Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Biolog Jack Ellway je pozván na ostrov v Polynésii, aby zde na chování mořských živočichů pozoroval seismickou aktivitu. Výzkum se brzy změní v horor, když Jack zjistí, že v hlubinné jeskyni se ukrývá monstrum Gargantua, gigantický tvor, jež vyrostl poté, co kdosi shodil do moře několk tun pesticidů. Jack brzy zjistí, že se po zemi pohybuje její mládě, které chce armáda chytit a odvézt do laboratoře. Jack musí mládě najít a vrátit do moře. To však ještě netuší , že jeho rodičům již došla trplivost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Excelentní výblitek, který používá stokrát viděné schéma ohrožení určité zabydlené oblasti nějakým netvorem, ovšem na dobu svého vzniku k tomu schématu tvůrci "přibalili" tak infantilní triky, že japonská Gappa je při vší své primitivnosti asi 100x dokonalejší. Lituju, že mé oko vůbec spatřilo byť jen jedinou sekundu této hrůznosti. ()

Tales odpad!

všechny recenze uživatele

Vrchol sračkoidnosti! U některých filmu se musíte smát jak sou špatný, ale musim říct, že tohle už neni ani k smíchu. Málokdy se mi stává abych byl u filmu tak nasranej, že kdyby přede mě postavili režiséra co to natočil, tak ho asi umlátim. A to sem to ani neviděl celý, protože vždycky tak po minutě koukáni sem si musel dát pauzu, jinak bych asi spáchal sebevraždu. Pro mě nejvetší sračka, co sem kdy viděl a jestli existuje ještě něco horšího, tak doufám, že to nikdy neuvidim. ()

Reklama

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že film není až tak špatný jak by se podle zdejších komentářů mohlo zdát. Já si myslím, že je jen špatně zařazen. Tohle totiž není horor, ale rodinný dobrodružný film tak na čtvrtou odpoledne. Na rozdíl od ostatních slátanin tohohle ražení film hraje i na city. Horor tohle není v žádném případě, akční to není a sci-fi snad podle měřítek let 60tých. Efekty jsou opravdu děsivé, dialogy snad ještě horší, český dabing je opravdu čertovský, ve filmu je mnoho logických kiksů, přehrávání a klišé až to snad ani není možné nacpat do jednoho filmu. Kdybych hodnotil film jako rodinný tak bych dal tak 3 hvězdy a 55 % , ale jako horor je to odpad za 0 % . Já budu střílet někam mezi - 1 hvězda a 10 % . Podruhé bych to ale zcela jistě nepřežil. ()

xaver odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak stupidního se hned tak nevidí. Obdobných snímků je spousta a většinou jsou to odpady, ale tohleto je odpad všech odpadů. To se v podstatě ani nedá seriózně okomentovat, protože není co hodnotit. Tak nakonec jenom jedna poznámka k hereckému obsazení. Že by bratrům Baldwinům docházeli peníze? ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Levný kříženec Gappy a Zachraňte Willyho (z Godzilly je tu jen minimum inspirace, ne-li žádná), který ani v jedné rovině skoro vůbec nefunguje. Nějaké prvky napětí tu má snad jen úvodní scéna, parafrázující Čelisti, a pak krátká noční honička po pláži a lese, jinak jde o nefalšovaný rodinný film, ve kterém jsou všichni zlí jen lidského druhu a zvířátka jsou chráněna, i když jsou dostatečně velká a agresivní, aby vás slupla či zašlápla jako brouka. Na nějakou klasickou kaiju destrukci se nemá smysl těšit, ta tu není vůbec, a tak je nakonec nejsvětlejším elementem filmu docela příjemně stvárněný vztah malého Emile Hirsche s mládětem netvora. Ovšem na to, aby se to mohlo výrazněji promítnout do celkového dojmu, je této dějové linii věnováno jen omezené množství času. Svého času byl Gargantua ve videopůjčovnách v regálech mezi dobrodružnými filmy, kam patří. O horror či akční film se nejedná ani omylem. Ovšem i toho dobrodružství a nějakých emotivních rodinných momentů je zde po hříchu málo, navíc v mírně řečeno úspornějším strvárnění. Zpětně moc nechápu, co mě tenkrát vedlo si Gargantuu v té půjčovně ještě dvakrát opakovaně půjčit. Dnes už nefunguje ani ten efekt nostalgie. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama