Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film. Má ničím zaujímavý príbeh o dvoch motorkároch, ktorí chcú finančne pomôcť svojmu priateľovi s barom a tak sa s pomocníkmi rozhodnú vykradnúť pancierové vozidlo s peniazmi, no zistia, že pancierové vozidlo prepravuje miesto peňazí drogy a ich majiteľ ich chce späť. Spracovanie ale nie je najhoršie, kedže príbeh ma moc nezaujal, tak mi bolo celý čas úplne jedno, ako to dopadne, ale aspoň sa na to dá bez problémov pozerať až do konca. Akcie tu nie je málo a nie je ani zlá, ale ani ma moc nezaujala. Celkovo je akcia dobre natočená a v dobre zvolenom prostredí, ale obsahovo je slabá, tých pár súbojov pôsobí umelo a nezáživne a o niečo lepšie prestrelky sa zase vyznačujú minimálnym počtom zabitých a chýba v nich viac lepších momentov. Najlepšia je asi prestrelka v bare, ale ani tá nie je nič výnimočné. Herecké obsadenie je celkom dobré, Don Johnson, Mickey Rourke v hlavných úlohách a Tom Sizemore ako hlavný záporák, ale z nich ma bavil iba Johnson. A samostatnou kategóriou sú zabijaci v službách záporáka, ktorí sú len päťčlenná skupina zabijakov a prišli mi ako paródia na terminátorov. Réžia a technická stránka sú bezpochyby hlavným kladom tohto filmu a iba táto stránka spĺňa parametre správneho akčného filmu prvej polovice deväťdesiatych rokov. Nie je to zlý film, raz sa pozrieť dá, ale v rámci akčného žánru mi príde úplne zbytočný. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 53%. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Úplně přesně si pamatuji, když jsem tento film viděl poprvé. Nahrál jsem si ho tehdy z televize Prima. A každý den jsem na něj koukal, protože jsem z toho byl opravdu vedle. Samozřejmně, že jde o takovou blbost, ale svůj cíl pobavit to splnilo na plné čáře. Tento film je jednoznačně celkově cool. Scénář film je docela zdařilý, určitě najdeme nějaké klišé a dialogy taky nejsou zrovna nejlepší. Film obsahuje nějaké opravdu povedené hlášky. Pár nezapomenutelných scén. A hlavně výborná herecká dvojka. Mickey Rourke jako Harley Davidson nemá chybu a je vážně cool. Don Johnson coby Marlboro man je výborný. Navíc je to sympaťák a přesně takto bych si představil člověka, který by měl prezentovat značku cigaret Marlboro. A parchanti v tomto filmu? Jednoznačně to byli (jak řekli hlavní hrdinové několikrát) " buzíci " v čele s nechuťákem Danielem Baldwinem v tom jeho levným neprůstřelným obleku. A Tom Sizemore jako jejich šéf byl taky dobrý. Sem tam jsem zaslechl pár dobrých country písniček z nichž mi do teď hraje ještě v uších " Hardline " od Waylona Jenningse. Celkově jsem byl potěšen a hlavně jsem ztrávil hodinu a půl výborně! Lepší bejt mrtvej frajer, než živej srab ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Cigaretka po sexu, pohled z okna na ohňostroj, pohled na fotku manželky / přítelkyně v peněžence a šup do motorkářského mundůru. Ještě závěrečný pohled na rozloženou náhodnou známost na posteli, vyfouknutí cigaretového kouře mužské siluety v protisvětle a odchod. Jak jinak (a lépe) charakterizovat před úvodními titulky jednu z hlavních postav bez jediného slova. Potom ještě skvělá motorkářská montáž s nápaditými prolínačkami a je tu - brácha Bruce Willise, v tomhle filmu jeho dokonalá imitace Mickey Rourke. Bohužel celý film není tak skvělý, jako jeho začátek. Narážka na westerny sálá z každé vteřiny filmu, bohužel stupidní nápad neprůstřelných zabijáků sráží úroveň tohoto filmu až mezi zapadlá béčka videopůjčoven. A přitom stačilo málo a Harley Davidson a Marlboro Man byl nesmrtelný kulťák jako Die Hard. Škoda. ()

Arrow 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si můžu pouštět pořád a neomrzí mne. Slušná akce a dobré hlášky. Zase si jich pár neodpustim: Harley: "Víš, kdybych dostal pěťák za každýho, kdo na mne vytáhle bouchačku, tak bych byl boháč."; Marlboro: "Von mi krade holku, já jemu motorku."; Marlboro: "Víš, že každá rána stojí 2 dolary? 2 dolary za kulku." - Harley: "Kolik jsem jich trefil?" - Marlboro: "Utratil jsi 12 dolarů a netrefil jsi nic. Já dostal jednoho a stálo mě to 4." - Marlboro: "Kde jsou?" - Harley: "Jdou sem a hrozně utrácej." ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[První rewatch v dospělosti] Tohle je dětská srdcovka i když jsem s tím proti všem. Kdo mi bude tvrdit, že to není pětihvězda, nebo že měl jako malý kluk raději Marlboro Mana, je u mě prachsprostý lhář, měl by skončit s hodnocením filmů, přestat brát Crystal Dream a jít pracovat na vinici u Mikulova. Lháři! 90 % ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Na bundě Mickeyho Rourkea můžeme zahlédnout nápis SRV a římské číslice. Znamenají letopočet narození a úmrtí kytaristy Stevieho Raye Vaughana (spolupracoval například s Davidem Bowiem). (Ai.ma)
  • Tvůrci filmu se dozvěděli o možnosti upravit Ruger Blachawk na ráži .454 Casull z článku od Johna Taffina, kterého proto kontaktovali s tím, aby jim zbraň zapůjčil. Ten odmítl, ale dal jim kontakt na zbrojaře Andyho Horvátha. Puškař pak postavil několik revolverů pro film a údajně i pro Dona Johnsona a Mickeyho Rourka. Je jisté, že revolvery použité ve filmu byly skutečně upraveny na .454 Casull. (HectorHagman)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama