Reklama

Reklama

Co ste hasiči

(seriál)
  • Slovensko Co ste hasiči
Česko, (2021–2023), 12 h (Minutáž: 45 min)

Hrají:

Petr Rychlý, Václav Kopta, Marek Holý, Jana Bernášková, Jaromír Nosek, Radim Kalvoda, Vlastimil Zavřel, Pavel Nový, Sabina Rojková, Radek Melša (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Každá ves v Čechách má hasičskou zbrojnici. Stejně tak i vesnice Horní. Sbor dobrovolných hasičů zde vede svérázný Petr Pospíšil (Petr Rychlý). Má trochu horkou hlavu a před nikým si servítky nebere. Je to ale férový chlap, který vede svůj sbor až se starosvětským smyslem pro zodpovědnost, a ve vesnici ho proto mají rádi. Tedy až na vypočítavého starostu Vladimíra Urbana (Václav Kopta). Ten se totiž přes hasiče snaží vyvádět peníze z obecního rozpočtu a Petrova poctivost se mu vůbec nehodí do krámu. Starosta se proto snaží Petra a jeho hasičské jednotky všemožně zbavit. Souboj mezi Petrem a starostou je ústředním motivem nového českého seriálu plného rázovitých postav z malebného Ladova kraje. (TV Nova)

(více)

Recenze (38)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Půjdu proti proudu, protože po čase nova vytvořila seriál, který není úplné peklo, nabízí rozumně komediální zápletky i trochu vážnějšího a vidět Petra Rchlého, který se konečně vymanil z Ordinace, je celkem osvěžující. Navíc se v seriálu sešli dost nesourodí spolupracovníci - režisér Vladimír Skórka ze sKORONA mizině a scénárista Rudolf Merkner z Dramedy a je zajímavé to sledovat. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Sterilní a novácky plytký scénář spolehlivě zabíjí jak humor, tak i byť jen stopové množství nějaké umělecké a řemeslné kvality. Srovnání s Okresním přeborem si tahle hasičská plytkost nezasluhuje... ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Co jsou platní Uhlířová nebo Pechlát, když Merkner. To potom nepomůže ani, že i ten Rychlý je tady dobrý. Skórka neskórka. ()

bourec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V poslední době se víc než kdy jindy dost mučim sledováním sračkovitejch filmů, a občas i českejch seriálů. Tenhle jsem (opravdu dobrovolně) odkoukal celej. A to i přes to, že už po druhým dílu bylo jasný, že to za víc než jednu usmolenou hvězdu nebude. Snad Nový se Zavřelem, a v prvních dvou dílech Pechlát se svoji ženou zajistili občas nějakej vtip. Ty druhý dva v dalších dílech už jen paběrkovali. Zato Petr Rychlý, se svoji huhlavou mluvou, uměle vypadajícím vousem, a toporným herectvím nebavil, a jen potvrdil, že hrát stejně jako Kopta neumí. Jestli to měl bejt pokus o hasičskej Okresní přebor, tak se to hrubě nepovedlo.20%. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem málem zapomněl, že nás loni v létě (a už se chystá i druhá řada, ale u ní už opravdu nebudu) Nova poctila touto hasičskou parádou, která měla být jakýmsi duchovním nástupcem Okresního přeboru, kdyby však nebyla zoufale nevtipná, plná všemožných filmových klišé o vesnících a vesničanech. Ne ne, tady vážně pár dílů stačilo aby divák poznal, že další klenot se nekoná, a spíše to je něco, co brzy upadne v zapomnění. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

51 %. Toto je pro mě těžké hodnotit. Subjektivně se mi to líbilo na tři (asi stárnu), kdežto objektivně vím, že je to spíš mezi jednou a dvéma. Dávám tedy alespoň nejvyšší dvouhvězdičkové procentuální hodnocení. Prostě jsem si většinu postav normálně oblíbil. A seriály z vesnic nebo malých městeček mám rád. Dýchá tam na mě ta "malá českost". ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Prvotní ukázky ze seriálu mne nalákaly na něco alá "Okresní přebor", tudíž z vesnice, v pohodě fórky a ne moc trapnosti. Místo toho se zdejší hasiči, a vlastně celá vesnice, snaží vykrádat jak kultovní hlášky, tak jiné seriály, tak zohledňovat současnou dobu... no prostě ze všeho něco. I ústřední postavy působí dosti strojeně klasicky to postavíme na "zlém" starostovi a "hodném" šéfovi hasičů a okořeníme to "láskou" (neznám, náhodně ji potkám, nechce nic a najednou po pár sekundách láska až za hrob... jak klasické :D) mezi jejich dětmi... Za zdejšího kasanovu dáme Edu aneb obtloustlého, zarostlého chlápka věčně s pivkem v ruce a čelenkou na hlavě... opravdu lev salónů, který odláká kdejakou manželku, či dokonce jakousi celostátně známou redaktorku... Proč ne.. A když to drhne, tak tam strčíme maníka co věří kde čemu od duchů, přes 5G sítě, chemtrails a podobně, ať si přes to kopneme do dnešní doby kdy se tomu teoreticky většina diváků zasměje.. Celkově nic extra herecké obsazení, většinou se tu nic moc neděje a spíš se tu solidně vykrádá. Jediná kdo mne tu trošku baví je pohodová Jana Bernášková. Dějově se člověk jen občas pousměje a to je ten hlavní problém,. Takže shlédl jsem seriál až do konce (kromě 1 dílu - byl jsem mimo domov) a ve finále zklamání a jen 2z5 . ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Pokud šlo jenom o vtip a nadsázku, tak ok, ale ve chvíli, kdy si to začalo hrát na vážné věci, tak totální selhání. Mimochodem proto, zě ústřední dvojice, která se hledá a na konci (možná) najde, působí věkovým rozdílem spíše jako otec a dcera (16 let mezi herci a Rychlý s vousy tu působí tak na 60 minimálně). I ostatní postavy se chovají nelogicky a hystericky. Nejvetsi milovník působí oplzle což má zřejmě trochu připomínat Okresní Přebor, ale celkovou kvalitou na to Hasiči nemají. Nakonec je překvapivě nejlepší postava vykutálený starosta v roli Václava Kopty, který se pro tu roli snad narodil. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Petr Rychlý jako velitel dobrovolných hasičů na Vesnici a proti němu zlý starosta v podání Václav Kopta - snaha Tv Nova o jakýsi druhý Okresní přebor byl sympatický pokus a taky jsem si říkal, že nasadit takový seriál je od dramaturgie Tv Nova frajeřina jakože "jít proti proudu, proti všem" ale nakonec jsem pojal podezření, že když to odpovědní lidé na Nově viděli jaká je to upachtěná bída, tak se toho zbavili o prázdninách, aby to na plné čáře neprohrálo se Slunečnou a spol. Dvě hvězdy za upřímnou snahu a za Koptu, kterému ta role sedla jak prdel na hrnec. ()

KubykF odpad!

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem se vystavil mučení televizní produkce TV Hovna a jako vždy jsem se ujistil  že o nic nepřicházím. Strašný hovno!! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Co říct a neurazit? Možná by stačilo podepsat se pod recenzi uživatele slunicko2 „Díl od dílu horší a horší. Ještěže je těch dílů jenom osm“. Jasné a především pravdivé. První seznámení…..no nebude to žádný český MASH, ale koukat se na to dá….docela se mi hlavou honilo přirovnání s Dudkovou Hospodou (r. 1996-97). Každopádně každým dalším dílem se kvalita víc a víc přibližovala práci maskéra, který připravoval Rychlého porost tváře a zmiňovaná Hospoda by se přirovnáním mohla urazit a třeba už nám taky příště nenalít. ()

Razzor_82 odpad!

všechny recenze uživatele

Co ste to natočili zase za blbost! Čeští neherci Rychlý a spol. jdou opět do akce v tupé vesnické estrádě o hasičích. Stačilo vytrpět prvních 10.minut na odhalení trapných vtipů pro burany. Hodnocení 0%. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Upřímně, viděla jsem už větší hrůzy než je tento seriál. Ovšem veledílo to rozhodně není. Herecké obsazení (až na huhlajícího Rychlého s umělým plnovousem) bylo ucházející, nejvíce mě bavilo duo dědků Zavřel a Nový. Jednotlivé epizody byly nevyvážené, u některých jsem postrádala logiku (např. v epizodě s medvědem si bývalý velitel hasičů jde řešit se starostou výpověď místo toho aby byl na místě zásahu?, přitažlivost Edy pro všechny krásky v okolí je také zarážející, neustálé dávání a stahování výpovědi hlavního hrdiny...), poslední epizoda byla taková neukončená (např. manželka od starosty tedy odešla k Edovi?). Nejvíce tam ovšem chyběl humor (což je u seriálu s hlavním žánrem komedie dosti problém), dále by neškodilo vynechání některých klišé ("zlý" starosta x "hodný" hasič, jak veterinářka hasička ke štěstí přišla v podobně přestárlého hasiče, manžel podpantofláč a další perly, které jsem uvedla výše). Jako koukat se na tento seriál dá, pokud nejste nároční, nic nečekáte, jen chcete zabít čas třebas o deštivém chladném víkendu kdy vám není zrovna dobře :) ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Nevidel jsem rozhodne vsechny dily, ale co jsem videl, nejenom, ze neurazelo, ale bylo to dobre natocene, zahrane, nesustelo papirem a k tomu padnouci hudba. Posledni dil dokonce vynikajici. Snad ten trend vydrzi do druhe rad, kde uz nema Rychly nalepene vousy, coz byl pro me nejvetsi zapor teto serie ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Seriál Co ste hasiči bych zase tak nehanil. Určitě nešlo o nejlepší seriál posledních let, ale rozhodně ani ne o nejhorší, tato kategorie má tvrdou konkurenci třeba v Kameňáku. Za mě se jednalo o docela pohodový seriál, oddychový, odpočinkový. Pravda, netřeba u něj moc přemýšlet, ale rozličnost postav a jejich charakterů je značná. Líbila se mi úvodní znělka. Taktéž obsazení herců svědčí, že jde o seriál "na pohodu". Ostatně, těch seriálových studiovek už bylo docela dost, z tohoto pohledu působí zatím stále novinka jako oživení. I hasičské prostředí navíc venkovské je docela originální. Mezi současnými kriminálkami a rodinnými dramaty to rozhodně je dobrá novota, u které se dá zasmát. Druhá série pokračuje ve stejném duchu a nic tak inovativního zrovna nepřináší, pořád jde o hasičárnu, jen ty vztahy se trochu promíchaly. Na druhou stranu při stopáži epizod a podivnosti jednotlivých postav mě to pořád vcelku bavilo. ()

Reklama

Reklama