Reklama

Reklama

Jak se stát tyranem


Chopte se moci (E01)

(epizoda)
  • USA Seize Power

VOD (1)

Obsahy(1)

Chcete se stát tyranem? Diktatura má svoje pravidla a návod, jak uchvátit moc, začíná rovnou u jednoho z největších zločinců všech dob: Adolfa Hitlera. (Netflix)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl se zaměřuje na psychologii diktátorů a psychologii davů. Nic moc nového jsem se nedozvěděl, doporučuji si přečíst knížku z knihovny psychologa Miklíčka Hromadné psychické jevy. Druhý díl je zábavnější a pojednává o způsobech, jimiž si diktátoři vynucují loajalitu. Zatčení Sadámovi odpůrci museli zastřelit jiné odpůrce ve vládě. ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Výborný úvod do seriálu. Pomohlo mi to pochopiť tieto veci viac do hĺbky, v podstate som o Hitlerovi vedel len úplne základné fakty. Históriu treba poznať a vedieť akým politickým smerom sa strániť za každú cenu. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavým štýlom/v podstate ako "návod"/ robený dokument od Netflixu striedajúci dobové zábery s animovanými, výborne komentuje Peter Dinklage aka Tyrion Lannister a začíname samozrejme diktátorom a tyranom najznámejším a pravdepodobne najväčším.  Polhodinka je absolútne ideálna a dostačujúca pre takýto formát. ()

Reklama

Reklama