Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (334)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Norská divočina, která perfektně skáče mezi komedií, thrillerem, akčním filmem a vztahovým dramatem. Film, který nepřipraveného diváka může až šokovat a nikdy není jasné jakým směrem se bude dále ubírat. Pokud se divák filmu přizpůsobí a uvědomí si, že to tvůrci po většinu času nemyslí úplně vážně, bude se bavit jak při dialozích, tak i při přestřelených krvavých scénách, které jakoby vypadly z Braindead. Jedinou ale zásadní výtku mám k nevyváženému tempu a možná zbytečné dvouhodinové délce. Pořád to je ale originální dílo, kterým Netflix příjemně překvapil a má celou řadu výborně vypointovaných a vymyšlených scén. Cesta dědy na chatu je nejvtipnější scéna, kterou jsem viděl za posledních minimálně 10 let. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Neskutečně bizarní norský film. Dva rozhádaní manželé se vydají na víkend na chatu, kde jsou odhodlaní jeden druhého zabít. Do cesty jim ale vleze skupinka uprchlých vězňů a vše nabere jiné obrátky. Jeden zvrat střídá druhý a vy nevíte, co se stane za chvíli. Je to dost brutální a místy přitažené za vlasy. Určitě se ale budete skvěle bavit. Noomi Rapace tu má dost dobrou roli. "Zasraný buznomobil!" :D ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PRÁVĚ JSEM ODPÁLIL CHLÁPKOVI KOULE BROKOVNICÍ…“ … „JSEM NA TEBE PYŠNÝ!“ …“ ///    On chce zabít ji, vona zase jeho…, aby nakonec, díky třem uprchlejm vězňům… Hra na přechcávanou. Takový divadlo s několika postavama, ve kterým jde o život. Má to fajnový místa, ale určitě ne na dvě hodiny. Ze začátku je to celkem prdel, v závěrečný čtvrtině zase napínavý – i když se teda postavy chovaj píčovsky, jako ve špatnejch hororech. Ale i to má (asi) bejt ten černej humor.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Manželka mi zachránila prdel. (Ne, nešla místo tebe na tu operaci hemeroidů…) 2.) Jsem rád, když loď zanechává krvavou stopu. /// Thx za titule „K4rm4d0n“.       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tvl, Netflix se nějak rozjel. Poté, co nechali volný ruce Daveovi Chappelleovi v jeho stand-upu The Closer a dokonce se za něho postavili při protestní kampani vlastních zaměstnanců proti němu, produkujou tuhle nehoráznou jízdu Tommyho Wirkoly, kterej si z politické korektnosti dělá naprostou prdel. A že se mu teda zadařilo. Dlouho jsem se tak nenasmál. Výbornej scénář, nápaditá a vtipná režie, fantastičtí herci- obzvlášť Noomi Rapace je k sežrání- a drží to perfektně pohromadě. No a spolu s Nobody tady máme dalšího legendárního dědečka, kterej válí stylem, že jsem šel do kolen. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tvorbu Tommyho Wirkoly docela znám, takže jsem zhruba věděl, do čeho jdu. Norští filmaři již v minulosti mnohokrát ukázali, že černý humor jim je vlastní, a Cesta za smířením rozhodně není výjimkou. Hlavně musím pochválit herecké obsazení. Dvojka Rapace a Hennie zde totiž rozehrála neskutečně zábavnou podívanou, jejich repliky byly dost úderné, scénáristicky vybroušené do posledního detailu. První polovina se nese spíše v pomalejším tempu, ale ten sklep nastartoval doslova a do písmene inferno! Od tohoto momentu se připravte na krvavou lázeň. Potěšila mě samotná ústřední zápletka s vězni. Jejich setkání s hlavními hrdiny totiž do filmu vneslo čerstvou energii! K vyššímu hodnocení se nakonec nepřikloním, protože v úplném závěru mi přišlo, že autorům malinko docházel dech. I tak se ale jedná o parádní příspěvek do žánru krvavých černohumorných komedií. Za mě 7,5/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)

Reklama

Reklama