Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(více)

Recenze (732)

castor 

všechny recenze uživatele

Špatně to dopadnout nemuselo a oproti jiným si myslím, že ani nedopadlo. Vlhkostí a nebezpečím prolezlý prales vystřídalo Los Angeles, kde mlžný přízrak sleduje válku drogových gangů. Policie nachází zohavená těla, Danny Glover už toho má po krk. Režisér pyrotechnického thrilleru Zděšení Stephen Hopkins logiku děje zrovna neřeší, postavy posílá do scén, ve kterých jde hlavně o to, aby to pořádně burácelo a krev stříkala všude okolo. Postavám nedopřeje ani krapet vývoje, scénář nepohrdne okatými berličkami a jakmile divák přečká dialogovou vatu, užije si místy nápadité akce. A že jí není málo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na rovinu prvního Predátora mám rád, ale nepředstavuje pro mě nějaký nezapomenutelný kult. Tohle pokračování je přeci jenom o něco slabší chybí tady Arnie což není nic proti Gloverovi, ale prostě chybí. taky ta atmosféra už není tak brilantní jako v prvním díle pro mě je to tak na hranici průměru. pravda mimo Glovera kterej není špatnej, ale prostě to pro mě není prototyp chlapáka co by měl vyřídit Predátora je tu ještě pár solidních vedlejších postav (hlavně Gary Busey už tradičně vyniká) akce je dost brutalita je solidní, ale přesto mi něco chybělo. určitě je to slušná řemeslná práce a důstojný pokračování jedničky. Nejvíc strhávám za ten konec. tím to bohužel dost zabili. Škoda jak říkám ucházejíci film, ale dalo se z něj vytřískat víc.55% ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Predator v centre Los Angeles namiesto lesnej dzungle mi nevadil, skor naopak, myslel som, ze to bude rovnako zaujimave, ako jednotka, ale zial Stephen Hopkins pokazil hlavne tu prvu hodinu. Na zaciatku filmu mi to pripominalo styl Verhoevenovho ROBOCOPA (1987) - gang rozbijajuci vsetko v uliciach mal väcsiu moc ako samotni policajti a okrem tam boli aj zostrihy zo spravodajstva, ktore Verhoven rad pouzival vo viacerych svojich filmoch. Okrem toho neviem, co viedlo Arnolda odmietnut ulohu v tomto filme, bol by aspon viac zabavny, ale na druhej strane druha hodinka spolocneho boja Garyho Buseya s Dannym Gloverom stala za to a preto mu davam 70%. Uz len kvoli tej druhej hodinke si druheho Predatora rad obcas zopakujem. _________ Kevin Peter Hall - (Predátor) +++ Danny Glover - (Mike Harrigan) +++ Gary Busey - (Peter Keyes) +++ Bill Paxton - (Jerry Lambert) +++ Maria Conchita Alonso - (Leona Cantrell) +++ Adam Baldwin - (Garber) +++ Produkcia: Joel Silver +++ ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Rovnocenný a hodně nedoceněný nástupce jedničky, který v mnohém (především ve scénáři) dává svému staršímu bráškovi pěkně na prdel. Losangelesská válka drogových gangů není o nic míň atraktivní prostředí než jihoamerická džungle a s příchutí jamajského voodoo působí sakra dobře. Sice tu chybí nějaký ten arnoldovský superbijec (což je nejspíš dobře, protože kdyby se tu měl po městě prohánět nějaký jeho mladší brácha s rotačákem, tak teda potěš pánbůh), ale Glover to všechno herecky zachraňuje a policejní tým v čele s Billem Paxtonem prostě špatný ani být nemůže. A když si k tomu přičtete tu lahůdku v podobě několika Predátorů nakonec... . ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Žádná akční bomba, nýbrž jen poctivě odvedené řemeslo, které nedělá nedostižné jedničce žádnou velkou ostudu. Městské prostředí sice nenabízí tolik možností pro budování husté atmosféry jako neproniknutelná džungle, ale pro kvalitního scénáristu a režiséra je to skvělá výchozí pozice pro jednoduchý příběh, hromady mrtvol a ještě více vystřílených zásobníků, což tvořilo ostatně důležitou součást i v prvním díle. A byť je na první pohled znát, že je to druhý díl a všechno je tu hráno strašně na doraz a na efekt, reřisér Hopkins si jde za svým a za hodinu a půl nám naservíruje slušnou porci nenáročné akční zábavy, kterou podtrhuje skvělá hudba Alana Silvestriho a sympaťák Danny Glover. Škoda jen toho chaotického střihu a výpravy, ale to už bychom asi chtěli až moc.. 3,5* ()

Galerie (107)

Zajímavosti (57)

  • Herec Kevin Peter Hall (Predátor) študoval pred natáčaním filmu africké kmeňové tance, aby dodal Predátorovi väčšiu flexibilitu a osobnosť. (Nekrofil)
  • Dlouho byl favoritem pro hlavní roli Patrick Swayze, ale zranění během natáčení Hrozby smrti mu znemožnilo účastnit se dalšího fyzicky náročného natáčení. Hlavní roli poručíka Harrigana nakonec získal Danny Glover. (Bauer)
  • Kaskadér Henry Kingi, který hrál v prvním Predátorovi (1987) jednoho z vojáků, si v tomto díle zahrál postavu El Scorpia. (Fenk)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama