Reklama

Reklama

Truman Gates (Patrick Swayze) odešel od policie, aby mohl obejít zákon a se zbytkem své rodiny pomstil smrt svého bratra. Hlavním hrdinou napínavého příběhu je chicagský policista Truman Gates, který přišel do velkoměsta z drsného venkova v Appalačských horách, kde se stále ještě právo uplatňuje jinak než je tomu ve velkých městech. Je šťastně ženatý s půvabnou Jessie, která ovšem velmi těžce prožívá strach o manželův život, ohrožený v každodenním boji proti zločinu. V Chicagu se pokoušel o štěstí také Trumanův mladší bratr Gerald. Ten se však zapletl do kšeftů z mafií a doplatil na to životem, když ho mafie zabila v rámci vyřizování účtů s konkurencí. Nebylo v tom sice nic osobního, ale muži z Gatesovy velké rodiny to však osobně berou a pověří Trumana, aby vrahy co nejrychleji našel a potrestal. Zanedlouho se však do města vydá jeho starší bratr Briar, venkovsky přímočarý a horkokrevný "balík", kterému se zdá, že Truman pátrá příliš pomalu a že zbytečně dodržuje služební předpisy. Pustí se proto přes Trumanovov varování do vyřizování účtů na vlastní pěst. Vnikne do sídla gangsterského mnohé likviduje, sám jer však přitom smrtelně raněn. To už je na i na Trumana hodně a tak se rozhodne upřednostnit staré rodinné práv před policejními předpisy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

tron 

všechny recenze uživatele

„To ešte nič nebolo. Zlé to ešte len bude.“ Veľmi slušný... čo vlastne? Triler? Dráma? Krimi s akčnými vsuvkami? Asi od každého niečo, ale funguje to. Postavám veríte a veríte aj hercom. Patrick Swayze a Liam Neeson sú tu veľmi dobrí, ale rozhodne nesklame ani zvyšok kastingu. A cintorínové finále á la Sám doma potešilo. Zaujímavé je, že kým v mnohých filmoch bývajú „sedliaci“ záporné postavy (viď. Vyslobodenie a obecne hixploitation), tak tu je to presne naopak – mestskí ľudia stratili posledné zábrany a morálka je pre nich neslušné slovo, kdežto „dedinčania“ sú ich presným opakom. Zaujímavé. P.S. – Pozerám a že „to je asi brat Bena Stillera“. Potom idem na IMDb... a bol to Ben Stiller. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Spíše jen průměrný akční snímek, který zaujme především slušným hereckým obsazením - respektive na dnešní poměry, kdy jsou herci jako Bill Paxton, Ben Stiller nebo Helen Hutnová mnohem známější!A taky je tu Liam Neeson v akční roli, což nebývá zas až tak častým jevem! ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Rodinný" akční snímek s Patrickem Swayze, ve kterém se tvrdě srazí mafiánská a buranská rodina a je z toho hromada mrtvých a parádní finální bitva na městském hřbitově. Film patří k těm lepším akčňákům, které Swayze (mající tady za sebou HŘÍŠNÝ TANEC a ROADHOUSE a před sebou DUCHA a BOD ZLOMU) natočil. Pestrému hereckému obsazení (vedle mistra vedlejších rolí a Cameronova oblíbence Billa Paxtona i tehdy ještě neznámí Helen Hunt a Ben Stiller) kromě Swayze vévodí Liam Neeson jako sympatický buranátor s kulovnicí, který sestoupí z hor a začne mafiány nevybíravě šikanovat. Režisér John Irvin už předtím jeden revenge mafiánský béčkový akčňák natočil a sice ucházející ŠPINAVOU DOHODU s Arnoldem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý krimi thriller s Patrickom Swayzeem. Má dosť dobrý príbeh o mestskom policajtovi pochádzajúcom z južanských hôr, kde zákony platia inak, ktorého brat je zavraždený členmi miestnej mafie, ked´ sa ho pokúsili okradnúť a tak chce dostať tých, ktorí za to môžu, ale zákonnými spôsobmi, no jeho rodina, obzvlášť jeho drsný brat chce len jedinú odplatu, ktorú považujú za právnu, smrť za smrť. A tak sa musia snažiť nájsť ten správny kompromis, keďže obaja chcú hlavne potrestať vinníkov. Spracovanie sa mi páči, ale nie je úplne ideálne. Očakával som dve možnosti podania tejto zápletky, buď klasický akčný štýl, v ktorom skupina hláškujúcich južanských vidienčanov bude celý čas likvidovať jednu mestskú mafiu, alebo štýl využitý tu. Takže film má skôr pomalšie tempo, hlavne prvú polovicu sa tu toho až tak moc neudeje, riešia sa rodinné vzťahy, odlišnosti medzi ľuďmi z rôznych pomerov a všetko podobné, čo sa tu dá očakávať, no napriek tomu je to podané celkom zaujímavo a v druhej polovici sa to už lepšie rozbehne, viacero situácií poteší a záverečná fáza je už dostatočne zábavná. Akcie je tu málo, ale tá je celkom slušná. Nájdu sa tu prakticky len dve kratšie naháňačky, dva krátke súboje a navyše jeden medzi dvojicou bratov, takže nič dejovo dôležité, trochu strieľania a zábavný záver, v ktorom už aj pár ľudí slušne dostane. Poteší aj nejaký ten humor, nie je ho moc, ale nezhody medzi pár mafiánmi a ich neschopnosti sú celkom zábavné. Herecké obsadenie je výborné, je tu až prekvapivo veľa známych tvári vo viac alebo menej dôležitých úlohách, poteší hlavne Patrick Swayzee, ktorého mám vo filmoch tej doby veľmi rád, Liam Neeson v úlohe jeho brata, len tu nepôsobí až tak drsne, ako by to jeho úloha vyžadovala, slušní záporáci Adam Baldwin, Andreas Katsulas a medzi nimi je dokonca aj Ben Stiller a plno slušných menej dôležitých postáv, či už Helen Hunt alebo Bill Paxton. Réžia a technická stránka sú slušným štandardom tej doby, takže z mojej strany plná spokojnosť. Škoda, že tu nebolo moc akcie, to je to jediné, čo mi tu skutočne chýbalo, ale inak som viac než spokojný, tento typ filmov mám rád a navyše tu v dobrom hereckom a technickom podaní. 71% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když mafiánští předáci udělají chybu a zemře řidič náklaďáku, netuší ještě, že šlo o bratra místního poldy. Je to horal, který před lety přišel z drsného venkova do velkého města. A právě v horách nechal početnou rodinu, kdy zejména starší horkokrevný bratr s tváří Liama Neesona má za to, že bráška s policejním odznakem jedná moc pomalu a ještě zbytečně slušně. Zálesácké instinkty nicméně dlouho odpočívat nebudou. Měl sice k dispozici celou plejádu slušných herců, věčný rutinér John Irvin přesto své dítko nepodpořil téměř žádnou scénou s přidanou hodnotou. Je to jen šedý průměr, kdy kolikrát někdo jen někam přijde, procedí pár ostrých slov a zase zmizí. Třeba stejně starý Road House představoval jinou kávu. 50% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Další zapomenutej filmek ze stejnýho roku jako Road House který dokazuje, že Swayze byl i něco víc než jenom dobrý tanečník. Pravda zápletka je vesměs rutinní a tempo není kdovíjaké, ale pro milovníka podobných starosvětských záležitostí je to odpočinková zábava s klasickou premisou. Swayze jako polda se snaží ctít předpisy. Když přijde o mladšího bráchu tak se snaží jeho vrahy potrestat v souladu se zákonem, ale jeho další svérázní příbuzní z venkova řeší podobné problémy po svém a když musí Swayze pohřbít i dalšího bratra kterej doplatí na svou horkokrevnost a pachatele pořád nejde legálně usvědčit tak i on pochopí, že tohle se bude muset prostě celé vyřešit nějak jinak. Zavěrečný finále je pak docela povedený ať už kreativními likvidacemi záporáků nebo i vloženými vtipnými momenty kdy například jeden ze záporáků uteče před psi do autobusu plnýho hadů apod. Mimo Patricka se tu pak představí i spousta budoucích vycházejících hereckých hvězd z nichž nejvíc se mi tu líbil mladý Adam Baldwin který si toho bezskrupulózního parchanta opravdu užil a přejete mu smrt od první minuty. Každopádně opět platí, že ti co vědí o co u podobných vykopávkových filmů jde si to užijí no a ti současní diváci ať si pustí raději něco kompletně digitálního natočenýho před zeleným plátnem. Já ale opět tuhle poctivou starou školu ocením víc než ten současný cgi bordel.75% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Lehce podprumerny akcni s nimek s vytecnym Liamem Neesonem a tradicnim Patrickem Swayzem - tedy prehravani se spoustou roztodivnych "chce-se-mi-skoro-brecet" usklebku. Neschopni mafiani s jednim extra velkym blbcem v rodine s typicky italskym zjevem. A zaverecna prestrelka mezi mafiany a burany je prilis kratka a nepresvedciva, nez aby slo hodnotit lepe. Slabsi prumer. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Rozjezd snímku dobrý, konec pokulhává na rovině normálnosti a zdravého přístupu k tomuto film.žánru.!! Swayze je dobrý. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne pokrivkávajúci akčný thriller o strete dvoch rodín, ktorý za sebou zanechá krvavé následky. Škoda len, že film stojí iba na lákavom obsadení, no miestami padá kvôli slabšiemu scenáru. Formálne zdĺhavý a miestami skoro nudný film, ktorý odporúčam jedine fanúšikom Swayzeho, Neesona, Baldwina či Stillera. A tých je stále dostatok. Som zvedavý, či ešte zajtra budem vedieť o čom ten film bol. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepovedený akční film s Patrickem Swayzem v hlavní roli. Ten si za svoji kariéru vyzkoušel i akčnější role, které dokázal uhrát velmi civilně, ale ostatní je dost schematické, včetně jeho postavy, a hlavně zcela nevýrazné. Režisér John Irvin nepatřil zrovna k těm nejschopnějším vyrazit z průměrného scénáře něco mimořádného. A nestalo se to ani tentokrát. Ve své režii na jistotu jede od začátku až do konce. Film pak působí jako nějaká epizoda z televizního seriálu. Není o co stát. 40% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti lety by to asi bylo o hvězdu víc, dnes už to však působí jako průměrný akčňák, kde zaujme především Liam jehož role jako by byla předtuchou Taken, tehdy ještě nepříliš známé tváře Huntové a Stillera a střídmost, která snad měla dát akci punc reálnosti. Ovšem poněkud podivně tu působí Swayze z culíkem, u kterého jsem tak nějak podvědomě čekal kdy se roztančí (hm, zajímavé.. u Road House jsem podobný pocit neměl). ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Burani vs. mafie. Smrt za smrt. Příběh mě zaujal hned, zajímavé obsazení, ale zase jsem čekal více akce. I tak je to ale skvělý film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Typická devadesátková kriminálka s občasnými akčními náznaky. Swayze navrcholu, Neeson ještě neznámý a Hunt sexy. Dnes už zapomenuté (po právu) ale pořád docela zábavné. ()

5150 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se po letech vrátil a nelituju. Zápletka, tempo i akce jsou na slušné úrovni. Písničkový doprovod však jen minimální - líbil se mi pouze duet "Brother to Brother" (Gregg Allman a Lori Yates). Za pochvalu však stojí na tento žánr nebývale kvalitní herecké obsazení - mj. v roli záporáka Adam Baldwin. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký klasický produkt svojej doby, ktorý vtedy trochu zapadol, ale v dnešnej CGI dobe je celkom príjemnou zábavou pre starých chrenov. Na jednej strane mafia a na druhe strane rodina vidlákov, ktorá sa chce pomstiť za smrť jedného z nich. A redneck rampage fakt zažiť nechcete. Bohužiaľ kým dôjde na to najlepšie - zúčtovanie na cintoríne, tak sa to dosť vlečie a samotné postavy, napriek hviezdnemu obsadeniu, nie sú dvakrát zaujímavé. Hlavne Neeson získal charizmu až oveľa neskôr vo svojej kariére. Swayze je ok, ale tiež má na konte výraznejšie postavy, takže najlepší sú nakoniec záporáci na ktorých smrť som sa tešil. No a tá cintorínová prestrelka je znova len ok, ale nič čo by sa zapísalo do dejín. Holt, film pre starých chrenov. Stredne starý tomu dajú len 3 hviezdy. :-) 6/10. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pruměr! Ale kde uvidíte Bena Stillera jako mladého mafiana , který jeste ve filmu umře a smát se nebudete?! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Solidní béčko (myslím z dob, kdy béčko znamenalo film s menším rozpočtem nezávislého studia s účastí talentovaných lidí a ne to, co dneska plodí velká studia ve snaze vydělat prachy přes netalentované debily). John Irvin byl v 80. letech solidní nenápadný béčkový řemeslník a obsazení, které sem nacpal, by dneska přišlo na spousta milionů, takže co dodat, přidejme jeho tradiční trademark - přestřelka na hřbitově. Swayzemu sekunduje Liam Neeson jako buran, ale borec, který všechno řeší jednoduše, kéž by v dnešních filmech takových postav bylo víc. Protože tenhle zabedněnej server nezná půl hvězdičky, řeknu to takhle: 3,5hvězdičky a je mi fakt líto, že jsem neviděl Bena Stillera, jak prosím o smilování. :) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyrazne podpriemerny akcny film so Swayzem. Samotny Swayze hrat nevedel, ma to akysi pribeh o pomste, len tempo je slabe, akcne filmy nic moc .....slaby podpriemer : 30 % ()

Reklama

Reklama