Reklama

Reklama

Nadobro ztracený

(seriál)
  • Francie Disparu à jamais (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Před deseti lety přišel o dva ze svých nejbližších a teď musí řešit další záhadu, když mu zničehonic zmizí i přítelkyně. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zasadením do prostredia prímorského Nice možno najmenej typická Cobenovka, po rozohratí zápletky, konfliktov a celkovým myšlienkovým vyznením je ale jasné, kto písal predlohu. Rozumiem, ak niekomu nesadne casting hlavnej postavy, ja som si ale zvykol a nemám problém so žiadnym hercom a herečkou. Dramaturgicky je Nadobro stratený rozčlenený do piatich častí venovaných vždy jednej dôležitej postave, ale dej ide stále vpred, skôr ide o tak trochu retrospektívnu barličku, aby sme pochopili konanie konkrétnych postáv. Za mňa ide o ďalšiu Cobenovku, ktorú som si užil, síce nie maximálne ako Nevinu, ale zase viac ako trochu mdlé Temné lesy. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak je tenhle Američan oblíbený v Evropě. Temné lesy, Cizinec, Nevina, Nikomu to neříkej a teď i Nadobro ztracený. Všechny jeho zamotané příběhy o rychlé ztrátě a dlouhém hledání stojí nejen za přečtení. 80 % ()

Reklama

Liron 

všechny recenze uživatele

Mně úplně šíleně nejdřív nudil a potom i štval hlavní hrdina, resp. ten způsob, jakým ho ztvárnil Finnegan Oldfield. To bylo fakt špatný. Jinak zápletka a rozplétání docela ušlo. Nicméně to nezanechalo žádné emoce, bylo mi úplně jedno kdo je mrtvý nebo bude a kdo koho zabil. Dospěla jsem do závěrečného dílu a byla jsem za to ráda. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

už od Safe se chystám,že si od Cobena něco přečtu,protože ačkoliv se mi to zatím nepovedlo,adaptace jeho knih se mi líbí.Točí se sice stále na stejném principu,kdy někdo záhadně zmizí a někdo jiný pak po něm (většinou na vlastní pěst) pátrá a odhaluje různá podivná tajemství,ale zatím mě to neomrzelo.Gone for Good je na tom stejně,ale chtě nechtě jde doposud o nejslabší z adaptací.Většina postav tu není zrovna sympatická a to včetně hlavního hrdiny,který je sice z celé té sebranky nejnormálnější,ale i tak sem měl místy problém mu věřit.I samotná zápletka a pátrání po zmizelé přítelkyni a postupném odhalování (primárně) rodinné historie mi přišlo takové tuctovější než v předchozích Cobenovkách.Plusem je rozhodně malý počet epizod,takže se GFG vyloženě netáhne a potěší i změna prostředí,kdy Anglii,která zatím hrála prim vystřídá jih Francie (který tady nepůsobí jako zrovna dvakrát idylické místo)...60% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem několik adaptací Cobenových nervydrásajících thrillerů - britské, španělskou, polskou a nyní francouzskou. Nemohu si pomoci, nejsem jako frankofil snad zaujatý, ale podle mě to Francouzi zvládli nejlépe. Možná i těch pět dílů Cobenovi sluší, že do více dílů se děj už zbytečně rozplyzne. Navíc příběh zasazen do překrasného města Nice hned nabídne jinou atmosféru, než potemnělá Anglie. Současně však zavítáme i do nehostinných koutů sladké Francie. U mě plný počet. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama