Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

burton 

všechny recenze uživatele

Baví mě, jak tady někdo píše, že to rozhodně neurazí a někdo zase, že je to špatný, moc špatný film a že to zachránily jen silné stroje. Pardon, promiňte a hlavně se prosím neuražte, dávám tomuhle počinu pět hvězd. Líbilo se mi to, dokonce několikrát. Právě že banda nagelovaných buzerantů, v čele s Baldwinem byla super, myslím, že nebyli trapní, ale s nadhledem nejtrapnější a o to právě jde. Harley Davidson a Marlboro Man jsou luxusní. Ty slepované boty...a ten Mickyho úsměv, ještě nebotoxovej...a ty filosofický kecy...náramě jsem se bavila a výborně si to užila a určitě jsem to neviděla naposled. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Cigaretka po sexu, pohled z okna na ohňostroj, pohled na fotku manželky / přítelkyně v peněžence a šup do motorkářského mundůru. Ještě závěrečný pohled na rozloženou náhodnou známost na posteli, vyfouknutí cigaretového kouře mužské siluety v protisvětle a odchod. Jak jinak (a lépe) charakterizovat před úvodními titulky jednu z hlavních postav bez jediného slova. Potom ještě skvělá motorkářská montáž s nápaditými prolínačkami a je tu - brácha Bruce Willise, v tomhle filmu jeho dokonalá imitace Mickey Rourke. Bohužel celý film není tak skvělý, jako jeho začátek. Narážka na westerny sálá z každé vteřiny filmu, bohužel stupidní nápad neprůstřelných zabijáků sráží úroveň tohoto filmu až mezi zapadlá béčka videopůjčoven. A přitom stačilo málo a Harley Davidson a Marlboro Man byl nesmrtelný kulťák jako Die Hard. Škoda. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Byl to jeden z mých oblíbených filmů, ale když jsem ho viděl po takové době, tak mě trošku zklamal. Vlastně trošku víc, vlastně až na poslední čtvrtinu, a že ta je výborná, se zde nic neděje. Avšak scéna na pohřebišti letadel je přeplněná hláškama, kvůli kterým se snad vyplatí přetrpět zbytek. /po odprásknutí pár týpků/ - "Nejlíp utracenejch dvanáct dolarů." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„It's better to be dead and cool, than alive and uncool.“ Rourke a Johnson. Jeden tak cool, že mu jinak jako kámen chladný Brian Bosworth poníženě pucuje hadříkem chromované díly na mašině a druhý oplývající takovým nenuceným charismatem, že po něm skutečný Marlboro Man z reklamy dojíždí vajgly. Dva hustí frajeři, co skočí z 20.patra do kýble s vodou, vedou hluboké řeči o životě a přitom o bytí, či nebytí nakonec rozhodnou rozpadající se křusky. Traduje se, že během natáčení byl v podpaží jednoho z členů zabijácké bandy v kevlarových oblečcích poprvé vědecky zdokumentován Skleníkový efekt a dokonce i to, že na ochlupení genitálií jejich slunečnicovým olejem natuženého šéfa D.Baldwina počal rašit v teplém nevadském podnebí jistý druh exotické houby.. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Každý z vás má určitě nějaký oblíbený filmový kousek, který přímo miluje a je mu ochoten odpustit všechny nedostatky a v různých hodnocení za něj bojovat až do úplného konce. Jedním z mých podobně milovaných filmů je právě Harley Davidson a Marlboro Man. V očích většiny jde pravděpodobně o akční béčko plné logický blbostí... víte co, jděte k čertu! Ústřední dvojka jsou zkrátka frajeři, kteří dokáží s přehledem zvládnou každou situaci a ještě u toho pronášet jedno parádní moudro za druhým a to říkám naprosto bez ironie. Z fleku bych se na to podíval znovu a vím, že bych byl velmi spokojen, protože jde o naprostou špičku... ehm tedy alespoň v rámci žánru. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu je několik narážek a odkazů k filmu Butch Cassidy a Sundance Kid, ať už jde o zmíňku o Marlborovo rodné město, jeho pistolnické dovednosti či skok z velké výšky do vody. (Ai.ma)
  • Poslední film ve kterém si zahrál Big John Studd. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama