Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Biolog Jack Ellway je pozván na ostrov v Polynésii, aby zde na chování mořských živočichů pozoroval seismickou aktivitu. Výzkum se brzy změní v horor, když Jack zjistí, že v hlubinné jeskyni se ukrývá monstrum Gargantua, gigantický tvor, jež vyrostl poté, co kdosi shodil do moře několk tun pesticidů. Jack brzy zjistí, že se po zemi pohybuje její mládě, které chce armáda chytit a odvézt do laboratoře. Jack musí mládě najít a vrátit do moře. To však ještě netuší , že jeho rodičům již došla trplivost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Někdy kolem roku 1995 jsem nalezl v kakau pěticentimetrového roztomilého tyranosaura. Když jsem viděl tuhle "obludu", hned jsem si na něj vzpomněl. Tohle je film, co se má vysílat mezi šestou a osmou ranní a ne po půlnoci, protože to mládě by se třeba některým dětem líbilo. [406. hodnocení, 42. komentář, 7%] ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Notně béčková variace na Godzillu, ale zatímco u japonských Godzill (ne u té Emmerichovy zoufalosti) se člověk baví a nevadí mu ani technická nedokonalost, u jejího hollywoodského příbuzného Gargantui člověk žasne, co také lze vyplivnout na filmový pás. Příšerné ve všech filmových složkách, režií počínaje, herci a triky konče. A když už si člověk myslí, že ho nic nemůže překvapit, přijde hudební motiv, který až nestoudně vykrádá ten Silvestriho z Predátora. Ale příznivci špatných filmů si "to svoje" určitě najdou. Neodolatelně komický je třeba pateticky pronesený a vážně myšlený monolog vojáka stojícího u mrtvoly příšery - "Dívala se mi do očí, zrovna když jsem jí zasáhl. Věděla, kdo jí dostal." A takových vypečených je tam více. No aspoň něco :o)) ()

Reklama

wosho

všechny recenze uživatele

Roztomilá braková záležitost,jasně ukazuje,že kdyby pod ní byl podabsán Ed Wood,měla by mnohem vyšší hodnocení-přičemž by kvalita byla stejná.A sám na sobě vidím,že i já se neřídím čistš mozkem-asi bych se měl vykašlat na to neobjektivní hvězdičkové hodnocení a ke každému filmu napsat čistě komentář.ale má to malinkatý háček,od 93roku jsem si na ty % a * hrozně navykl. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hej, ale no tak na tomto jsem vyrůstal, tak musím hodit nějakou tu hvězdu za nostalgii. Je pravda že je to dost slabé, ať už jde o herce či naprosto příšerné efekty. Film je opravdu špatný, hlavně co se týče neustálého nabýhání příšerek, to mi dosta vadilo, příšerka umře a objevý se nová. O kvalitě přáběhu ani nemluvím. Ale prostě už jen z nostalgie nemůžu dát méně než 3*. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už jako malý jsem miloval filmová monstra jako Gojira, Gappa nebo King Konga, ovšem trvalo mi docela dlouho, než jsem si vzpomněl i na tento filmeček, který jsem svého času rovněž sjížděl na VHSce. Moc kvality nepobral to je zřejmé nejen díky tomu, že jsem na něj zapomněl, ale i díky nepříliš lichotivému hodnocení napříč celým internetem. Jakmile jsem si však film pustil, hned se mi vybavila ona malá roztomilá zelená příšerka, která neztratila nic ze svého půvabu ani po tolika letech. Ať si každý říká, co chce. Musím však souhlasit, že samotný příběh opravdu moc kvalitní není a to raději nemluvím o podprůměrných hereckých výkonech všech zúčastněných. Inspirace Gojirou je zde zcela zjevná, stejně jako fakt, že jde o televizní produkt s nepříliš vydařenými triky. Nicméně se zde dá narazit na několik humorných momentů, které sice tvůrci nejspíš mysleli smrtelně vážně, ale jejich až trapné zpracování mnoho lidí hlavně rozesměje, než aby snad mělo někoho „vystrašit“. Já nejvíc ocenil pěkné prostředí, kde se natáčelo a potom již zmíněnou malou potvůrku. 20% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama