Reklama

Reklama

Vanitas no Karte

(seriál)
  • Japonsko Vanitas no Carte (více)
Trailer 2
Animovaný / Historický / Fantasy / Mysteriózní
Japonsko, (2021–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 23 min)

Epizody(24)

Obsahy(1)

V dávných dobách žil upír jménem Vanitas. Ten se oproti ostatním ze svého druhu narodil ne za rudého měsíce, ale za modrého. Z toho důvodu byl ostatními upíry nenáviděn a vyhnán. V samotě napsal knihu, díky které se měl pomstít každému upírovi, který ji otevře. Nyní se ale knihu snaží získat cestovatel Noé, který se setká s doktorem Vanitasem. Ten po dávném upírovi zdědil nejen jméno, ale také samotnou knihu, pomocí které se snaží léčit. Jedinou šancí pro Noého jak knihu získat, je přidat se k Vanitasovi a jeho cestám. (biasim1)

(více)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (3)

Hees 

všechny recenze uživatele

Zábavné upírske anime Vanitas no Karte bude chutiť publiku, ktoré očakáva skôr vzťahové, mysteriózne, zamotané anime plné objavovania minulosti postáv. Veľmi sympatické na vzhľad hlavné postavy Noé a Vanitas majú k sebe veľmi zvláštny vzťah a tento vzťah sa dokonca počas celej série výrazne buduje a je úplne iný v Part 2. Romantický vzťah medzi Vanitasom a Jeanne zaujme výrazne viac, bohužiaľ v niektorých momentoch táto súčasť tohto diela slabne. Nepotešujúci je výrazný rozdiel v kvalite jednotlivých sérii, zatiaľ čo prvá je u mňa suverénne na päť hviezd, druhá občas nedosahovala ani štyri a preto som musel zmeniť konečné hodnotenie. Zvláštne je, že na MAL toto hodnotenie druhej série je vyššie, ale to pripisujem tomu, že tam sú série oddelené a druhú pozeralo o polovicu menej ľudí. No aby som sa vrátil k celkovému hodnotenie počinu. Súboje nie sú nejak výrazne dobré a tak isto to nie sú nejaké súboje mozgov takže ak by ste chceli anime, v ktorom sa výrazne bojuje toto to nebude. Druhá séria je žiaľ aj výrazne chaotická čo sa týka skákania v deji a množstve postáv a toho kto s kým bojuje a vlastne celkovo maximálne chaotická tam, kde sa snažila byť prvá séria jednoduchá. Druhá séria vlastne dobre vo väčšine prípadov ukazuje minulosť postáv. Takže ak to mám povedať zjednodušene tak sa potešia ľudia čo majú radi romantiku hlavne za Jeanne a Vanitasa a zároveň ľudia čo majú radi príbehy zahalené tajomstvom, lebo tu v tomto prípade je čo objavovať. Žiaľ ako som spomenul hodnotenie zmenené z päť hviezd na štyri, ale zas tie si anime zaslúži. ()

q66 

všechny recenze uživatele

Celkově určitě solidní záležitost, jen škoda té nerovnoměrnosti. Když je to dobré, je to opravdu dobré (v podstatě jakákoliv část s Jeanne apod.), nicméně pak tam jsou části jako ta v kostele ke konci a tam seriál nejen nevyužívá svého potenciálu, ale je to i dost nezáživné. To je sice trochu škoda, ale i tak jde celkově o dobrou zábavu, zvlášť s tak kvalitní produkcí a režií - stojí za tím studio BONES, ale režisér je veterán ze Shaftu, a je to vidět, ale zároveň ne tolik, aby to bylo otravné, spíš to dodává všemu takový trochu šmrnc navíc. Závěr v této sezóně samozřejmě není, protože se v lednu pokračuje - takže tam se hodnotit zatím nedá, ale na druhou řadu se určitě těším. 7+/10 +++++++++++++++++++++++ Edit S2: Tak tohle opravdu nevyšlo. Většina druhé řady slabý podprůměr (možná celkově 2 epizody solidního obsahu) a poslední arc skoro nekoukatelný odpad s tím nejotravnějším antagonistou celé série. Druhá řada 4-/10, jako celek 5+/10. ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Jak už tomu bývá u asijské tvorby o upírech, tak to většinou bývá spíše zaměřeno na dámské publikum, kdy tu máme zase hodně bishonenů. Tohle anime navíc trpí na hroznou ukecanost a hloupost. Akce tu moc není a když už tu nějaká je, tak to nemá žádnou napínavost, protože je to řešeno nakonec spíše slovy, než fyzickým bojem. Drama je tu taky úsměvné, kdy veškeré překvapivé situace jsou jen zbytečně přefouklé a vesměs bez napětí. Co si tu tak člověk nějak užije více, je humor, kdy především hašteření mezi hlavními postavami člověka pobaví. Zatím skončila ale první část, tak snad v druhé bude něco lepšího, ale nedával bych tomu příliš velké naděje a tak max o hvězdu lepší hodnocení v případě kladného pokračování. Po animační i hudební stránce je to celkem zajímavé, kdy si člověk spíše kochá dobovostí Francie (tuším 19. století) s menšími úpravami.*** Tak po druhé sérii musím tomu přiznat tu třetí hvězdičku, kdy po pomalejší jedničce se dvojka celkem rozjede a je tu nejedno drama, ale hlavně se tu také řeší trochu více minulost postav, která zásadně působí na jejich součásný psychický stav. Vysvětlí se tu určité důležité otázky, ale zase na druhou stránku některé zůstávají stále nezodpovězeny a vystanou nové. S velkou pravděpodobností bych to viděl na třetí sérii. ()

Galerie (588)

Reklama

Reklama