Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Hoover je šéfem losangeleského speciálního policejního oddílu, který na příkaz starosty očisťuje město od organizovaného zločinu, přičemž používá tvrdé, obyčejně nezákonné, ale nadřízenými tolerované metody. V době vyšetřování vraždy mladé ženy se objeví film natočený zavražděnou Allison Pondovou. Jsou na něm záběry z tajného vojenského prostoru na zkoušky atomových zbraní, kterému vládne generál Timms. Ten se stane hlavním podezřelým, když vyjde najevo, že byl milencem Allison. Když se náhle objeví agent FBI, který velmi důrazně přikáže Maxovi, aby se případem dále nezabýval, Max samozřejmě odmítne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To kvarteto v lakýrkách a padnoucích oblecích, co se drží násilných metod a přesně daného zasedacího pořádku v 1949 Buick Roadmaster, v sobě skrývalo jistý potenciál, ale ten zřejmě zůstal schován v tašce, která v pouštních scénách visela přes chladič jejich bouráku. Vinen je Tamahori, jehož pojetí neo-noiru celou dobu vlaje za velmi solidním žánrovým skóre Davea Grusina. Lehký spoiler: Obušek Nolte sice pálil jednu za druhou, ale v rámci vyšetřování mu to evidentně nepálilo. Z dostupných indícií si musel mnohem dříve uvědomit, že Jennifer Connelly naložili na vojenské základně do letadla, protože to její poprsí je bomba.. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Štýlová noir atmosféra sa v tomto filme dosť často konfrontuje s menšou nudou, ale celkovo som mal z tohto filmu lepší pocit. Príjemná spomienka na staré dobré časy plné cigaretového dymu, čiernočiernych charakterov a upršaných nocí. Herecké obsadenie je tiež na vysokej úrovni, veľká škoda tých vyložene slabých miest. Boss je asi najvážnejší Tamahoriho film, škoda, že to dotiahol len na lepšie ***. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Po scenáristickej stránke celkom solídna oldschoolová kriminálka v štýle Čínskej štvrte či L. A. - Prísne tajné, zľahka šmrncutá Neúplatnými. Problém je v tom, že to režíroval tvorca ultrasračky XXX 2 a hoci tu bol ešte krotký a zaobišiel sa bez digitálnych efektov, zároveň ukázal, že bez nich už je celkom nezaujímavý. Navyše namiesto Nicholsona či Crowea je tu Nick Nolte, namiesto Basingerovej či Dunawayovej Melanie Griffith. Proste druhá liga. Film z kategórie "načisto zabudnuteľná jednohubka" vytrháva snáď len hláškujúci Palminteri. Nuž a eroticko-podväzkové flashbacky s Jennifer Connelly tiež nie sú celkom na zahodenie ;-). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lee Tamahori a jeho snaha o noir se slušným obsazením. Přiznám se, že kromě doby, která je využita v tomto filmu mě nejvíce k filmu táhla Jennifer Connelly. Bohužel se příliš neohřeje a pak ji lze sledovat pouze z černobílých záběrů ze statické kamery filmu, který si hlavní postava občas pustí. Škoda, ale přesto má film slušný příběh a herci odvádějí své. Nick Nolte pasuje do své role perfektně, stejně jako většina dalších. Stejně jako podobně laděné filmy je však Boss poměrně pomalým filmem, v kterém se vše odkrývá po kouscích a divák může občas hlavního hrdinu rychle předběhnout. Šance na výjimečný snímek tu byla, ale zůstala nevyužita. Pro fanoušky Jennifer Connelly však tento film zůstane určitě velmi oblíbeným i díky nahlédnutí na její ladné křivky z mládí... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená oldschoolová retro krimi zo štyridsiatych rokov. Ďalší ľahko noirovský film. Veľi dobrý film zo všetkých uhlov pohľadu. Naozaj temný a zaujímavý príbeh. Opäť vynikajúca atmosféra povojnovej Ameriky. Vo filme nie je jediné hluché miesto, dej sa neustále ženie dopredu rovnako ako naši hlavní predstavitelia. Najlepšie výkony predviedli Nick Nolte, Melanie Griffith, Michael Madsen, zosnulý Chris Penn a sexica Jennifer Connelly. Skvele zvládnutá noirovka, ktorú vedie realisticky prirodzený Nick Nolte, ubieha svojím pokojným tempom s razanciou na brutálne scény, ktoré boli majstrovsky vyvedené pre podobný druh filmu. Krvi nebolo málo, ale ani veľa a tiež násilie, ktorého na druhú stranu zase nebolo toľko. Film, ktorý si nezaslúži byť v modrom obale hodnotenia. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Kalifornii a tiež v mestečku Wendover v Utahu. (MikaelSVK)
  • Chris Penn a Michael Madsen se setkali již při natáčení filmu Gauneři (1992). (Chibs)
  • Melanie Griffith získala za svůj výkon ve snímku ocenění Zlatá malina, a to v kategorii nejhorší herečka ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama