Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělá Emily Hollanderové (Talia Shireová) opouští svého agresivního manžela a začíná žít nový život. Dostane se do objektu zájmu své lesbické sousedky Andrey. Ta ji pozoruje dalekohledem a snaží se s ní sblížit. Když se jí to nedaří, najme si muže, který Emily znásilní. Andrea celou scénu pozoruje a natáčí na kazetu. Doufá, že po tomto otřesném zážitku Emily na muže zanevře a skončí v její náruči. Opak je ale pravdou. Emily se zamiluje do policisty, který zločin vyšetřuje... (blazenka)

(více)

Recenze (3)

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1981 : NOMINÁCIE (5) : Najhorší film, Najhoršia herečka - Talia Shire, Najhoršia herečka VR -Elizabeth Ashley, Najhoršia réžia - Gordon Willis, Najhorší scenár - Barry Siegel. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když byla Talia Shire za tento film docela kritizována, já jsem si zase říkal, že ona je tou jednou z mála světlých stránek, které v tomhle rádoby thrilleru jsou. Úvod je super, následný vývoj tomu ale neodpovídá. Finále by také mohlo být zajímavé, kdyby to celé dohromady trochu více korespondovalo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Transamerica Company, mateřská firma společnosti United Artists, zrušila plánované uvedení filmu v severní Kalifornii poté, co s přibližující se premiérou v San Francisku obdržela výhružky násilím a nepokoji. (Zetwenka)
  • Uvedení filmu vyvolalo v USA kontroverzní reakce skupin hájích práva homosexuálů, které se postavily proti zjednodušenému vylíčení Andrey (Elizabeth Ashley) jako psychopatické lesby. (Zetwenka)
  • Při premiéře 18. 1. 1980 obklopili demonstranti kina v New Yorku a dalších městech. Ani sžíravé kritiky filmu nepomohly. A tak  23. 1. 1980 dle časopisu Variety se rozhodnou kina v New Yorku zastavit promítání vzhledem k odporu a též nízké návštěvnosti. (Zetwenka)

Reklama

Reklama