Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Sledujte příhody impulzivního Cupheada a jeho opatrného, ale poddajného brášky Mugmana v animovaném seriálu podle oblíbené videohry. (Netflix)

Recenze (29)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hru jsem hrál, a i když vypadá dětinsky, pro děti rozhodně není - jednak je dost těžká, nedohrál jsem ji dokonce ani já (!), jednak retro stylizaci dnešní děti neocení. O to víc nechápu, komu je určen tento seriál, je to fakt jen groteska pro děti a když se to nedá ovládat, je to nuda. Zahrajte si hru. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hra se tváří jako lehoučká skákačka pro děti, ale ve skutečnosti s ní mají potíže i ti nejostřílenější dospělí hráči. Seriál (se zbytečně dlouhými epizodami) je na tom bohužel přesně naopak a ocenil jsem na něm hlavně jeho retro vzhled a pár odvážnějších vtípků. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Relativně průměrný pásmo grotesek s klasickou rubber hose animací, který se marně snaží navázat na popularitu hry 'Cuphead'. Retro stylizace je sice skvělá, ale krátkometrážní stopáž a absence kontinuálního příběhu tomu fakt škodí.... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Dá se i říct, že sem se i bavil a to i přestože je to zaměřeno převážně na děti, i když je tu pár věcí které to tak trochu posílají do té dospělejší úrovně. Co je na seriálu, naprosto, ale naprosto boží, je ta animace postav, města i jeho okolí a vůbec, všeho co se tu objeví, má to takovou tu animační padesátkovou atmosféru a byla radost na to koukat. Každá z těch postav, co se tu objeví má svůj jedinčný umělecký styl a i osobnost, co se týče osobnosti, tak jediná normální postava je asi ta koza co má Konvička na zahradě, protože velká většina postav, sou šejdíři, zloději, rváči, psychopati, sérioví vrazi, únosci dětí a nebo jen děsivé potvory, co chtějí Cupheada a Mugmana sežrat. Takže co díl, to jiné nebezpečí hrozí Cupheadovi a Mugmanovi a tady však přichází největší neduh celého seriálu. Co díl to prostě něco jiného, hodně mně mrzelo že to nemělo větší návaznost, na hlavní příběh, ono se občas objeví díl co mi připomněl o čem to vlastně je, ale kdyby se v seriálu řešil onen hlavní problém, s tím, že by se k tomu přidali nějaké menší a větší věci, tak je to u seriálů bývá, tak by to bylo lepší. No a pak je tady délka, u některých dílů, sem si říkal že onen úvod a závěrečné titulky, sou delší, než samotný díl. A je to škoda, protože poslední tři díly ve třetí sérii, jasně ukázali, že by to fungovalo celé lépe, kdyby to bylo celé jednotné a delší. Protože poslední tři díly, ukazují seriál ve své nejsilnější podobě, je to ten finální boss se vší parádou. A tady bych to mohl ukončit, dát tomu tři hvězdy a nazdar, ale je to jedno velké ALE a tím je postava Ďábla. Ďábel je zde dětinský narcista, který vybouchne při každé příležitosti, nemá sebeovládání, je unáhlený a mnohokrát se zachová jako pitomec, kdy se nechá přechcat dvěma retardovanými hrnky. Ďábel je zde v podstatě nepoužitelný a to všech bodech a směrech.......a to je právě to, co se mi na něm hrozně moc líbilo, pokaždé když se objevil tak byla radost se na něho dívat, protože přes všechny jeho chyby, je to pohodář a dobrej šéf, což je dneska vzácnost, takže kvůli Ďáblovi, dám tu čvrtou pekelnou hvězdu, zaslouží si ji. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Několika minutové příběhy odkazující na kultovní videohru, těžící hlavně z retro stylu. Vizuál je super a epizody rychle utečou, ale nikdy opravdu nestrhnou a raději si vždy dám třeba Toma a Jerryho. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zásluhou nezávislých herních vývojářů, StudioMDHR, ožila jedna z nejikoničtějších animovaných grotesek 30. let minulého století, a díky jejímu následnému hernímu úspěchu nyní i seriál z produkce Netflixu. Cuphead na scénu! slaví svůj úspěch na zdravé bratrské rivalitě, která v těch nejsvízelnějších situacích přeroste v sourozeneckou spolupráci a sounáležitost. Právě to dělá seriál jedinečným a zejména u diváků, kteří mají nějakého sourozence, zacílí do černého. Krásný a originální předloze hold vzdávající animovaný seriál. Čtyři hvězdy a natěšenost na další díly. 👍 (19.02.2022) ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

/1. série/ Nejsilnější stránkou seriálu je bezpochyby stylizace, která z něj, stejně jako ze hry, dělá dost unikátní zážitek. Epizody jsou krátké, víceméně samostatné, a ačkoliv jejich kvalita se různí, tak žádná rozhodně nenudí. Tvůrcům se velmi dobře podařilo vystihnout atmosféru hry a představit duo Cuphead-Mugman tak, že vás od první chvíle baví sledovat jejich dobrodružství. Během nich potkávají různorodá stvoření, která hráči her moc dobře znají – znalost hry však není podmínkou, aby si tento kousek člověk užil, pouze to nabízí určitou přidanou hodnotu. Kromě samostatných, a často nápaditých příběhů, běží v pozadí zápletka s ďáblem, jehož postava je výborná! U další série bych se ale nezlobil, kdyby se příběh více soustředil na jedno téma a trošku se upozadila epizodičnost celého seriálu. Celkově velká spokojenost a pro fanoušky hry naprostá povinnost. 8/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

hru neznám (a pokud je nějaká původní groteska tak tu taky ne), ale mám rád klasické animáky počínaje Pepkem Námořníkem nebo Looney Toons (z moderních kousků se jim šíleností může rovnat možná tak Spongebob) a The Cuphead Show velmi dobře oživuje tu bláznivou retro energii šedesát a více let starých animovaných grotesek. Je to šílené, chvílemi uječené, ale taky soldině zábavné a jelikož se jeden díl vejde do cca deseti minut, je celá série otázkou chviličky. Doufám, že budou i další...80% ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

(recenze vznikla v době dvou sérií) Vskutku by mě zajímalo, proč tolik lidí začíná ujíždět na drogách, když se můžou podívat na tohle a cítit se zfetovale tak jako tak. Tadyten seriál... je prostě nehorázná p*čovina, která by šla popsat jako náhodná snůška zvukových efektů a originálních nápadů, pouze převedených do dětské přístupnosti. Já jsem se bavil, ale čím díly přibývaly, tím originalita a překvapení opadávalo, až se z toho nakonec bohužel stal pouze lehce nadprůměrný seriálový kraťas. Který jsem si ale skutečně užil. A postava Strejdy Konvičky by si zasloužila vlastní seriál/speciál. 7/10 ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Hru som hral asi len 15 minút. A presne toľko má jedna epizóda. Netflix prekvapil a toto mu vyšlo. Nečakal som veľa ale ostal som prekvapený. Niektoré epizódy slabšie ale boli aj perfektné. Len tak daľej a možno sa aj dočkáme pokračovania. Vizuál pekný aj humor, pesničky už menej. 4* ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Hra, která je do dneška signifikatní dorazila na Netflix i jako seriál Trochu jsem se bál, jak se chystají téma usadit, jestli půjde o předělávku hry nebo se půjde po vlastní ose. Zvolila se dvojka a v celku to fungovalo. Je to vlastně i  první film nebo seriál podle hry, který není úplný průser. Obecně vzato je seriál docela dobrý i  na užití pro děti, ale zrovna to v čem má vynikat,  tak to pokulhává. Včetně animace jako ze třicátých let, která je jakože uděláš přes filtr šumu, který tam v podstatě není a to samé z hudbou, která se ztratí dřív než to skoro začne. Nepočítám úvodní znělku,  která je spíše divná než chytlavá a v českém podání padesáti násobně. Dost zvláštní jsou i nějaké epizody hraničící se zábavou pro děti včetně morbidních scén nebo i epizod. Plus poslední epizoda se zpíváním je jednoduše hovno, jako to bývá v drtivé většině takových epizod jakýchkoliv seriálů. Není to žádná sláva, ale nemohu říct, že bych se nebavil. Ale další roky v tomto světě budou řehole. 2. série: Druhá série jen vykazuje dojezd toho všeho, co jsme viděli v koncentraci toho nejhoršího. Jeden díl je docela dobrý a svižný, ale některé jsou totální řitní výplach, kdy scenáristi jenom vařili vodu s blitky a nevěděli co by. Tady už moc vyždímat nešlo, další série je samozřejmě na bejtěná, takže bude řežba jako prase. V tom nejhorším slova smyslu. 3. série: V mnoha ohledech to samé. Tupé příběhy, tupá rozuzlení a takové nijaké motivy. V něčem až moc dětinské a pak pro změnu drastické a divné. Poslední díl by byl dobrý epilog. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

Cuphead je 1. zklamání tohoto roku a bojím se kolik jich ještě příjde. Od seriálového Cupheada jsem očekával hodně a tvůrci nedokázali naplnit moje očekávání. Příběh mi moc nesednul, i když v základu je pořád stejný, tak prostě to ostatní na mě nefunguje a nedokážu pochopit, proč prostě příběh neudělali na styl hry. Místo toho tu prostě máme jen 1. a pár dílů ve druhé polovině série, které doslova na sebe navazují a prostě já to nechápu. Je pěkné, že se zde objevují bossové ze hry, ale prostě to jak jsou v seriálu využití mi nejde do hlavy. Když ale nebudu zde řešit to, jak seriál mohl vypadat, tak 1. polovina seriálu je solidní a kvalitu si často drží stejnou. Na druhou stranu to je 2. polovina, která na kvalitě hodně upadá a samotné díly působí strašně nelogicky a na sílu. Skvělý příklad jsou 2 díly se svetrem. Nepochopil jsem záměr tvůrců, který s tímhle dílem zamýšleli, ale působil na mě jako strašně na sílu udělaná výplň, která je nelogická. Co mě ale naopak u seriálu vážně potěšilo je délka, která je sice vážně krátká ale zato seriál rychle uteče a nemá žádná hluchá místa a nestalo se mi, že bych se u nějakého dílu vyloženě nudil. Animace je prostě skvělá a její kombinace se starými zvukovými efekty společně se soundtrackem je super.  Postavy jsou dobře napsané ale kvůli ratingu, který seriál má až moc příliš dětinské a kvůli tomu někdy až moc otravné. Záporáci nevyužiti a celkově svět je sám nevyužit na plno. Bylo pěkné vidět např. postavu vepře ze hry, který ale bohužel kvůli tomu, že je každý díl o něčem jiným úplně na sílu vložen. Samotný seriál je solidní a někdy je vážně i fakt dobrý, ale prostě to co z toho vylezlo není to co jsem si přál. 7/10 ()

Knowho 

všechny recenze uživatele

1. Série- No, abych se přiznal, čekal jsem o něco drsnější seriál, ale dočkal jsem se spíš něčeho jako Tom a Jerry (Proč jsem to čekal? Ani nevím.). Ale to neznamená, že by mě 1. série nebavila. No, ale je škoda, že hlavní dějová linie má jen 4 díly (Konkrétně 1,5,8 a 9). Ve zkratce je to zatím fajn, a těším se na 2 sérii. 8/10 ()

kitsuchan97 

všechny recenze uživatele

*8/10* Už v době vydání samotné hry si Cuphead získal velké množství fanoušků a není se tedy čemu divit, že opět zažívá oprávněný úspěch, a to v podobě animovaného seriálu. Ústřední dvojice Cupheada a Mugmana se skvěle doplňuje a společně nám představují při svých dobrodružstvích jednotlivé části ostrova a jeho obyvatele. Překvapivě je zde dobře zvládnutý i humor a divák se tak dočká velmi vtipných scének či hlášek. I zde vyniká zcela nezaměnitelný retro vizuál a úžasný hudební doprovod (vřele doporučuji si poslechnout OST ke hře, kde je více takových písní). Mírným negativem je nekonzistentnost epizod (některé byly zcela špičkové a jiné naopak průměrné až fádní). Ovšem tohle je otázka vkusu každého z nás. Celkově se ale jedná o zdařilou herní adaptaci, na kterou se může podívat úplně každý. ()

Myrddin 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách skvělá a vyrovnaná "dětská groteska" (až se tomu nechce věřit), která opravdu skoro vypadá, jako by byla vydaná někdy ve 30. letech - ale na to je přece jen asi moc absurdní, nahodilá, břitká a tak nějak veskrze "postmoderní". Pro mě je to překvapení z čistého nebe - hru totiž neznám a vůbec jsem netušil, že má něco takového vyjít. Ale musím říct, že je to hodně příjemné překvapení. ()

chesterko 

všechny recenze uživatele

Veľmi rýchle a senzačne nakreslené. Veľmi mi to pripomenulo rozprávky zo západu skorších rokov. Pre deti určite zábavné. Dospelý sa nudiť nebude. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Po úspěšném Arcanu se začíná ukazovat, že seriály podle her můžou být kvalitní a tohle není vyjímka. Cuphead až na pár drobností dělá všechno na jedničku. Animace naprosto výborná. Fakt klobouk dolů. Hudba též pecka a hlavně to intro se povedlo. Hlavní dvojice Cuphead a Mugman naprosto ikonická a jejich charaktery jsou na animák dle mého názoru fakt boží. Zápletka s ďáblem též luxus. Všechno to tak báječně funguje a vlastně to pro mě kazí jediná věc a tím jsou výplňové epizody. Mám na mysli epizody, které hlavní děj nikam neposouvají a jsou jen takový bonus. Bylo jich sice jen pár a hlavně jsou dlouhé okolo patnácti minut, takže je máte hned za sebou a nebyly ani vyložené špatné, ale i tak byly v mých očích spíš na obtíž než k užitku. Chápu záměr autorů seriál trochu prodloužit, když už takhle je každá epizoda krátká a je jich jen 12. Je to ale přeci jen škoda, protože to zbytečně shazuje seriál dolů. Jinak nemám co vytknout a za mě se jedná o skvělý seriál, který jsem si hned po první epizodě oblíbil a stal se pro mě co se týče herních adaptací tím nejoblíbenějším. Já mám rád animáky celkově, takže se není čemu divit. Za mě skvělý seriál, který doporučuji fanouškům hry, ale i fandům animovaných seriálů celkově.  1. série - 8,5/10 2. série - 8/10 3. série - 8,5/10 Celkový verdikt: 8,5/10 ()

Reklama

Reklama