Reklama

Reklama

Mladá modrá krev

(seriál)
  • Švédsko Young Royals (více)
Trailer

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Princ Wilhelm si zvyká na nový život na prestižní Hillerské internátní škole. Naslouchat hlasu vlastního srdce ale bude těžší, než si myslel. (Netflix)

Recenze (41)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Počula som, že ježkovia majú oranžovú krv, ale aby som sa presvedčila, zabíjať ich nebudem. Zato by som zabila modrokrvnú smotánku, ktorá sa živí z daní pracujúcich. Ďalší gýčovitý stupídny seriálik pre tínedžerov so zníženým IQ. Do odpadu som to nehodila iba preto, lebo to je ako-tak dobre natočené, a to aj vďaka rozpočtu.  A princ s acne vulgaris na ksichte mohol hrať radšej Quasimoda! Zase som naletela na hodnotenie! Moja chyba... Dopozerané tri diely. Viac nemôžem. Predvídateľné, trápne klišé. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

The Crown meets the Skam. Bolestně reálné v zachycení každodenních problémů života teenagerů. Švédsky syrové drama, které působí jako zfilmovaný příběh, který se skutečně stal. Taky bych chtěl vidět crossover Young Royals s Heartstopper. Je mi trochu líto Pernilli August. S Anakinem jí to moc nevyšlo a tady s princem Wilhelmem to vypadá taky nahnutě. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Boží. Ale tak strašně boží seriál, který mě totálně smetl. A ten soundtrack! Dokonalý casting s nádhernými mladíky, které si nelze nezamilovat. Švédové jsou géniové, že tenhle námět vyprodukovali do realizace. Překvapení roku.______________2. řada: Je to obrovská pecka, druhá polovina je vyloženě fantastická. Napínavé až do posledních vteřin... a pak přijdou cliffhangery, které úplně "miluju". Ale je to totálně boží seriál a ten závěrečný proslov mě doslova přimrazil k zemi. Takové seriály mi dělají tu největší radost. Ale čekat na třetí sérii bude nekonečné utrpení. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Takovej normální, obyčejnej, romatickej seriál. Nic víc, nic míň. Sympatičtí herci, boží soundtrack a moc hezky udělanej konec. V USA by to asi zprasili, ale Švédi se toho naštěstí zhostili moc pěkně. Za mě palec nahoru. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Brilantně natočenej příběh o tom, že ani v hodně liberální monarchii 21. století není úplně easy skloubit úlohu korunního prince se soukromým gay životem. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem si dřív myslel, že mě seriály moc neberou, tak začátek letošního roku mám teda žně. A to jsem se k Young Royals odhodlával dlouho, upřímně mě tohle téma moc nelákalo a zpracování jsem se trochu obával. Ale! Young Royals jsou aktuální, osvěžující, vizuálně vymazlený, s parádní hudbou a skvělými hereckými výkony - při některých scénách mě až mrazilo ("We did nothing wrong.") a závěrečnej díl 1. série je obzvlášť povedenej. A to se o seriálech často říct nedá. Bavilo a těším na 2. sérii (má vyjít letos, 2022), kdo by se nadál! ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

1. řada: Prostředí Švédska, jazyk, zvuk a ne úplně okopírovaný scénář odjinud jsou fajn. Fakt potěší, když čekám obvyklý dialog a ono je to jiné. Možná by i celkově bylo nebýt Netflixu. Škoda, že něco takového nenatočí švédská televize. Nakonec je z toho tedy opět emoční drama, které má za cíl teenagery prostě dostat. Jsou tu jisté podobnosti s Korunou. Mezi Korunou a Young Royals je však dost zásadní rozdíl v čase, ve kterém se děj odehrává. A to dělá z Young Royals víc fikci než realitu. Což je škoda, protože opačný poměr by hodnotu seriálu mnohonásobně zvýšil. Je ovšem otázka, je-li po něčem takovém vůbec poptávka. 2. řada: Sklouzává to k obvyklým dialogům, scénkám, obrazům jako v jiných seriálech. Děj je povrchní a zbytečně natahovaný. Vyrovnává to však naprosto dokonalá hudba. 3. řada: Děj už připomíná prakticky jakýkoliv dnešní seriál, kdy scénárista vkládá uměle vytvořené problémy, jen aby bylo co řešit. Že to postrádá přirozenost, je irelevantní, podstatné jsou povrchní emoce. A ty se u cílové skupiny jistě dostaví. Celkově: Seriál s příšerným scénářem, hroznou kamerou, skvělými herci a vynikající hudbou. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Uplně nežeru to: "Pojďme všichni litovat chukáčky absurdně bohatý děcka, jak strašně trpí...musí jezdit na koni, kterýho nechtěj! Jak strašnej osud!" Ale hlavní příběhová linka a postavy jsou výborný. Hlavně Simon, přestože z něj trošku dělaj takovýýho "emotional support poor for suffering rich boy", a mladší sestřička. Moc se mi líbí, že postavy vypadají a chovají se adekvátně svému věku a nedělá se z toho porno s třicetiletejma svalovcema. Určitě se podívám na pokračování, seveřani uměj točit. Edit: Měnim zpětně hodnocení, navzdory negativům jsem se do toho tak zažrala, že jsem to celý odsledovala ještě jednou:-D ()

applause 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době fakt dobrej seriál z prostředí střední školy, tématem coming outu a překážkou v původu hlavního hrdiny. Doporučuji. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

stejne jako call me by your name, i tohle mi zlomilo srdicko. v podstate to zacalo v kostele a v kostele to i skoncilo (ne, na konci nebyla svatba, i kdyz by to bylo mnohem lepsi). — libilo se mi, ze se serial zameroval hlavne na vztah wilhelma a simona a ne na ne, pak zas na nekoho jinyho, pak zas na ne, atd.. bylo to jako skam - ostatnim nevenovali tolik casu jako “hlavnimu” paru. — pribehy postav byly hodne zajimavy, ke konci jsem si zamilovala felice a opravdu jsem se nasrala na augusta (viz muj komentar k patemu dilu). — overall super teen serial s lgbt+ tematikou :) ()

Mr.Dogman 

všechny recenze uživatele

Not just a story about queer love, but a story about power dynamics, about wanting what's not good for you and about losing yourself in the moment: both in love and in the pressure of responsibility. The atmosphere of Young Royals is extra sticky thanks to its gloomy setting and music. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tři díly mluví za vše. Směr je jasný, styl taky. Jen mně to prostě nesedí. A je to čistě subjektivní. To co se zdá být jako kniha pro náctileté od Greena v tomto případě v gay podání to pro cílovku asi jede. Pro mě je to furt to samé dokola.  Jen prostředí je trochu originální, ale nedokáže totálně zaujmout. ()

kitsuchan97 

všechny recenze uživatele

*7,5/10* Lehce nadprůměrné romantické drama, které sice nepřináší nic extra nového, za to ale rozhodně nenudí. Švédi se s tímto velmi dobře popasovali a dokázali vytvořit vcelku obstojný a koukatelný počin - jehož příběh se primárně odehrává v prostředí švédské internátní školy. Musím pozitivně ohodnotit úžasné herecké výkony hlavních představitelů i vedlejších postav (zejména bych vyzdvihla Augusta, bez kterého by to nebylo ono - ten byl hlavním hnacím motorem celého příběhu a uváděl vše do pohybu), dále chytlavý soundtrack a v neposlední řadě skvělý střih či kameru. Co trochu shazuje tento seriál je pomalejší start, lehce předvídatelný děj či místy dosti klišé scény. Konec zůstává otevřený a já jsem zvědavá, jestli se dočkáme pokračování - které bych v tomto případě ocenila. ()

poet 

všechny recenze uživatele

Síce to ma názov ako z nejakého gay porna po obsahovej stránke veľmi nie je čo vytknúť :). V porovnaní S Love Viktor tento seriál ma podstatne zaujímavejší obsah aj postavy zasadene do školského prostredia. Nechýba tu šikana delenie na vrstvy tých hore a ostatných... Celkovo svižný príbeh ktorý nenudí podčiarkuje dobrý výber hudby a aj dobrý výber hercov. ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Seveřani. Tady máš chlad, odtažitost, strohost a bum hodíme ti tam emoci a rozdrtíme tě na maděru. 6 úžasných dílů. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Shoduji se zde s tou většinou, která hodnotí seriál vysoce nadprůměrně. Komplexně výborné, zaujalo, nepotřebuji být stále nespokojený a lamenotvat nad, tím, proč to nenatočila švédská TV, buďme rádi za to, co jsme tímto seriálem dostali, nebylo toho málo. Poznámky pod čarou (psáno s rezervou a nadhledem, nekritizuji): - ty Švédky, to jsou ale "krasavice", jedna vedle druhé, od královny či ředitelky školy až po tu nejmladší školačku - z hereckého obsazení, kdyby se seriál točil před 50 lety, tak by to byli téměř samí blonďáci, současné obsazení byl mix, ale jakpak to asi bude za 50 let? Odpovím si rovnou. Pokud to naše planeta Země do té doby přežije, tak to bude skandinávská Brazílie ... 89910 ()

janak.t 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo opravdu skvělé a horko těžko budu hledat uveřitelnější serial ,emoce,postavy,hudba,prostě všechno bere dech a hltáte jeden díl za druhým,hodně velké překvapení tohohle roku ()

w_laura 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál je pro mě jeden z objevů roku 2021. Nic jsem od něj nečekala, nic jsem o něm nevěděla. Já seriály z prostředí střední školy nemusím, ale dala jsem mu šanci. Výsledek? Totální nadšení. Naprosto krásně a realisticky zachycená první a zakázaná láska. V určitých chvílích jsem se neubránila slze. Opravdu nádherné a já se nemohu dočkat na další řadu! ()

Reklama

Reklama