Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Hoover je šéfem losangeleského speciálního policejního oddílu, který na příkaz starosty očisťuje město od organizovaného zločinu, přičemž používá tvrdé, obyčejně nezákonné, ale nadřízenými tolerované metody. V době vyšetřování vraždy mladé ženy se objeví film natočený zavražděnou Allison Pondovou. Jsou na něm záběry z tajného vojenského prostoru na zkoušky atomových zbraní, kterému vládne generál Timms. Ten se stane hlavním podezřelým, když vyjde najevo, že byl milencem Allison. Když se náhle objeví agent FBI, který velmi důrazně přikáže Maxovi, aby se případem dále nezabýval, Max samozřejmě odmítne. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Panečku, opravdu vydařený snímek s humorem jakým má být. (Proč ty vůbec pořád jíš. To je psychologie, Maxi. Jím, abych nemyslel na jídlo. ) Jsou to policajti, ale chovají se, jak mafiáni a řeší vše jako mafiáni a to se mi líbí. Za vším stojí žena, tak jak má být ve správným film-noiru. Nečekaný obraz v tajných vojenských prostorách mi připomíná diskusi o oblasti 51. Oblíbil jsem i ty jejich přátelské diskuse např. tu, proč Max řídí auto apod. Tanahori se zrodil, přesně na krimi filmy. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Po scenáristickej stránke celkom solídna oldschoolová kriminálka v štýle Čínskej štvrte či L. A. - Prísne tajné, zľahka šmrncutá Neúplatnými. Problém je v tom, že to režíroval tvorca ultrasračky XXX 2 a hoci tu bol ešte krotký a zaobišiel sa bez digitálnych efektov, zároveň ukázal, že bez nich už je celkom nezaujímavý. Navyše namiesto Nicholsona či Crowea je tu Nick Nolte, namiesto Basingerovej či Dunawayovej Melanie Griffith. Proste druhá liga. Film z kategórie "načisto zabudnuteľná jednohubka" vytrháva snáď len hláškujúci Palminteri. Nuž a eroticko-podväzkové flashbacky s Jennifer Connelly tiež nie sú celkom na zahodenie ;-). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $11,526,099Tržby Celosvetovo $13,200,000║ neúprosní Nolte to tu občas bije hlava nehlava, fajn detektívka /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lee Tamahori a jeho snaha o noir se slušným obsazením. Přiznám se, že kromě doby, která je využita v tomto filmu mě nejvíce k filmu táhla Jennifer Connelly. Bohužel se příliš neohřeje a pak ji lze sledovat pouze z černobílých záběrů ze statické kamery filmu, který si hlavní postava občas pustí. Škoda, ale přesto má film slušný příběh a herci odvádějí své. Nick Nolte pasuje do své role perfektně, stejně jako většina dalších. Stejně jako podobně laděné filmy je však Boss poměrně pomalým filmem, v kterém se vše odkrývá po kouscích a divák může občas hlavního hrdinu rychle předběhnout. Šance na výjimečný snímek tu byla, ale zůstala nevyužita. Pro fanoušky Jennifer Connelly však tento film zůstane určitě velmi oblíbeným i díky nahlédnutí na její ladné křivky z mládí... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá noir škola nie ako zo starých čias, ale zo starých čias. Vidieť klasických filmových gaunerov, akými sú Nolte, Palminteri či Madsen na strane zákona je osviežujúce, svojím spôsobom pôvabné a originálne (horšie je to s Johnom Malkovichom, Melanie Griffithu, Treatom Wiiliamsom a Jennifer Connelly, ktorí hrajú dosť o ničom postavy). Bohužiaľ, scenár je zbytočne prekombinovaný, sci-fi rozuzlenie je postavené na hlavu a inak solídnej Tamahoriho snímke chýba výraznejšie tempo a scény, na aké sa nezabúda. Snaživý priemer. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Slabší "televizní" kriminálka se silnou hereckou sestavou. Zápletka s dopady testů atomových zbraní v nevadské poušti byla slibná, ale v žádný terno se to nepromění. Jenom průměrná šestáková story s drsnou policejní partou, armádní špínou, vraždou sexy milenky a nevěrou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To kvarteto v lakýrkách a padnoucích oblecích, co se drží násilných metod a přesně daného zasedacího pořádku v 1949 Buick Roadmaster, v sobě skrývalo jistý potenciál, ale ten zřejmě zůstal schován v tašce, která v pouštních scénách visela přes chladič jejich bouráku. Vinen je Tamahori, jehož pojetí neo-noiru celou dobu vlaje za velmi solidním žánrovým skóre Davea Grusina. Lehký spoiler: Obušek Nolte sice pálil jednu za druhou, ale v rámci vyšetřování mu to evidentně nepálilo. Z dostupných indícií si musel mnohem dříve uvědomit, že Jennifer Connelly naložili na vojenské základně do letadla, protože to její poprsí je bomba.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Celý film mi přišel, jako by schopný stavitel měl spoustu prostředků a materiálu k výstavbě luxusního srubu a nakonec by postavil psí boudu. Možná je to dáno neschopností režiséra či průměrným scénářem, ale noirová atmosféra LA a nadupané herecké obsazení v čele s chlapáckým Nickem Noltem mělo rozhodně na víc, než na 60%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou hvězdičku tahle detektivka dostane skutečně jen o bradavky, film se mi totiž subjektivně jevil delší (ve smyslu zdlouhavější), než je tady uvedená stopáž. Přeneseme se do 50. let a budeme sledovat detektiva s drsnými metodami Nicka Nolteho a jeho tým, hlavně amaterského psychologa Chazze Palminteriho. Obsazení (a s tím související herecké výkony) mi docela sedlo, zápletka nebyla vyloženě blbá, některé hlášky se skutečně povedly (při zavádění pásku do promítačky: "Nejde mi to tam strčit, mám moc velké prsty!" "Tak to zkus pinďourem..."), ale přece jen to bylo jaksi příliš konvenční a utahané, proti např. "L.A. Přísně tajné". 70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená oldschoolová retro krimi zo štyridsiatych rokov. Ďalší ľahko noirovský film. Veľi dobrý film zo všetkých uhlov pohľadu. Naozaj temný a zaujímavý príbeh. Opäť vynikajúca atmosféra povojnovej Ameriky. Vo filme nie je jediné hluché miesto, dej sa neustále ženie dopredu rovnako ako naši hlavní predstavitelia. Najlepšie výkony predviedli Nick Nolte, Melanie Griffith, Michael Madsen, zosnulý Chris Penn a sexica Jennifer Connelly. Skvele zvládnutá noirovka, ktorú vedie realisticky prirodzený Nick Nolte, ubieha svojím pokojným tempom s razanciou na brutálne scény, ktoré boli majstrovsky vyvedené pre podobný druh filmu. Krvi nebolo málo, ale ani veľa a tiež násilie, ktorého na druhú stranu zase nebolo toľko. Film, ktorý si nezaslúži byť v modrom obale hodnotenia. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Neskutečná záležitost srovnatelná s Čínskou čtvrtí. Tenhle film mi dlouho odezníval v hlavě. Devadesátky prostě přály skvělejm kouskům a skvělejm hercům. Nick Nolte si tu celý film vzal pro sebe a jeho detektiva jsem mu fakt žral. Úplně na člověka z toho dýchnul duch Ameriky čtyřicátých let, neskutečná nostalgie a svým způsobem je ta nostalgie ve filmu záměrná. Hlavní postava je vlastně takovým dinosaurem, poslední kus svého druhu v již novém světě do kterého on nepatří.  Sám to cítí. Způsoby, kterými doposud zákon vyžadoval pořádek už nejsou akceptovatelné a mění se i svět kolem. Hrozba atomové války s Ruskem straší po vítězství USA ve válce čím dál víc. Connely byla nádherná a velmi odvážná :-). Madsen je tu taky super, rád ho vídám ve filmech jemu hodných a ne v nějakých béčkových šílenostech. L. A. té doby muselo být nádherné. Oceán, neskutečné káry, krásné ženy v úžasných outfitech, muži v oblecích s klobouky... Tenhle film je třeba vidět! Dávám za 5 krystalků skla. * * * * * ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

„Tohle není Amerika, tohle je L.A. Jeho L.A“... Max Hoover není z nejmladších, už má něco za sebou. Má rád svůj klid a tak nemá zrovna pochopení, pro hlučné roztahující se naplaveniny. Zvlášť ty z Chicaga. Jeho metody nejsou zrovna z nejvybranějších, nicméně účel světí prostředky. Se svými parťáky, se mu daří držet nad městem ochranou ruku a tak nad ním tu svojí, za tichého při (resp. pře)hlížení, drží místní starosta. To vše až do jednoho horkého rána, kdy místní dělníci, nacházejí tělo mladé dívky, zabořené obličejem do země. Mrtvé tělo sice (pro)mluvit nemůže, ale filmová páska má co říct. A tak se roztáčí kolotoč na první pohled nesouvisejících událostí, na jejímž konci na Maxe čeká odpověď na otázky: kdo, proč, jak? Cena za jeho odpovědi, je však příliš vysoká. 80% [Pro někoho druholigová sestava, pro druhého vítané osvěžení. Nolte-Griffith-Palminteri-Madsen-Malkovich-Penn-Connelly, posuďte sami. Pravda, posledně jmenovaná, neměla moc času se předvést. Na druhou stranu, to co ukázala, nebylo zase tak málo a nebylo to (jak vidno, nejsem sám, kdo si to myslí) vůbec špatný. Jediné úskalí vidím ve scénáři, v jisté uspěchanosti. To zejména v poslední čtvrtině. Ten snímek si zasloužil stopáž min o třicet minut delší. Vše ostatní (atmosféra, vypravěčské tempo, herecké výkony, hudební podkres....) bez výraznějších námitek. S osobní poznámkou na závěr. Přestože se příběh odehrává ve městě andělů, není snímek L.A. Confidential tím, se kterým byste si ho měli spojovat. Byť se o to mnozí všemožně snaží. To v případě Chinatown, je asociace na místě. Jakmile uvidíte, pochopíte proč. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Obsazení vzbuzuje respekt, ale film je to opravdu docela podařený. Jenom nevím kdo je ten "mrtvý" boss. (I když chápu, že původní název se snad ani přeložit nedá.) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Distribučný názov debilný. Film pevne žánrovo ukotvený. Mne z klasík najviac pripomenul ČÍNSKU ŠTVRŤ, ktorý osobne nepovažujem za až tak vydarený, akú má povesť. Možno aj preto som bol teraz pomerne spokojný, lebo som nemal veľké očakávania. Mulholland Falls nemá veľmi osobitný rukopis, ale má kopu známych ksichtov a nič výrazne nekazí... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Štýlová noir atmosféra sa v tomto filme dosť často konfrontuje s menšou nudou, ale celkovo som mal z tohto filmu lepší pocit. Príjemná spomienka na staré dobré časy plné cigaretového dymu, čiernočiernych charakterov a upršaných nocí. Herecké obsadenie je tiež na vysokej úrovni, veľká škoda tých vyložene slabých miest. Boss je asi najvážnejší Tamahoriho film, škoda, že to dotiahol len na lepšie ***. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Atmosfericky hodně slušná kriminálka s buldočím Noltem v hlavní roli. V lepších chvílích film mírně připomene vynikající L.A. - přísně tajné, ale ve výsledku se jedná o nevýraznou detektivku, která nemá divákovi moc co nabídnout a ani závěrečné rozuzlení, nepatří k těm povedeným. Na jedno podívání slušné, ale ničím výrazné. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem sestavu z plakátů na druhé straně barikády, ale i tak se na ně dobře koukalo, stejně jako na "hambaté" scény Jennifer Connely. Celek byl stejně uhlazený jako čtveřice "mafiánských" policajtů, s dějem pomalu plynoucím jak bylo v minulosti zvykem. Propletená milostná linie i snaha o překvapivou zápletku se musí ocenit a hlavně příjemné hraní nerváka Nicka Nolteho. To si vždycky vzpomenu na 2x skvělých 48 hodin. V podstatě nemám co vytknout. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Oldschoolová stylovka se slušným scénářem a vysoce kvalitním obsazením. Jenže režie je utahaná až to občas bolí a tim výše zmíněná pozitiva do značné míry pohřbívá. přesto se tu najdou věci, nebo spíše herci, kvůli kterým se film vyplatí vidět a to zejména Chazz Palminteri a Jennifer Connelly, která se ve flashbacích příliš nestydí. Ale ani to není něco, co by mě donutilo si na film zítra vzpomenout. 55% ()

5150 

všechny recenze uživatele

Dobrá gangsterka. Vlastně Nick Nolte a jeho parta jsou detektivové, ale s jednáním gangsterů si vůbec nezadají, ba naopak. Nádherné je například už intro, ve kterém jdou přivítat nového gangstera v L.A. (toho hraje William L. Petersen známý zejména z ŽÍT A ZEMŘÍT V L.A.. jak trefné..)). Poté co Petersen leží již polomrtvý pod srázem Nolte suše prohodí "Dobře si to tady prohlídni. Tohle je Mulholland Falls, naše letiště. Tudy tě budeme vždycky vracet z L.A. do Chicaga." Prostě příjemně drsný film s dobrou zápletkou a skvělým hereckým obsazením. ()

Reklama

Reklama