Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Hoover je šéfem losangeleského speciálního policejního oddílu, který na příkaz starosty očisťuje město od organizovaného zločinu, přičemž používá tvrdé, obyčejně nezákonné, ale nadřízenými tolerované metody. V době vyšetřování vraždy mladé ženy se objeví film natočený zavražděnou Allison Pondovou. Jsou na něm záběry z tajného vojenského prostoru na zkoušky atomových zbraní, kterému vládne generál Timms. Ten se stane hlavním podezřelým, když vyjde najevo, že byl milencem Allison. Když se náhle objeví agent FBI, který velmi důrazně přikáže Maxovi, aby se případem dále nezabýval, Max samozřejmě odmítne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Oldschoolová stylovka se slušným scénářem a vysoce kvalitním obsazením. Jenže režie je utahaná až to občas bolí a tim výše zmíněná pozitiva do značné míry pohřbívá. přesto se tu najdou věci, nebo spíše herci, kvůli kterým se film vyplatí vidět a to zejména Chazz Palminteri a Jennifer Connelly, která se ve flashbacích příliš nestydí. Ale ani to není něco, co by mě donutilo si na film zítra vzpomenout. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá noir škola nie ako zo starých čias, ale zo starých čias. Vidieť klasických filmových gaunerov, akými sú Nolte, Palminteri či Madsen na strane zákona je osviežujúce, svojím spôsobom pôvabné a originálne (horšie je to s Johnom Malkovichom, Melanie Griffithu, Treatom Wiiliamsom a Jennifer Connelly, ktorí hrajú dosť o ničom postavy). Bohužiaľ, scenár je zbytočne prekombinovaný, sci-fi rozuzlenie je postavené na hlavu a inak solídnej Tamahoriho snímke chýba výraznejšie tempo a scény, na aké sa nezabúda. Snaživý priemer. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Panečku, opravdu vydařený snímek s humorem jakým má být. (Proč ty vůbec pořád jíš. To je psychologie, Maxi. Jím, abych nemyslel na jídlo. ) Jsou to policajti, ale chovají se, jak mafiáni a řeší vše jako mafiáni a to se mi líbí. Za vším stojí žena, tak jak má být ve správným film-noiru. Nečekaný obraz v tajných vojenských prostorách mi připomíná diskusi o oblasti 51. Oblíbil jsem i ty jejich přátelské diskuse např. tu, proč Max řídí auto apod. Tanahori se zrodil, přesně na krimi filmy. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Celý film mi přišel, jako by schopný stavitel měl spoustu prostředků a materiálu k výstavbě luxusního srubu a nakonec by postavil psí boudu. Možná je to dáno neschopností režiséra či průměrným scénářem, ale noirová atmosféra LA a nadupané herecké obsazení v čele s chlapáckým Nickem Noltem mělo rozhodně na víc, než na 60%. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Dobrá gangsterka. Vlastně Nick Nolte a jeho parta jsou detektivové, ale s jednáním gangsterů si vůbec nezadají, ba naopak. Nádherné je například už intro, ve kterém jdou přivítat nového gangstera v L.A. (toho hraje William L. Petersen známý zejména z ŽÍT A ZEMŘÍT V L.A.. jak trefné..)). Poté co Petersen leží již polomrtvý pod srázem Nolte suše prohodí "Dobře si to tady prohlídni. Tohle je Mulholland Falls, naše letiště. Tudy tě budeme vždycky vracet z L.A. do Chicaga." Prostě příjemně drsný film s dobrou zápletkou a skvělým hereckým obsazením. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Melanie Griffith získala za svůj výkon ve snímku ocenění Zlatá malina, a to v kategorii nejhorší herečka ve vedlejší roli. (Terva)
  • Černé auto, ve kterém jezdí Max (Nick Nolte), je Buick Roadmaster Cabrio z roku 1949. (Terva)

Reklama

Reklama