Reklama

Reklama

Truman Gates (Patrick Swayze) odešel od policie, aby mohl obejít zákon a se zbytkem své rodiny pomstil smrt svého bratra. Hlavním hrdinou napínavého příběhu je chicagský policista Truman Gates, který přišel do velkoměsta z drsného venkova v Appalačských horách, kde se stále ještě právo uplatňuje jinak než je tomu ve velkých městech. Je šťastně ženatý s půvabnou Jessie, která ovšem velmi těžce prožívá strach o manželův život, ohrožený v každodenním boji proti zločinu. V Chicagu se pokoušel o štěstí také Trumanův mladší bratr Gerald. Ten se však zapletl do kšeftů z mafií a doplatil na to životem, když ho mafie zabila v rámci vyřizování účtů s konkurencí. Nebylo v tom sice nic osobního, ale muži z Gatesovy velké rodiny to však osobně berou a pověří Trumana, aby vrahy co nejrychleji našel a potrestal. Zanedlouho se však do města vydá jeho starší bratr Briar, venkovsky přímočarý a horkokrevný "balík", kterému se zdá, že Truman pátrá příliš pomalu a že zbytečně dodržuje služební předpisy. Pustí se proto přes Trumanovov varování do vyřizování účtů na vlastní pěst. Vnikne do sídla gangsterského mnohé likviduje, sám jer však přitom smrtelně raněn. To už je na i na Trumana hodně a tak se rozhodne upřednostnit staré rodinné práv před policejními předpisy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

bourec 

všechny recenze uživatele

Když se na to člověk pozorně zakouká, tak to prostředí, ten look, jak je to natočený, se hodně podobá třeba Nemilosrdný spravedlnosti se Stevenem. Italové, mafie. Warneři tyhle filmy točily hodně, bylo to takový jejich poznávací znamení. Bohužel potenciál Patricka tady krutě nevyužito, záporáci dost slabí, a Liam byl neskutečně prkennej. Nevim , jestli to bylo těma začátkama, a nebo si takhle představoval zahrát burana. Každopádně jem průměrná věc. 60%. ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Pomsta venkovanů? Pomocí pastí, luků, seker, psů, kuší a hadů? Jedna hvězdička za Liama jako mstícího se vidláka s brokovnicí, jedna za Liamovu jízdu nadzemkou. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Už před třiceti lety to bylo podprůměrné béčko. Sice hvězdně obsazené (z pohledu dneška ještě hvězdněji), ale kromě známých ksichtů film nabízí jen přímou a jednoduchou jízdu za pomstou. I takové filmy by po letech mohly něco nabídnout, ale zde ne. Akční scény jsou kvalitou horším akčním seriálům dneška. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ač je snímek dobře obsazený, neznamená to vždy kvalitu. Pokud se člověk akčního thrilleru nudí, bude někde chyba. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

To teda byla kravina!!!!! Béčková režie, béčkový scénář a tak skvělé a schopné (a mnohdy v budoucnu hvězdné) herecké obsazení v jednom blbém filmu. Jak jsem již napsal, je to kravina na kvadrát a nuda k zabíjení!!! ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Krásná vzpomínka na 80ky, kdy akční filmy měly svá pravidla a logika se v nich prostě nehledala. Na dnešní dobu luxusní obsazení (Swayze, Stiller, Neeson, Hunt, Paxton a jeden z Baldwinů) v solidně odsejpacím příběhu o pomstě, který mi mimo jiné sdělil že Helen Hunt byla ošklivá i jako mladice a položil otázku "proč sakra trvalo 25 let, než někomu došlo, že Neesonovi to nejvíc sekne s brokovnicí!". 6.5/10 ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že moc dobrej film. Dostal jsem přesně to co jsem očekával. Akce bylo požehnaně, herci byli fajn. Liam Nesson už tehdá věděl, že na rodinu se mu nešahá. Patrick Swayze výborně. 70% ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Kdysi se mi to dost líbilo, hodně slušné obsazení, i když tenkrát ještě neznámé. Edit. Ok, včera jsem to viděl znovu a na ty čtyři hvězdičky to není, takže snižuji na tři. Swayze standart, Stiller je fakt ještě vykulenej mlaďoch, Neeson je správně zarostlej čahoun, mladá Huntová sympatická a Baldwin slizkej záporák, moc akce tu není a logika sem tam skřípe, navíc všichni mafiánští poskoci mi přijdou že mají buď přes padesát let nebo jsou retardovaní, ale jinak se to dá. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Zahrálo si tu několik dobrých herců, kteří se později proslavili ve známějších filmech. Za zmíňku určitě stojí malá rolička mladého Bena Stillera, kterého jsem zpočátku vůbec nepoznal. V hlavní roli si tu mstící bratry střihli Swayze-Neeson. Nemůžu se ubránit dojmu, že pokud jsou ve filmu přítomni mafiáni, taky by to měli "mydlit" víc od podlahy. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Film je chybně uváděn jako akční, jde spíše o krimi. I tak je to celkem zábavné, má to sice docela rozvláčné tempo, ale Swayze a Neeson dokáží udržet vaši pozornost. Závěrečné zúčtování na hřbitově je skvělé. 3* ()

digishit 

všechny recenze uživatele

Jako malej kluk jsem tento film dával snad 2x do týdne. Ani nevím proč. Byl společně s dalším filmem na jedné VHS. Musím přiznat, že mě to bavilo o hodně více než, když jsem ho viděl dnes. S odstupem času je to vlastně průměrný akční film. Tenkrát jsem neznal ani Liama Neesona, který momentálně láme kosti na počkání ani Bena Stillera, který láme ... no vlastně radši nic. Patricka jsem znal tehdy jen díky tomu, že nenechal sedět Baby v koutě a proto to byla docela změna. Dnes jsem film viděl v originále s titulky a musím se přiznat, že opravdu poprvé a i po těch letech bych příště raději dal přednost starému dabingu z VHS. Ale tam si zase člověk neužije křupanský přízvuk hlavních postav. Příběh jsem tehdy žral a celou dobu jsem se těšil na poslední scénu na hřbitově, která mi tehdy připadala o hodně delší a lepší. Stopáž by si zasloužila zkrátit a akční scény přidat, ale i tak si Vidláci vs. Mafie zaslouží tři hvězdy jako prd ... a za tu nostalgii ještě jednu navrh! 4* ()

waska 

všechny recenze uživatele

Před 15 leti bych to dal asi za 4, teď bohužel dne. Je to spíše průměrný akční film s celkem dobrými hereckými výkony. Hodně me zaujal především výkon Liama Neesona, který ztvárnil "rodinného" mstitele. Filmu trochu ublížil závěr, kde "banda vidláků" totálně rozbije profíky mafiány... ()

Taffey

všechny recenze uživatele

Je docela těžké porovnávat filmy podobných kategorií, vzniklých před dvaceti nebo více lety a dnešními. To se nedá vůbec srovnat. A nejen po stránce technické, kdy ta dnešní dá těm starším filmům jednoznačně na zadek. Ale vtip je v tom, že dnes jsou akční filmy vyloženě přehnané. Podle mého názoru je Nejbližší příbuzenstvo vysloveně natočen tak, jak by, asi, daný děj, ve skutečnosti, mohl probíhat. Vemte si třeba poslední dva Agenty 007. To je tak neuvěřitelná přeháňka, až to bolí. Jo. Fajn se na to kouká. Je to rychlé, žádné čekačky, výplně či vaty. Jenže, tyhle filmy, nejsou reálné. A když čtu mnohdy komentáře některých z Vás, pak vím jistě, proč se to tak točí. Vy si neposlechnete Siberian Khatru od Yes, protože je to dlouhé a jsou tam pomalé části. Vy potřebujete Rammstein, páč ti, jak nasadí, tak skončí. Problém je, že chcete vidět hromady mrtvol, potoky krve a akci od začátku do konce. Ale o tom akční film není. Bohužel to tak málokdo vnímá. Nejbližší příbuzenstvo mě zaujalo při prvním podívání a zaujalo mě pokaždé. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Keď máte skvelé ingrediencie ale neschopného kuchára, tak namieša grc. Našťastie Irvin bol aspoň jakž takž schopný a namiešal poživeň ktorá sa dá zjesť ale viackrát by som to už do huby nedal. P.S. Mladý Neeson je už tu super. ()

Reklama

Reklama