Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dramatický seriál o tom, jak se Colin Kaepernick v době dospívání snažil prorazit a jak přitom řešil otázky rasy, kultury a společenského postavení. (Netflix)

Recenze (6)

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Líbil se mi začátek a vysvětlování jak těžké to mají děti a nebo černoši. Vizuálně to je zpracované taky zajímavě a je hezké vidět že někdo má ještě nápady jak uvádět do děje a jak vyprávět příběh. Jenže se to zaseklo u 3 dílu kdy už jsem nevydržel neustálé brečení nad tím že když jste černoch tak jste nula. Já to chápu, ještě 50 let zpátky byly černoši bráni za odpad společnosti a nikdo se netajil rasismem. Tento seriál to předhazuje tak strašně moc že mě tím vysíral každou další minutou. Už jen to jak se tahle komunita chová je ukázkou toho proč jsou lidem trnem v oku. Drsní drsňáci z drsňákova co musí mít copánky, tetování a pokud nehraje basebal, rugby nebo basket, není správnej černoch. Mluvení o čubkách, škváře a podobných věcech je dalším ukazatelem že tihle lidi fakt neumí zapadnout do společnosti. Po 3 dílech není správné hodnotit a určitě bych z důvodů hodnocení mohl ty další 3 díly ještě dát ale nebudu se snažit chápat něco co nejsem schopný pochopit protože jsem bílí nadřazený a rasistický člověk. Ty 3 díly bych ohodnotil 2 hvězdama s poznámkou : pokud si tahle černošská komunita bude vytvářet sama pro sebe tyhle seriály kde si budou neustále navzájem stěžovat na to že jsou černí a proto nemají místo ve společnosti a pokud jim tyhle seriály budou hodnotit bílí nadřazení rasisti, kteří černým nemůžou rozumět, musím se nutně zeptat, kdo je tady rasista ? ()

riza-do 

všechny recenze uživatele

Začalo to celkem zajímavě na téma všudepřítomného rasismu a problémů adoptovaných dětí, pokud mají za rodiče jinou rasu. Postavy jsou sympatické, formát zajímavý. Pocaď dobrý, koukatelný, zajímavý. Stal se z toho ale boj o sportovní stipendium, ač dotyčný, podle vlastních slov, má na to dostat prospěchové studium na Harvard. Jenže kdo by chtěl na Harvard, když si chce hrát s mičudou, žejo. Nelogičnost z toho tak stříká, že divák přestává absolutně rozumět hlavní postavě. ()

pajdaj 

všechny recenze uživatele

Rádoby realistická zpověď ublíženého chudáčka, který to rozhodně nedělal pro peníze. Pokud chcete vidět něco Quartebackovi nebo americkém fotbale zkuste QB1, Last Chance U, nebo cokoliv jiného jako Ballers, Blind side, Invincible, Náhradníci prostě všechno je lepší než tohle. ()

ClassyBitch 

všechny recenze uživatele

Tohle bude pro většinu Čechů těžko pochopitelný nejen z hlediska rasismu, protože typický Čecháček nemá rád jen dvě věc - rasismus a barevný, ale i té americké mentality nadšení pro sport, honba za snem, kdy člověk radši balón než prospěchový stípko na Harvardu. V nás totiž rodiče i společnost žádné sny a ambice nepěstují, naopak potlačují, a jediným životním snem a životním cílem naprosté většiny Čechů je vyhrabat se z exekucí. Tenhle příběh není záležitost nějakých 60.let, ale současnosti, případně minulosti teprve nedávno minulé. Téma rasismu se mě osobně dotýká, protože provází celý můj život. Obzvlášť v seriálu dobře vysvětlena mikroagrese je něco, co poznamenává každý den vašeho života, jste-li odlišní, jde o stokrát nic, které umoří i osla. Ačkoliv jsem nepocítila nějaké zvláštní sympatie k hlavnímu hrdinovi, identifikovala jsem se s tím bezpočtem menších i větších křivd, i pouhou skutečností, že se jej nezastal nikdo včetně rodičů a nejlepších přátel- protože ti v mnoha případech ani nevnímají dané situace jako něco mimořádného, špatného, neakceptovatelného.  Dosud jsem rasistickou mikroagresi vnímala spíš jako projev balíkovství a slámy z bot než vědomý projev rasismu. Tahle série mi to pomohla pochopit. Kdyby tohle dílo pomohlo aspoň jednomu člověku, aby si vytáhl hlavu z pr-ele a přestal být kre-én, bylo by to fajn. Stačí si ale přečíst recenze, co už tu visí, a je vidět, že se to míjí účinkem. ()

Dzanecki 

všechny recenze uživatele

Jak zde již bylo řečeno. Obecně za to poměrně dobře zpracovaný seriál, který si pustíte v jeden sobotní podvečer a podíváte se v klidu na těch pár dílů. Mladý klučina se snaží skrze rasistickou společnost dosáhnout svého cíle. Vše vypráví jeho dospělé já, které vysvětluje celou situaci skrze historické události. Děj se mi líbí, jelikož ukazuje realitu tehdejší doby poměrně dobře. Herec v hlavní roli je sympatický, jeho dospělé já už tolik ne. Myslím si, že tvůrci mohli vybrat lepšího adepta. Bohužel, jak již bylo zmíněno, pro českou náturu se jedná o dílo velmi zaměřené na rasové nepokoje. Místy až s přehnaným důrazem, což poslední dobou bývá časté. Určitě tomu přikládám velký důraz i já, nicméně často mívám pocit, že je toto téma poslední dobou, nejen v multimédiích, stavěno před úplně všechno. ()

Reklama

Reklama