú PSČ. V roku 1962 jej dal zoznam; prvé poštové smerovacie čísla boli zavedené až 1. júla 1963 a bežne sa používali až koncom 60./začiatkom 70. rokov 20. storočia. (Pat.Ko)
  • Jeden z policajných člnov počas naháňačky po močiari má LED svetlá s nízkym profilom a vysokou viditeľnosťou modrej farby. Tieto svetlá by v 50. rokoch neexistovali. Navyše, polícia vtedy nepoužívala modré svetlá. Polícia by používala červené "gumball" svetlá. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama