Reklama

Reklama

Široi suna no Aquatope

(seriál)
  • Japonsko 白い砂のアクアトープ (více)
Trailer 1
Japonsko, 2021, 9 h 12 min (Minutáž: 23 min)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Fúka Mijazawa je osmnáctiletá dívka, která neměla v poslední době moc štěstí, a tak se rozhodla ukončit svou kariéru v showbyznysu. Ztracená v myšlenkách o tom, co bude nyní dělat, se spontánně rozhodla místo návratu domů pro výlet na Okinawu. Zde shodou okolností skončila v Gama Gama Akváriu, které jí svou krásou učarovalo. Během své první návštěvy zde totiž zažila zvláštní iluzi, která jí dodala určitý klid a mír do její ztrápené mysli. Také se zde potkala s Kukuru Mikasono, stejně starou dívkou, která v akváriu pracuje a je fascinovaná podmořským životem víc, než čímkoli kolem ní. Fúka se proto rozhodla, že zde nějakou dobu zůstane a bude v akváriu také pracovat. Přichází do těžkých časů, protože hrozí, že bude akvárium zavřené a také zde není dostatek personálu. Během této krize se však dívka poučí o realitě a snech, osamění a přátelství, vztazích a konfliktech... (Jeoffrey)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (3)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme nádhernou pohodovku ze života, kterou bych si klidně dal celou znova, i když to má 24 dílů. Velice příjemně se na to dívá a uvádí to člověka do pohody z několika důvodů. Není tu žádné velké drama nebo rychlá akce, ale všední život s běžnými problémy, který člověk čelí. Dále tu máme opravdu přenádherné prostředí Okinawy, které je umocněno o perfektní animaci (krajiny, počasí, jednotlivých částí dne a lokací). Do toho je to tématicky zaměřeno na podmořský život, kdy tu máme akvária a samozřejmě moře, kdy tito živočichové působí samy o sobě relaxačně. Abychom úplně u tohohle neusnuli, tak je tu vpraven určitý životní příběh dvou holčin, které spojí osud a trocha nadpřirozené pomoci, kdy tu můžeme vidět jejich krásný vztah, kdy si navzájem pomáhají v nelehkých situacích. Vše je doplněno o velice dobrou hudbu, která je umocňuje požitek ze sledování. ()

Ulquiorra Cifer 

všechny recenze uživatele

SsnA je po stránce animace a hudby opravdu nádherné - BOHŮŽEL - to je asi tak všechno. Popravdě zde sledujeme partu lidí jak chodí do práce, a nejdramatičtější záležitostí je poklovaný tučňák. Pokud hledáte nějaké milostné zápletky, nebo napětí tak musíte zaklepat jinde. Příběh* - animace ***** - takže střed ***. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal seriálu nějaké pěkné hodnocení, protože po hudební i vizuální stránce je to prostě pěkné a pokud máte rádi podmořský svět a zvířata, tak tu najdete docela dost hezkých scén a záběrů. Ale většina problému zdejšího lidského osazenstva mě bohužel neoslovila, a tak mi osudy hrdinek i hrdinů byly docela ukradené a víc mě zajímalo co se děje kolem zvířat než osud akvárií, a hlavně jejich personálu. Pokud to byl účel a mělo to u mě především vzbudit zájem o přírodu, pak by to docela fungovalo, ale jestli to mělo být o dospívání dvou dívek a jejich hledání sebe sama, tak to na mě nezabralo vůbec. Nevím, kde je chyba, možná to bude u mě a v mém cynismu, nebo v tom, že jsem se ve svém věku a současném rozpoložení nějak nedokázal správně vcítit do závažnosti starostí Kukuru i Fúky, nebo to bylo v anime, které mi je nedokázalo dostatečně silně a zajímavě podat. Ale ani samotný závěr u mě nevyvolal žádné silné emoce a nemám ani takový ten zvláštní pocit, že skončilo něco opravdu dobrého. Takže fajn zvířata, zajímavá fakta o nich, hezké obrázky z podmořského světa, a to je pro mě asi tak všechno, ale na nějaký silně nadprůměrný zážitek to nestačí. 6/10 ()

Galerie (805)

Reklama

Reklama