Reklama

Reklama

Rudé boty

(studentský film)
  • angličtina Red Shoes (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový příběh inspirovaný lidovou slovesností vypráví o veselé a spontánní Róze, která by si na vesnické veselce ráda skočila, jenže nikdo ji nechce vyzvat k tanci. Když se tak objeví tajemný cizinec a věnuje jí pár rudých střevíců, vrhá se s ním do divokého tance. Film z pražské FAMU upomíná na erbenovskou tradici. (Anifilm)

Recenze (10)

Skratik 

všechny recenze uživatele

Anifilm 2021- Za mě jeden z vrcholů celého festivalu. Z vážných děl si vzpomenu jen na jediný kraťas z těch x bloků, které jsem za ten týden viděl, co ve mě zanechal nějaké významnější emoce i po konci promítání. Právě kvůli Rudým botám jsem lákal přátele, že musí na blok Balad a Romancí jít. Technika animace, téma, audio, dramatický oblouk- skvělé, zábavné a děsivé. Paráda! Doufám, že od autorky ještě něco uvidím a její další práce se dostanou zase na nějaký festival. ()

Dikaiarchos 

všechny recenze uživatele

Tne přesně, až trne, ta zvukem řízná, dějem břitká balada, jíž to sekne zvlášť od holeně k patě a v níž jsou rarachovou návnadou čerň halená rumělkou a tancem zvané usmýkání. // A tak nad Shakespearovým „nikdo však nedovede nevstoupit do ráje, který v to peklo vede“ přemítám, čím vším můžou vytoužené boty být (byť častějc jde o klobouky), kdo je nabízí a proč si je opakovaně, tedy už s vědomím cesty do Tartaru, nasazujeme. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Na FAMU by mě nevzali, tak jsem vždycky s trochou hořkosti koukal na ty studentské artové snímky, kde někdo v dešti chodí po Nuslích a nic se neděje a říkal si, proč tam nedělají nějaký žánr, to by bylo taky super. A - bam - Rudé boty. Super folklórní horor, na který jsem hleděl s otevřenou pusou. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Víc tomu domyslet pozadí a bylo by to super, protože jinak to má dost zajímavý příběh, slušnou (a nejspíš i pracnou) animaci a celkově to funguje velice dobře. 4* ()

Bush13 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvostná animovaná balada s "erbenovským" motivem a výbornou mrazivou atmosférou podkreslenou lidovým zpěvem a hudbou dokazuje, že z FAMU může povstat po všech stránkách cosi opravdu vybroušeného. A jaké z příběhu plyne mravní ponaučení pro ženy? Boty nejsou všechno. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Neskutečně živelná animace ve spojení s krásnou folklorní hudbou dodává jisté poetické kouzlo a úžasnou dynamiku téměř hororovému příběhu o neposedných čarovných botách a jedné mladé nešťastnici, která jim nedokázala odolat. (90%) ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Mám rád folklorní horory, témata pokušení a posedlosti. Námět se mi tedy líbil, ale ve výsledné zpracování mě to ničím neuspokojilo/neuchvátilo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Folklorní náměty skýtají širokou škálu možností. Toto je zajímavý příběh plný skvělé hudby. I animace se mi docela líbily. Ten příběh asi logicky vychází z toho, že ženy se prostě chtějí fintit a zvláště pro krásné boty jsou ochotny udělat cokoli. A každý správný muž to ví. ()

Reklama

Reklama