Reklama

Reklama

Království zombie: Ashin ze severu

  • Jižní Korea 킹덤 외전: 아신 (více)
Jižní Korea, 2021, 92 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Tragédie, zrada a záhadný objev přiživují pomstu mladé ženy za ztrátu jejího kmene a rodiny v této speciální epizodě seriálu Kingdom. (mikki089)

Recenze (63)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý prequel k tomuto seriálu. Odehrává se pár let před v úplně jin oblasti a zaměřuje se na jiné postavy. Hlavní je Ashin, která se zničení své vesnice rozhodne vzít zodpovědnost do vlastních rukou a potrestat vrahy své rodiny. K tomu ji pomůže i ona fialová květina. Ze začátku se toho moc neděje a vše se točí kolem tygra. Na konci ale uvidíme klasickou zombie akci. Sice to hezky seriál rozšiřuje, ale rozhodně nám to neodpovědělo na vše. Třeba se ještě něčeho dočkáme. "Přinesla jsem vám hostinu." ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Budoucí zombílaň sežere současnou zombí kytku, na níž nakladl zombívejce patrně zombímotýl, budoucí zombítygr sežere zombílaň a hurá nekrotizovat ťamany. Docela by mě v tom zombípotravním řetězci zajímalo, v co by se asi tak proměnil normální člověk, kdyby jej pohryzal nemrtvý Korejec, a jestli by se taky choval jako nesveprávný kokot, ať už zombifikován, či nikoliv. Opět krásně natočeno, ovšem oproti výživnému a svižnému seroši, který se jako mávnutím kouzelného Samsungu přeqapivě povedlo udržet před hranicí obvyklého asijského čurákování, kapku posun směrem k nudné a přitroublé zombíkomédii, brutálně vatěné sáááááhodlouhými záběry na korejské krajinky a na, do dáli strnule čumící či pooooomalu tětivu napínající, neohroženou mstitelku, neporazitelnou bojovnici a bezkonkurenční ostrostřelkyni Putch Mi-Look. Ale furt se to ještě jakž takž dá, aniž byste vyblili čerstvě natrávené kimchi nebo měli po skončení neodolatelnou chuť jít neuroticky kopat do svého hyundaie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriál sleduju a hodně mě baví. Tahle filmová vsuvka mi ale přišla hrozně zbytečná. Celý ten děj je o ničem a trošku to zachraňuje akční závěr, který je po té hodině jak vykoupení. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix vydává speciální epizodu k parádnímu Zombie seriálu Kingdom a myslím, že i neznalci seriálu si tenhle díl klidně mohou pustit.Film se zaměřuje na postavu Aishin, která se mstí za ztrátu kmene a rodiny a také na původ záhadné rostliny. Má to pomalejší úvod, zombie vejdou na scénu někde až po hodině filmu a dějově mě to upřímně také moc nebralo, ale vizuál je naprosto parádní ( barvy, příroda- nádhera) a že uvidíme zombie Tygra tak brzo po Armádě Mrtvých jsem také nečekal ( byť Snyderův je samozřejmě lepší). Masky zombie parádní, napětí v poslední půl hodině dobře eskaluje a Aishin s lukem to náramně sekne, škoda, že gore je opět méně ( mám už holt vysoké nároky). S hodnocením váhám, ale zombie filmů je málo, své kvality film má a byť si film už znova nepustím, tak ušmudlané 4 hvězdičky mu napálím ( dost možná i za toho tygra).Příběh 3.5/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5. 7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Seriál mám rád, ale tento rip-off ma otravoval. Veľakrát som úplne vypadol z hry a nechápal som, prečo je to spájané s (vynikajúcim) seriálom Království zombie. Potom som si spomenul, ale stále žiadny zázrak; tých styčných bodov je tu málo a viac, ako o zombies a zákulisnú kráľovskú politiku ide o útoky digitálneho tigra a následne digitálneho diviaka. Miestami som vôbec nevedel, kto je kto a akú hru hrá (prípadne nehrá). Našťastie to má len hodinu a pol (aj s titulkami), takže sa to dá prežiť. Ak ste aj vy fanúšikmi seriálu, zrejme si to z povinnosti pozriete a asi aj vy na konci dôjdete k záveru, že ste nemuseli. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jako první bych zmínil, že o existenci seriálu (nyní již dokoukáno) jsem se dozvěděl až dnes a tak pro mne bylo vše úplně nové. Nedovolím si tvrdit, zda byla moje neznalost výhodou, ale zcela určitě ničemu nevadila. Nicméně považuji za skvělé, jakým tempem se dílo pozvolna rozbíhalo. Zprvu se film prezentuje jako pouhé dobové, zdrženlivě akční drama o sporu dvou soupeřících mocností a nevýraznou dějovou linií mladé dívky na pozadí toho všeho. Dívky, která ztratila rodinu a nejprve se snaží přežít a časem snad i pomstít. Napřed jsem toto dílo mírně odsuzoval, nechápavě jsem se ptal sám sebe ,,Opravdu je zombie tygr vším, co zapříčinilo nálepku horor?" Kvůli pozvolnému vývoji se mé očekávání během první hodiny pohybovalo na ubohé hranici 50% a byl jsem rozhodnutý udělit tři hvězdy maximálně.  Zde však nastává zlom, odkrývá se pravda a dívka kolem sebe náhle rozpoutá peklo a připraví pro vrahy své rodiny zcela legendární pomstu. V tuto chvili jsem již věděl že čtyři hvězdy film neminou. Avšak finální scény byly tak dokonalé, že mne opět přinutily tápat a zvažuji zda si konec přecijen nezaslouží i tu poslední hvězdičku. Edit 05/08/2021: Po shlédnutí seriálů jsem již pěti hvězdičkové hodnocení zcela zavrhl, neboť film ani zdaleka nedosahuje jeho kvalit. Naopak se dílo přiblížilo třem hvězdám. 72% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

'Ashin ze Severu' je v podstatě speciální stand-alone epizoda jihokorejského hororového seriálu 'Kingdeom', kterej v zombie subkultuře vyvolal poprask jako žádný jiný žánrový souputník. V rámci příběhovýho kánonu jde o prequel, intermezzo, či přímo temporální návrat před samotný počátek seriálu, který je koncipován jako relativně konvenční a generický příběh o pomstě nemající konce - a zároveň osvětluje, odkud se vzala ona 'nákaza'. Samozřejmě, z hlediska dramaturgie takřka nejde nic vytknout - režisér Seong-hoon Kim má talent vymačkat ze scénografie maximum asijský pompéznosti v malíku - jenže kvůli komplikovaným historickým konotacím, velice hektickýmu vypravěčskýmu tempu (přitom stopáž 90 minut je zcela adekvátní), a enigmatickým příběhovým souvislostem mi tak trochu unikal kontext celýho snímku - čímž ve výsledku 'Ashin ze Severu' působí dost schizofrenicky a zmatkovitě - a nejen z těchto důvodů není tenhle spin-off moc vhodný pro diváky seriálem nepolíbené. Ale jako nenáročná žánrová jednohubka ujde.... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že sem očekával něco jiného a když tím myslím, něco jiného, tak tím myslím takovou tu klasickou záležitost, kdy hlavní hrdinka si půjde pro tu pomstu a na konci toho všeho, bude lepší. To že tenhle "film", se mnou vymrdá (ještě slušně řečeno) bylo fakt něco, s čím sem nepočítal a musím v tomhle směru tedy pochválit to, že si tvůrci rozhodli pro tuhle cestu. Je škoda, že zde nejsou vedlejší postavy víc do hloubky zpracovány a jejich zlikvidování, by tak mělo hlubší dopad. Ji-hyeon Jeon vidět po letech je radost a je skvělá, takže tady se neni o čem bavit. Lov na tygra mohl být delší, ale masakr v pevnosti, to docela dobře vynahrazuje. Co musím však vychválit, je zpracovaní a stylizace prostředí ve filmu, ten velký důraz na barvy je famozní, les v mlze, les při lovu na tygra, lány pšenice, pevnost, všechny tyhle oblasti mají svoji vlastní osobnost a sou úchvatně vyobrazeny. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za to, že mi to místama připomínalo Ghost of Tsushima.. jinak plečkovitá, kvalitně natočená nuda. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Nooo, to bylo fakt dobré, i když úplně jiné než jsem čekala. Jednu otázku mi film zodpověděl a pár dalších položil. Jun Ji-hyun byla skvělá. Mám ji raději v drsnějších než romantických polohách, takže spokojenost. Kamera a ost tradičně skvělé. Tleskám a těším se na "Korunního prince". ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vizuálne výrazné a presvedčivé. Dokonca som väčšinu Kórejcov dokázal od seba rozoznať. Fanúšikovia žánru aj seriálu sa možno oblizali, mňa feministickí bojovníci so zombíkmi ale nenadchli, nie je to moja šálka kávy. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zenska pomsta, zrada, zahadny objev. Pomalu jdouci stylovy mysteriozni film. Povedene byly zvlastni efekty, herecke vykony, pribeh. Krasne hory, pekne kostymy, krasne nasnimane akcni sceny. Ale nemel jsem zadnou osobni motivaci se na neco takoveho divat. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Hneď na úvod by som mal jednu otázku pre všetkých, ktorí pozerali seriál Kingdeom: Tiež ste niekedy premýšľali nad tým, kto bola tá záhadná dáma z posledných minút druhej série? Táto špeciálna epizóda sa na túto otázku pokúša odpovedať... A musím povedať, že sa jej to podarilo iba čiastočne – síce sme sa dozvedeli niečo o Ashin a aj sme spoznali jej origin, ale aj napriek tomu som od tejto samostatnej epizódy čakal o trochu viac... Dúfal som, že sa dočkáme množstva prepojení na pôvodný seriál, tiež som veril aj v to, že sa ukáže nejaká stará známa postava, ale hlavne som si sľuboval podobnú zombie jazdu ako v seriáli... A tej som sa vlastne dočkal až v posledných asi dvadsiatich minútach (ktoré boli mimochodom parádne)... Ale tým určite nechcem povedať, že by som bol z tohto filmu sklamaný, to nie, tak ako v seriáli, tak aj tu som sa dočkal skvelo spracovanej multižánrovej kombinácie cesty za pomstou, historického veľkofilmu, vizuálnej pompéznosti a generického príbehu s náložou výborne zvoleného soundtracku... Avšak jedna vec, s ktorou som mal veľký problém by sa určite našla – zvláštne tempo rozprávania a komplikované historické prepojenia boli asi hlavným dôvodom, prečo mi celkový kontext príbehu nejako unikal a kvôli tomu tento film pôsobí dosť chaoticky a nesúrodo... Ale aj napriek tomu (už spomenuté) finále a aj presun pred samotný počiatok seriálu všetky tieto chyby napravia (alebo aspoň schovajú). Dúfam, že je všetkým jasné, že tento film sa oplatí pozrieť iba ak ste videli seriál Kingdeom. Ja ako fanúšik tohto seriálu som si pozrel Ashin zo Severu iba z povinnosti a nakoniec som došiel k záveru, že som ani nemusel (tron to vystihol bezchybne)... A preto tento spin-off film odporúča iba 6,5 lukostrelkýň z 10, viac ako silné tri hviezdy tomu dať nemôžem... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Užijú si "film" (dlhšiu epizódu) aj nefanúšikovia seriálu? Nie, pretože nedocenia súvislosti. Bez znalosti seriálu sa cez 3* dojem zrejme neprehupnete. Vizuálna kvalita samozrejme zodpovedá seriálu a mne neskutočne sedí. Kombinácia presvedčivého historického realizmu a nemenej presvedčivo stvárnených zombíkov je naozaj oku lahodiaca. Ashin ze severu prináša dobrý príbeh, ktorý dodáva zásadné informácie/súvislosti pre už videné série seriálu. Splnila Ashin to najdôležitejšie? Urobila proces čakania na tretiu sériu útrpnejší? Ano! ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Korejský zombie seriál Kingdom i po prvotních rozpacích poměrně přirostl k srdci, hlavně druhou sérií. Tento spin-off, který se věnuje postavě Ashin, která se mihla na konci posledního dílu, se velice vydařil. Začíná to hodně pozvolna, člověk si pořád říká, kde jsou sakra ti zombíci a pak začne masakr :-) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Toto bolo šialene. I keď seriál Kingdeom som ešte nevidel, práve kvôli tomuto spin-offu ho vidieť chcem. Nerozumel som všetkému čo bolo vo filme, ale i tak pomsta sa vydarila. A nielen to. Hladné zombie boli fakt odstrašujúce a tak masky boli parádne. Herci sa aspoň snažili, a efekty boli podarene. Bol tu pomalší rozbeh, ale pri konci to vrelo na všetkých frontoch. Všetko bolo parádne detailne vyobrazene. Silné 4*. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Jsem seriálem absolutně nepolíbený, popravdě až po shlédnutí tohoto filmu jsem se dočetl, že to má seriál! Takže se do něj jdu pěkně pustit :-D. Každopádně tohle funguje jako film krásně. Osobně mě nejvíc bavila první půlka s honbou na tygra! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film s podtitulkem Ashin ze severu pojednává o postavě, jež se objevila na konci druhé řady v rámci obřího cliffhangeru. Narozdíl od seriálu se celovečerní film nese v komornějším tempu, ani té akce se zde moc nenajde (kromě jedné solidnější rubačky s lukem). Na druhou stranu, emoce převážně fungují, to provtně nepochopitelné počínání hlavní postavy na konci vlastně i pochopíte. Uvidíme, co dalšího nám tento nekompromisní svět přichystá. Těším se :) Za mě dostává Ashin 6,5/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zatímco seriál šlape jedna báseň,tahle speciální epizoda s tím má trochu problém a dobrou hodinu sledujeme klasické korejské historické drama,které propojení se seriálem moc nenazančuje (snad jen ten zombie tygr a zombie srnka) a navíc je to chvílemi trochu nuda.Pořádně se vše rozjede až v poslední třetině a i když to pořád nedosáhne úrovně seriálu,dojem je rozhoně lepší.Aishin je správná drsňačka a za sebe oceňuji,že když už nic,tak nám tahle epizoda ukázala "zrod" nákazy...65% ()

Reklama

Reklama