Reklama

Reklama

Království zombie: Ashin ze severu

  • Jižní Korea 킹덤 외전: 아신 (více)
Jižní Korea, 2021, 92 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Tragédie, zrada a záhadný objev přiživují pomstu mladé ženy za ztrátu jejího kmene a rodiny v této speciální epizodě seriálu Kingdom. (mikki089)

Recenze (63)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Tak to nie virus, ale fialova kvetinka robi z mrtvol zombikov. Pomerne tuctovy revenge filmik s rozpoctom a vypravou klasickeho korejskeho historicaku. Netrapili slabe triky a ani typicke pomale pohlady, lahostajnost a hrana cool-ovost, ktore korejci jednoducho musia. :) Len je to pre mna, zial, uz opozerane. Prosta zabava, nic viac. 55% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Budoucí zombílaň sežere současnou zombí kytku, na níž nakladl zombívejce patrně zombímotýl, budoucí zombítygr sežere zombílaň a hurá nekrotizovat ťamany. Docela by mě v tom zombípotravním řetězci zajímalo, v co by se asi tak proměnil normální člověk, kdyby jej pohryzal nemrtvý Korejec, a jestli by se taky choval jako nesveprávný kokot, ať už zombifikován, či nikoliv. Opět krásně natočeno, ovšem oproti výživnému a svižnému seroši, který se jako mávnutím kouzelného Samsungu přeqapivě povedlo udržet před hranicí obvyklého asijského čurákování, kapku posun směrem k nudné a přitroublé zombíkomédii, brutálně vatěné sáááááhodlouhými záběry na korejské krajinky a na, do dáli strnule čumící či pooooomalu tětivu napínající, neohroženou mstitelku, neporazitelnou bojovnici a bezkonkurenční ostrostřelkyni Putch Mi-Look. Ale furt se to ještě jakž takž dá, aniž byste vyblili čerstvě natrávené kimchi nebo měli po skončení neodolatelnou chuť jít neuroticky kopat do svého hyundaie. ()

Reklama

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Nelítostná Ashin a její cesta za pomstou. Tento origin se povedl, stejně jako seriál si zachovává svoji kvalitu a co funguje právě v seriálu (napětí, akce, svět), tak funguje i zde. Radši bych ale dal přednost nové sérii než jednotlivému filmu a jelikož má být další film ze světa Kingdom, tak si na další sérii zřejmě počkáme ještě dlouho. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Užijú si "film" (dlhšiu epizódu) aj nefanúšikovia seriálu? Nie, pretože nedocenia súvislosti. Bez znalosti seriálu sa cez 3* dojem zrejme neprehupnete. Vizuálna kvalita samozrejme zodpovedá seriálu a mne neskutočne sedí. Kombinácia presvedčivého historického realizmu a nemenej presvedčivo stvárnených zombíkov je naozaj oku lahodiaca. Ashin ze severu prináša dobrý príbeh, ktorý dodáva zásadné informácie/súvislosti pre už videné série seriálu. Splnila Ashin to najdôležitejšie? Urobila proces čakania na tretiu sériu útrpnejší? Ano! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jako první bych zmínil, že o existenci seriálu (nyní již dokoukáno) jsem se dozvěděl až dnes a tak pro mne bylo vše úplně nové. Nedovolím si tvrdit, zda byla moje neznalost výhodou, ale zcela určitě ničemu nevadila. Nicméně považuji za skvělé, jakým tempem se dílo pozvolna rozbíhalo. Zprvu se film prezentuje jako pouhé dobové, zdrženlivě akční drama o sporu dvou soupeřících mocností a nevýraznou dějovou linií mladé dívky na pozadí toho všeho. Dívky, která ztratila rodinu a nejprve se snaží přežít a časem snad i pomstít. Napřed jsem toto dílo mírně odsuzoval, nechápavě jsem se ptal sám sebe ,,Opravdu je zombie tygr vším, co zapříčinilo nálepku horor?" Kvůli pozvolnému vývoji se mé očekávání během první hodiny pohybovalo na ubohé hranici 50% a byl jsem rozhodnutý udělit tři hvězdy maximálně.  Zde však nastává zlom, odkrývá se pravda a dívka kolem sebe náhle rozpoutá peklo a připraví pro vrahy své rodiny zcela legendární pomstu. V tuto chvili jsem již věděl že čtyři hvězdy film neminou. Avšak finální scény byly tak dokonalé, že mne opět přinutily tápat a zvažuji zda si konec přecijen nezaslouží i tu poslední hvězdičku. Edit 05/08/2021: Po shlédnutí seriálů jsem již pěti hvězdičkové hodnocení zcela zavrhl, neboť film ani zdaleka nedosahuje jeho kvalit. Naopak se dílo přiblížilo třem hvězdám. 72% ()

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama