Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elitní zásahová jednotka přepadne středoamerickou vesnici, která drží v zajetí kongresmana. Dostal se tam při pokusu o diplomatické vyjednávání s drogovým bossem Salvatorem. Jednotka, které velí kapitán Murphy, je sice úspěšná, ale do rukou nepřítele se při akci dostane poručík Rifkin. Kapitán Murphy se kvůli tomu velice trápí. Elitní jednotka brzy dostane rozkaz Rifkina osvobodit a drogovou bandu definitivně rozprášit. Salvatorovi lidé se ale nechtějí vzdát... Při přestřelce je sice Rifkin osvobozen, ale jaké je překvapení členů elitní jednotky, když se dozvědí, že se Rifkin nechal koupit a přeběhl na stranu nepřítele! Některé věci ale nemusejí být zdaleka tak jasné, jakými se zdají na první pohled být... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nic moc, akce téměř nulová, potěšil Fred Williamson, co zase nedělal nic jinýho, než, že telefonal, jak taky jinak, když je to film Olen Raye, kde musí být vždycky minimálně 20 minut stopáže s telefonováním. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Začátek je ještě takovej standartně zábavnej jako z jiných Rayových filmů kdy dostaneme typickou přestřelku ve který se nikdo nekryje, všichni po sobě zběsile pálí a chovají se jako totálně netaktičtí a nekompetentní idioti. Pak už to bohužel taková zábava není a vkrádá se nuda. Mimo zetkařský stálice Daniela Baldwina tu najdeme opět další klasickou plejádu herců z těchto filmů ať už Jaenicke, Vennera nebo Tim Abell a našla se opět i čestná rolička pro Andrewa Stevense který tu má stejnou vizáž a uniformu jako v pozdějším Teroristickém komandu, což mě vede k domněnce, že tam byly tyto scény překopírovány a pouze předabovány novými dialogy. No a koukám, že ty neustále se opakující záběry na stíhačky startující z letadlové lodi, které už ani nevím v kterém filmu byly původně se taky nikdy neomrzí. Jinak takový standart této produkce, ale zároveň ničím vyjímečný, abych udělil tu třetí hvězdu. Ocením aspoň to, že je tu většina záběrů původních, ale holt to není taková švanda jako jiné kousky z této produkce, takže za mě 35% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Fred Olen Ray je něco jako brácha Jima Wynorskiho. Společně pracují na ultra levných akčních snímcích v céčkových vodách. A tento je jeden z nich. Komiksový scénář komiksově natočený, avšak plný chyb, patosu a nelogičností. A jak už to tak bývá i zde jsou použity filmové záběry z jiných snímků. Jistojistě mnoho znalců pozná, že např. letecké záběry stíhaček i jejich výbuchy pocházejí z ohromného filmového hitu Toma Cruise 'Top Gun’. Ale na druhou stranu, proč ne? Když je scénář napsaný tak, že se tyto záběry hodí, proč toho nevyužít. Zase nějaký ten dolar ušetřen. Nakonec, Jan Svěrák u svého snímku 'Tmavomodrý svět’ to udělal taktéž. I on použil převzaté letecké záběry a to ze snímku ‘Bitva o Británii’. A taky o nic nešlo. Ano, snímek ‘Protiúder’ je naprosto bez logiky, ale jako odpočinkový nenáročný akční film, u kterého se nemusí přemýšlet, jen tak pro letní pohodu třeba někde v kempu, je naprosto vhodný. V USA pro autokina ani nemluvě. ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Poněkud zmatený válečný(akční) film z prostředí Jižní Ameriky,kam zkorumpovaný velitel pošle své vojáky,aby vyřídili místního bosse. Pár obvyklých záběrů amerických stíhaček a dost nepravděpodobných situací. ()

Fenk 

všechny recenze uživatele

Laciný céčko s řadou scén z jiných filmů a parodickou akcí, který se dá dokoukat bez větší újmy. ()

Reklama

Reklama