Reklama

Reklama

Truman Gates (Patrick Swayze) odešel od policie, aby mohl obejít zákon a se zbytkem své rodiny pomstil smrt svého bratra. Hlavním hrdinou napínavého příběhu je chicagský policista Truman Gates, který přišel do velkoměsta z drsného venkova v Appalačských horách, kde se stále ještě právo uplatňuje jinak než je tomu ve velkých městech. Je šťastně ženatý s půvabnou Jessie, která ovšem velmi těžce prožívá strach o manželův život, ohrožený v každodenním boji proti zločinu. V Chicagu se pokoušel o štěstí také Trumanův mladší bratr Gerald. Ten se však zapletl do kšeftů z mafií a doplatil na to životem, když ho mafie zabila v rámci vyřizování účtů s konkurencí. Nebylo v tom sice nic osobního, ale muži z Gatesovy velké rodiny to však osobně berou a pověří Trumana, aby vrahy co nejrychleji našel a potrestal. Zanedlouho se však do města vydá jeho starší bratr Briar, venkovsky přímočarý a horkokrevný "balík", kterému se zdá, že Truman pátrá příliš pomalu a že zbytečně dodržuje služební předpisy. Pustí se proto přes Trumanovov varování do vyřizování účtů na vlastní pěst. Vnikne do sídla gangsterského mnohé likviduje, sám jer však přitom smrtelně raněn. To už je na i na Trumana hodně a tak se rozhodne upřednostnit staré rodinné práv před policejními předpisy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepovedený akční film s Patrickem Swayzem v hlavní roli. Ten si za svoji kariéru vyzkoušel i akčnější role, které dokázal uhrát velmi civilně, ale ostatní je dost schematické, včetně jeho postavy, a hlavně zcela nevýrazné. Režisér John Irvin nepatřil zrovna k těm nejschopnějším vyrazit z průměrného scénáře něco mimořádného. A nestalo se to ani tentokrát. Ve své režii na jistotu jede od začátku až do konce. Film pak působí jako nějaká epizoda z televizního seriálu. Není o co stát. 40% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Další zapomenutej filmek ze stejnýho roku jako Road House který dokazuje, že Swayze byl i něco víc než jenom dobrý tanečník. Pravda zápletka je vesměs rutinní a tempo není kdovíjaké, ale pro milovníka podobných starosvětských záležitostí je to odpočinková zábava s klasickou premisou. Swayze jako polda se snaží ctít předpisy. Když přijde o mladšího bráchu tak se snaží jeho vrahy potrestat v souladu se zákonem, ale jeho další svérázní příbuzní z venkova řeší podobné problémy po svém a když musí Swayze pohřbít i dalšího bratra kterej doplatí na svou horkokrevnost a pachatele pořád nejde legálně usvědčit tak i on pochopí, že tohle se bude muset prostě celé vyřešit nějak jinak. Zavěrečný finále je pak docela povedený ať už kreativními likvidacemi záporáků nebo i vloženými vtipnými momenty kdy například jeden ze záporáků uteče před psi do autobusu plnýho hadů apod. Mimo Patricka se tu pak představí i spousta budoucích vycházejících hereckých hvězd z nichž nejvíc se mi tu líbil mladý Adam Baldwin který si toho bezskrupulózního parchanta opravdu užil a přejete mu smrt od první minuty. Každopádně opět platí, že ti co vědí o co u podobných vykopávkových filmů jde si to užijí no a ti současní diváci ať si pustí raději něco kompletně digitálního natočenýho před zeleným plátnem. Já ale opět tuhle poctivou starou školu ocením víc než ten současný cgi bordel.75% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký klasický produkt svojej doby, ktorý vtedy trochu zapadol, ale v dnešnej CGI dobe je celkom príjemnou zábavou pre starých chrenov. Na jednej strane mafia a na druhe strane rodina vidlákov, ktorá sa chce pomstiť za smrť jedného z nich. A redneck rampage fakt zažiť nechcete. Bohužiaľ kým dôjde na to najlepšie - zúčtovanie na cintoríne, tak sa to dosť vlečie a samotné postavy, napriek hviezdnemu obsadeniu, nie sú dvakrát zaujímavé. Hlavne Neeson získal charizmu až oveľa neskôr vo svojej kariére. Swayze je ok, ale tiež má na konte výraznejšie postavy, takže najlepší sú nakoniec záporáci na ktorých smrť som sa tešil. No a tá cintorínová prestrelka je znova len ok, ale nič čo by sa zapísalo do dejín. Holt, film pre starých chrenov. Stredne starý tomu dajú len 3 hviezdy. :-) 6/10. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Solidní béčko (myslím z dob, kdy béčko znamenalo film s menším rozpočtem nezávislého studia s účastí talentovaných lidí a ne to, co dneska plodí velká studia ve snaze vydělat prachy přes netalentované debily). John Irvin byl v 80. letech solidní nenápadný béčkový řemeslník a obsazení, které sem nacpal, by dneska přišlo na spousta milionů, takže co dodat, přidejme jeho tradiční trademark - přestřelka na hřbitově. Swayzemu sekunduje Liam Neeson jako buran, ale borec, který všechno řeší jednoduše, kéž by v dnešních filmech takových postav bylo víc. Protože tenhle zabedněnej server nezná půl hvězdičky, řeknu to takhle: 3,5hvězdičky a je mi fakt líto, že jsem neviděl Bena Stillera, jak prosím o smilování. :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když mafiánští předáci udělají chybu a zemře řidič náklaďáku, netuší ještě, že šlo o bratra místního poldy. Je to horal, který před lety přišel z drsného venkova do velkého města. A právě v horách nechal početnou rodinu, kdy zejména starší horkokrevný bratr s tváří Liama Neesona má za to, že bráška s policejním odznakem jedná moc pomalu a ještě zbytečně slušně. Zálesácké instinkty nicméně dlouho odpočívat nebudou. Měl sice k dispozici celou plejádu slušných herců, věčný rutinér John Irvin přesto své dítko nepodpořil téměř žádnou scénou s přidanou hodnotou. Je to jen šedý průměr, kdy kolikrát někdo jen někam přijde, procedí pár ostrých slov a zase zmizí. Třeba stejně starý Road House představoval jinou kávu. 50% ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama