Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Sledujte příhody impulzivního Cupheada a jeho opatrného, ale poddajného brášky Mugmana v animovaném seriálu podle oblíbené videohry. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (29)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hru jsem hrál, a i když vypadá dětinsky, pro děti rozhodně není - jednak je dost těžká, nedohrál jsem ji dokonce ani já (!), jednak retro stylizaci dnešní děti neocení. O to víc nechápu, komu je určen tento seriál, je to fakt jen groteska pro děti a když se to nedá ovládat, je to nuda. Zahrajte si hru. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Hra, která je do dneška signifikatní dorazila na Netflix i jako seriál Trochu jsem se bál, jak se chystají téma usadit, jestli půjde o předělávku hry nebo se půjde po vlastní ose. Zvolila se dvojka a v celku to fungovalo. Je to vlastně i  první film nebo seriál podle hry, který není úplný průser. Obecně vzato je seriál docela dobrý i  na užití pro děti, ale zrovna to v čem má vynikat,  tak to pokulhává. Včetně animace jako ze třicátých let, která je jakože uděláš přes filtr šumu, který tam v podstatě není a to samé z hudbou, která se ztratí dřív než to skoro začne. Nepočítám úvodní znělku,  která je spíše divná než chytlavá a v českém podání padesáti násobně. Dost zvláštní jsou i nějaké epizody hraničící se zábavou pro děti včetně morbidních scén nebo i epizod. Plus poslední epizoda se zpíváním je jednoduše hovno, jako to bývá v drtivé většině takových epizod jakýchkoliv seriálů. Není to žádná sláva, ale nemohu říct, že bych se nebavil. Ale další roky v tomto světě budou řehole. 2. série: Druhá série jen vykazuje dojezd toho všeho, co jsme viděli v koncentraci toho nejhoršího. Jeden díl je docela dobrý a svižný, ale některé jsou totální řitní výplach, kdy scenáristi jenom vařili vodu s blitky a nevěděli co by. Tady už moc vyždímat nešlo, další série je samozřejmě na bejtěná, takže bude řežba jako prase. V tom nejhorším slova smyslu. 3. série: V mnoha ohledech to samé. Tupé příběhy, tupá rozuzlení a takové nijaké motivy. V něčem až moc dětinské a pak pro změnu drastické a divné. Poslední díl by byl dobrý epilog. ()

Reklama

kitsuchan97 

všechny recenze uživatele

*8/10* Už v době vydání samotné hry si Cuphead získal velké množství fanoušků a není se tedy čemu divit, že opět zažívá oprávněný úspěch, a to v podobě animovaného seriálu. Ústřední dvojice Cupheada a Mugmana se skvěle doplňuje a společně nám představují při svých dobrodružstvích jednotlivé části ostrova a jeho obyvatele. Překvapivě je zde dobře zvládnutý i humor a divák se tak dočká velmi vtipných scének či hlášek. I zde vyniká zcela nezaměnitelný retro vizuál a úžasný hudební doprovod (vřele doporučuji si poslechnout OST ke hře, kde je více takových písní). Mírným negativem je nekonzistentnost epizod (některé byly zcela špičkové a jiné naopak průměrné až fádní). Ovšem tohle je otázka vkusu každého z nás. Celkově se ale jedná o zdařilou herní adaptaci, na kterou se může podívat úplně každý. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

(recenze vznikla v době dvou sérií) Vskutku by mě zajímalo, proč tolik lidí začíná ujíždět na drogách, když se můžou podívat na tohle a cítit se zfetovale tak jako tak. Tadyten seriál... je prostě nehorázná p*čovina, která by šla popsat jako náhodná snůška zvukových efektů a originálních nápadů, pouze převedených do dětské přístupnosti. Já jsem se bavil, ale čím díly přibývaly, tím originalita a překvapení opadávalo, až se z toho nakonec bohužel stal pouze lehce nadprůměrný seriálový kraťas. Který jsem si ale skutečně užil. A postava Strejdy Konvičky by si zasloužila vlastní seriál/speciál. 7/10 ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zásluhou nezávislých herních vývojářů, StudioMDHR, ožila jedna z nejikoničtějších animovaných grotesek 30. let minulého století, a díky jejímu následnému hernímu úspěchu nyní i seriál z produkce Netflixu. Cuphead na scénu! slaví svůj úspěch na zdravé bratrské rivalitě, která v těch nejsvízelnějších situacích přeroste v sourozeneckou spolupráci a sounáležitost. Právě to dělá seriál jedinečným a zejména u diváků, kteří mají nějakého sourozence, zacílí do černého. Krásný a originální předloze hold vzdávající animovaný seriál. Čtyři hvězdy a natěšenost na další díly. 👍 (19.02.2022) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Když Ďábel působí chaos po městě, hraje na pozadí upravený soundtrack z původní hry z bossfightu „Carnival kerfuffle“. (Vlad2006)
  • Když jede Cuphead, Mugman a Ms. Chalice autem, uvidí na obloze stvoření podobné vzducholodi. Jedná se o bosse z herní předlohy Hildu Berg. (Vlad2006)
  • Drak, kterému Cuphead a Mugman ukradnou vejce, a který se objeví na konci epizody, se jmenuje Grim Matchstick a jedná se o bosse z původní hry. (Vlad2006)

Reklama

Reklama