Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělá Emily Hollanderové (Talia Shireová) opouští svého agresivního manžela a začíná žít nový život. Dostane se do objektu zájmu své lesbické sousedky Andrey. Ta ji pozoruje dalekohledem a snaží se s ní sblížit. Když se jí to nedaří, najme si muže, který Emily znásilní. Andrea celou scénu pozoruje a natáčí na kazetu. Doufá, že po tomto otřesném zážitku Emily na muže zanevře a skončí v její náruči. Opak je ale pravdou. Emily se zamiluje do policisty, který zločin vyšetřuje... (blazenka)

(více)

Recenze (3)

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když byla Talia Shire za tento film docela kritizována, já jsem si zase říkal, že ona je tou jednou z mála světlých stránek, které v tomhle rádoby thrilleru jsou. Úvod je super, následný vývoj tomu ale neodpovídá. Finále by také mohlo být zajímavé, kdyby to celé dohromady trochu více korespondovalo. ()

Reklama

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1981 : NOMINÁCIE (5) : Najhorší film, Najhoršia herečka - Talia Shire, Najhoršia herečka VR -Elizabeth Ashley, Najhoršia réžia - Gordon Willis, Najhorší scenár - Barry Siegel. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Uvedení filmu vyvolalo v USA kontroverzní reakce skupin hájích práva homosexuálů, které se postavily proti zjednodušenému vylíčení Andrey (Elizabeth Ashley) jako psychopatické lesby. (Zetwenka)
  • Transamerica Company, mateřská firma společnosti United Artists, zrušila plánované uvedení filmu v severní Kalifornii poté, co s přibližující se premiérou v San Francisku obdržela výhružky násilím a nepokoji. (Zetwenka)
  • Při premiéře 18. 1. 1980 obklopili demonstranti kina v New Yorku a dalších městech. Ani sžíravé kritiky filmu nepomohly. A tak  23. 1. 1980 dle časopisu Variety se rozhodnou kina v New Yorku zastavit promítání vzhledem k odporu a též nízké návštěvnosti. (Zetwenka)

Reklama

Reklama