Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra, která je do dneška signifikatní dorazila na Netflix i jako seriál Trochu jsem se bál, jak se chystají téma usadit, jestli půjde o předělávku hry nebo se půjde po vlastní ose. Zvolila se dvojka a v celku to fungovalo. Je to vlastně i  první film nebo seriál podle hry, který není úplný průser. Obecně vzato je seriál docela dobrý i  na užití pro děti, ale zrovna to v čem má vynikat,  tak to pokulhává. Včetně animace jako ze třicátých let, která je jakože uděláš přes filtr šumu, který tam v podstatě není a to samé z hudbou, která se ztratí dřív než to skoro začne. Nepočítám úvodní znělku,  která je spíše divná než chytlavá a v českém podání padesáti násobně. Dost zvláštní jsou i nějaké epizody hraničící se zábavou pro děti včetně morbidních scén nebo i epizod. Plus poslední epizoda se zpíváním je jednoduše hovno, jako to bývá v drtivé většině takových epizod jakýchkoliv seriálů. Není to žádná sláva, ale nemohu říct, že bych se nebavil. Ale další roky v tomto světě budou řehole. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Cuphead jsem hrál dvakrát u kamaráda a je to taková sympatická, zábavná hra s okouzlujícím retro vizuálem, u které se většinu času dobře bavíte, ale občas máte chuť praštit svého spoluhráče a jindy zase chcete zahodit ovladač do kouta a už to v životě nezapnout. No a Netflixu se tady poměrně slušně podařilo zachytit to zvláštní a okouzlující prostředí, milé, ztřeštěné a zajímavé charaktery a občas to okořenit poměrně zajímavými a někdy i vtipnými zápletkami. Oceňuji i stylizaci úvodních a závěrečných titulků. Občas to bylo správně ujeté, většinou dost nápadité a docela originální a pokud hru znáte, budete tu jako doma. Nejoblíbenější postava za mě asi Ďábel, díly s ním jsem si užíval ještě o chloupek víc. Co mě trochu mrzelo byl fakt, že jsou díly na můj vkus docela krátké. Než jsem se stačil uvolnit a naladit na tu správnou vlnu, už jsem se zase musel zvedat, abych si zapnul další epizodu. Ale jako příjemná zábavná jednohubka to docela dobře funguje a některé momenty a hlášky byly super. 8/10 ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Po pozretí traileru som čakal, že dostaneme seriálovú verziu hry. Proste Cuphead a Mugman sa pokúsia získať duše pre diabla, pričom bude zachovaný výtvarný štýl hry, ktorý sa odkazuje na staré klasické animáky. Ostal som ale prekvapený, pretože tento seriál nekopíruje hru, ale sám skladá poctu starým animákom. A nie len výtvarným štýlom, ale celkovou štruktúrou. Začíname celkom chytľavým songom (najlepší je pre mňa úvod), potom nasleduje ,,karta" s názvom dielu, ktorý sprevádza príznačná melódia a potom nasleduje okolo desať minút grotesky. A bavilo ma to. Všetky diely mali v sebe niečo, vďaka čomu ani jeden nemôžem hodnotiť zle. Napríklad ma veľmi nebavil druhý diel so starosťou o dieťa, ale ten záver bol skvelý a za ten tú epizódu nezatracujem. Čo sa týka postáv, tak sú to typickí súrodenci, ktorí sa handrkujú, ale stále stoja pri sebe. Aj so strýkom Konvicom mi pripomenuli postavy z animákov z detstva, kde sa tiež nejaký postarší člen rodiny staral o mladších, ktorí zažívali mnohé dobrodružstvá (Káčerovo?). Dá sa teda povedať, že pri pozeraní Cupheada sa silno hralo na moju nostalgickú strunu. Body taktiež za postavy z hry a ich spracovanie, som spokojný. Možno Mrs. Chalise mi liezla mierne na nervy, ale uvidíme čo s ňou autori ďalej porobia a možno na ňu zmením názor. Opak tejto postavy je Diabol. Ten tiež svojím spôsobom pripomína antagonistov zo starých animákov. Je zábavný a jeho márna snaha získať Cupheadovu dušu mi pripomenula márne snahy Elmera Fudda o ulovenie Bugsa Bunnyho.  Pri Mrs. Chalise som spomínal, že ,,čo s ňou ďalej porobia", pretože posledná séria má otvorený koniec. Tak uvidíme, čo autori ďalej spravia. Hádam na druhú sériu nebudeme čakať tak dlho, ako na DLC do pôvodnej hry. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Relativně průměrný pásmo grotesek s klasickou rubber hose animací, který se marně snaží navázat na popularitu hry Cuphead. Retro stylizace je sice skvělá, ale krátkometrážní stopáž a absence kontinuálního příběhu tomu fakt škodí.... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě udělá Cuphead před jedním hodem koulí své gesto, kdy si vytáhne kalhoty, jenž pochází z původní hry, kde ho dělá vždy před začátkem boje. (Vlad2006)
  • Drak, kterému Cuphead a Mugman ukradnou vejce, a který se objeví na konci epizody, se jmenuje Grim Matchstick a jedná se o bosse z původní hry. (Vlad2006)

Reklama

Reklama