Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestadvacetiletá studentka Finn chce dokončit diplomovou práci na téma ženského lidového umění a přemýšlí o tom, zda se má provdat za svého snoubence Sama. Potřebuje čas, aby si vše utřídila, a tak se vydá na léto ke své báječné babičce, do městečka, kde prožila téměř celé dětství, když se o ni matka po rozvodu přestala starat. V babiččině domě se už léta setkávají přítelkyně při šití dek, během práce si vyprávějí bolavé příběhy o nespoutané vášni, hluboké lásce a radosti, také o zradě a zlomených srdcích. Tentokrát se sejdou při práci nad přikrývkou, která by měla být svatebním darem pro Finn. Druhý den se Finn na koupališti seznámí s přitažlivým mladíkem Leonem. Když za ní přijede Sam, aby jí ukázal plány budoucího domu, rozrušená a nedůtklivá Finn se s ním pohádá. Sam raději odcestuje. Finn se cítí vinna a shání ho telefonem. Vyděsí ji, když se ve sluchátku nečekaně ozve ženský hlas. (TV Nova)

(více)

Recenze (24)

buchannon 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá mozaika příběhů o lásce a radostech života. V hlavní roli jako vždy vynikající Winona Ryder, ačkolivěk ve filmu nemá až tolik prostoru. Ale už kvůli nádherné hudbě Thomase Newmana, která výborně podkresluje zajímavý příběh, jenž se odehrává ve více časových rovinách, musím hodnotit takto. ()

kamigava13 

všechny recenze uživatele

Winonka je zde úplně překrásná! Jen mě štve, že jsem to nenašel v 1080p rozlišení. Opět další film, který jsem zhlédl jen díky mé milované. Je to film plný žen, jejich životů, vztahů, zmařených lásek, ponaučení, zklamání... Užil jsem si to i podruhé. Moc příjemná podívaná. Mám doma na zdi vytisknutý velký plakát Winonky přímo z tohoto filmu, jak sedí zamyšleně na té venkovní lavičce a přidal jsem si k němu její citát: "You can't pay enough money to... cure that feeling of being broken and confused." Což je naprostá pravda, za peníze si štěstí nekoupíte a vaše zlomenost a zmatenost jen tak nezmizí. Potěšila mě také přítomnost dvou legendárních hereček jako Burstyn a Bancroft jako staré babičky. Možná se vám může zdát, že to mé hodnocení je nízké, ale nenechte oklamat, je to pěkný film, akorát jinačí snímky s Winonkou se mi líbí víc a tak by to bylo nespravedlivé. Možná časem ještě zvýším na čtyři hvězdy. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Není to šlágr jako mnohé filmy... "je obyčejný" ale je jemný, poutavý, krásně natočený... prostě pro nás ženy, co už něco víme o životě....proto si zaslouží plný počet. ()

Reklama

Reklama