Reklama

Reklama

Království zombie: Ashin ze severu

  • Jižní Korea 킹덤 외전: 아신 (více)
Jižní Korea, 2021, 92 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Tragédie, zrada a záhadný objev přiživují pomstu mladé ženy za ztrátu jejího kmene a rodiny v této speciální epizodě seriálu Kingdom. (mikki089)

Recenze (63)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý prequel k tomuto seriálu. Odehrává se pár let před v úplně jin oblasti a zaměřuje se na jiné postavy. Hlavní je Ashin, která se zničení své vesnice rozhodne vzít zodpovědnost do vlastních rukou a potrestat vrahy své rodiny. K tomu ji pomůže i ona fialová květina. Ze začátku se toho moc neděje a vše se točí kolem tygra. Na konci ale uvidíme klasickou zombie akci. Sice to hezky seriál rozšiřuje, ale rozhodně nám to neodpovědělo na vše. Třeba se ještě něčeho dočkáme. "Přinesla jsem vám hostinu." ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zatímco seriál šlape jedna báseň,tahle speciální epizoda s tím má trochu problém a dobrou hodinu sledujeme klasické korejské historické drama,které propojení se seriálem moc nenazančuje (snad jen ten zombie tygr a zombie srnka) a navíc je to chvílemi trochu nuda.Pořádně se vše rozjede až v poslední třetině a i když to pořád nedosáhne úrovně seriálu,dojem je rozhoně lepší.Aishin je správná drsňačka a za sebe oceňuji,že když už nic,tak nám tahle epizoda ukázala "zrod" nákazy...65% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Budoucí zombílaň sežere současnou zombí kytku, na níž nakladl zombívejce patrně zombímotýl, budoucí zombítygr sežere zombílaň a hurá nekrotizovat ťamany. Docela by mě v tom zombípotravním řetězci zajímalo, v co by se asi tak proměnil normální člověk, kdyby jej pohryzal nemrtvý Korejec, a jestli by se taky choval jako nesveprávný kokot, ať už zombifikován, či nikoliv. Opět krásně natočeno, ovšem oproti výživnému a svižnému seroši, který se jako mávnutím kouzelného Samsungu přeqapivě povedlo udržet před hranicí obvyklého asijského čurákování, kapku posun směrem k nudné a přitroublé zombíkomédii, brutálně vatěné sáááááhodlouhými záběry na korejské krajinky a na, do dáli strnule čumící či pooooomalu tětivu napínající, neohroženou mstitelku, neporazitelnou bojovnici a bezkonkurenční ostrostřelkyni Putch Mi-Look. Ale furt se to ještě jakž takž dá, aniž byste vyblili čerstvě natrávené kimchi nebo měli po skončení neodolatelnou chuť jít neuroticky kopat do svého hyundaie. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě, znalost seriálu vůbec není nutnost. Spojení se seriálem zprostředkovává jen jediná scéna vysvětlující “jak doktor ke kytince přišel”. Mě osobně to přišlo dokonce jako nevýhoda. Opět se totiž ukázalo, že ani autoři nejsou schopni udržet svá vlastní pravidla. Přece jen. Srna sežere zombie-kytku = zombie-srna (OK). Zombie-srnu sežere tygr = zombie-tygr (OK). Zombie-tygr sežere vesničana = mrtvý vesničan (WTF!? Sem jako nedával u seriálu pozor nebo co?). To, že sprintbie pobíhají po obrazovce jen pár minut, považuji spíše za plus (jejich výskyt je urážka žánru sama o sobě) a bordel v postavách (někdo vykosí někoho a pak zase někdo někoho - všechno šikmooký a stejně oblečený, takže motiv zůstal někde v rýžovém poli) také ničemu nepomáhá.Vizuálně je vše naprosto fenomenální. LOL faktor zajistila pipka na závěr jak s PĚTI šípy v toulci zamachuje na 12 jezdců na koních (vybavených také luky mimochodem). ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Užijú si "film" (dlhšiu epizódu) aj nefanúšikovia seriálu? Nie, pretože nedocenia súvislosti. Bez znalosti seriálu sa cez 3* dojem zrejme neprehupnete. Vizuálna kvalita samozrejme zodpovedá seriálu a mne neskutočne sedí. Kombinácia presvedčivého historického realizmu a nemenej presvedčivo stvárnených zombíkov je naozaj oku lahodiaca. Ashin ze severu prináša dobrý príbeh, ktorý dodáva zásadné informácie/súvislosti pre už videné série seriálu. Splnila Ashin to najdôležitejšie? Urobila proces čakania na tretiu sériu útrpnejší? Ano! ()

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama