Reklama

Reklama

Never Take Sweets from a Stranger

  • USA Never Take Candy from a Stranger
Trailer

Obsahy(1)

Devítiletá Jane Carter si jako obvykle hraje na kraji lesa se svou kamarádkou Lucille, když náhle zpozoruje, že někde ztratila svou peněženku. Za co si teď koupí sladkosti? Lucille ale ví, kde se dá snadno přijít k pár bonbonům.
O několik dní později podávají Carterovi žalobu na starého pana Olderberryho. Podle výpovědi Jane se před ním obě děti svlékly a tancovaly nahé. Rodiče Lucille však nechtějí s touto záležitostí nic mít, a tak je malá Jane jediným svědkem. Při následném soudním procesu je Olderbeerry zproštěn obvinění a Carterovi s hanbou balí kufry. Jane se ještě jede na kole naposledy rozloučit s Lucille. V lese ale potkají pana Olderberryho... (dopitak)

(více)

Recenze (10)

pepo 

všechny recenze uživatele

Velmi neprijemna drama s prvkami thrilleru. Mrazive v teme, zapletke aj jednotlivych scenach (vysluch, cln, finale). Hammeru tieto zalezitosti bez nadprirodzena isli viac nez tie ktorymi sa preslavili (vidz. takisto vynikajuci Taste of Fear) 9/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak trochu podobnost s klasickým snímkem Stalo se za bílého dne (1958), zde akorát poměrně velkou část snímku zabírají přípravy na soudní proces a soud samotný, který je pro malou Jean doslova očistcem. Snímek poukazuje na korupci a moc těch nahoře, kteří jsou v jistých věcech nedotknutelní. Původní tři hvězdy jsem zvednul na čtyři vzhledem k událostem, které následují po soudu. Tam se snímek promění ve skutečné mrazivé drama. Ve svém základu film rozhodně nezestárnul. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo od režiséra dvou filmů kterým jsem dal tady 2*? Sakra tak tímhle si vše vylepšil. Pravda je že film lehce zestárl a sem tam hranní malých holek není úplně ono. Ale tenhle film musel být opravdu šokující na svou dobu. Škoda že je film tak silně neznámý a nepomohlo tomu ani jméno Hammer který film produkoval. Celou dobu jsem nevěděl jestli si holky vymýšlí nebo ne film držel v napětí dostatečně dlouho. Hodně dobrý film u kterého lituju že je tak neznámí. Plnému hodnocení unikl opravdu jen o vlásek. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborné, pro tuzemského diváka naprosto neznámé drama. Jeden z mála britských filmů, kde mají auta volant nalevo (podle tvůrců se jedná o fiktivní děj s fiktivními postavami, odehrává se v Kanadě). Vyzdvihnout lze zejména dobrý výkon mladičké Jean Carter (hraje ji dvanáctiletá Janina Faye). Zapomenout nelze ani na charismatického žalobce Michaela Gwynna, snad známého někomu z role Alana Bernarda v legendárním Village of the Damned - Městečku prokletých. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Samotná téma zneužívania detí je silná, ak sa k tomu pridá veľmi kvalitné spracovanie, o filmový zážitok je postarané. Neznámy snímok zdobí herecký výkon mladej dievčiny ( Janine Faye ) a taktiež vynikajúca kamera hlavne v napínavých scénach. Deviate hodnotenie a štvrtý komentár. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tady jsou naprosto výborné scény, které ukazují, jak silné studio Hammer bylo ve svých malých filmech. Neskutečná je scéna s loďkou v samotném závěru. To člověka skutečně mrazí. Zapadlý poklad britské kinematografie, který si rozhodně zaslouží, aby si ho filmoví fanoušci všímali. Bez jakýchkoli násilných scén, přesto neuvěřitelně sugestivní. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Kvalitní drama nastiňující problém sexuálního obtěžování dětí a jak se k tomuto problému postaví rodiče dítěte, policie i obyvatelé malého města, ve kterém se většinou všichni dobře znají. Neštěstím rodiny je také fakt, že se přistěhovala teprve v nedávné době… ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre napísaná, ale i spracovaná dráma, ktorá sa nehrá na nič veľké, napriek tomu ponúka dosť. Brilantná atmosféra spolu s háklivou témou a autenticky pôsobiacim chovaním postáv v malomeste sú asi top. Dokonca sa tu nájde aj pár trilerových scén, ktoré sú naozaj bonbónikom. Vypichol by som staručkého herca v postave chorého uchyla, ktorý to zahral skvelo. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Výborná první (psychologická) polovina filmu. Po skončení soudu se film přepne do jiného žánru (kriminální) a ten už tak skvělý není. I tak nadprůměrní počin od Hammer. Může za to autor hry Roger Garis a scénárista John Hunter, který hru nezvrzal. V rámci žánru za 4. ()

Reklama

Reklama