Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetiletá Koryna Tanase se hrozně moc touží stát přebornicí ve sportovní gymnastice. Spolu s kamarádkou a svým trenérem se vydá do města Deva na zkoušky do prestižní gymnastické školy (nejlepší v Rumunsku). Postupně ale Koryna zjišťuje, že cesta k vysněnému titulu gymnatky nebude tak lehká, jak si zpočátku myslela. Ale někdy se vyplatí bojovat až do úplného konce. V hlavních rolích uvidíte Mircea Diacona (Umělkyně, dolary a Transylvánci) a Luminitu Gheorghiu (4 měsíce, 3 týdny a 2 dny). (Kamca_)

(více)

Recenze (9)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Rumunská sportovní gymnastika, neměla v 80 letech minulého století konkurenci. Výborně si stojí i dnes, ale tehdy, to byla gymnastická světová velmoc, která leckdy posbírala veškeré medailové umístění a konkurentkám nedalo šanci. Skrývala se za tím ovšem, až nelidská dřina, téměř vojenský dril a ukradené dětství, leckdy teprve osmiletých dívek. Je otázkou, zda to byli oběťi dobrovolné, nicméně svoje výsledky tato škola nesla a Rumunsko dominovalo gymnastickému olympu, dlouhou řadu let! Tento film mám proto velice rád a úmyslně jsem si ho nechal jako poslední 30 v rámci Challange Tour 2015. A pokud netušíte, kdo se stal předlohou pro filmovou Korynu, tak přikládám malou nápovědu, která už ale sama o sobě ve videu mnohé prozradí. Viděno jako poslední 30 film v pořadí v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. https://www.stream.cz/sportovni-okamziky/671298-dokonala-gymnasticka-sestava-1976 ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Problém podobných filmů vidím v jednotném scénáři - objevení talentvaného sportovce, tvrdý trénink s nějakou tou krizovkou a na konci vítězství. Aspoň jednou bych si přála vidět nějaký příběh, který z tohoto zaběhnutého scénáře vybočuje. Na jedno vidění dobré, ale rozhodně nepotřebuji vidět podruhé. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Detskými očami videné náročné úskalia športovej gymnastiky a cesta za vytúženým víťazstvom. Rumunsko tej doby malo jedných z najlepších gymnastov na svete, ale všetko niečo stojí... Nepoznám iný šport, ktorý by si vyžadoval toľko odriekania a úsilia. Na môj vkus to však bolo až príliš detské, čakal som serióznu športovú drámu niekde na úrovni Fehér tenyér (2006), avšak neprekročilo to dievčensko-pubertálny tieň. Na druhú stranu súťaženie, hlavne pri konci, bolo pomerne napínavé, a to aj napriek tomu, že mi tu chýbala aspoň jedna výraznejšia súperka. Silný priemer. 65/100 ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film z dětství. Viděla jsem ho poprvé úplnou náhodou někdy o víkendu a od té doby ho v TV nedávali, což si myslím, že je velká škoda. Miluju gymnastiku, hlavně tu sportovní, takže mi u tohodle filmu vůbec nic nechybělo. 100%. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

V době mého mládí, kdy televize měla jen dva programy, byly přenosy sportovních soutěží vítaným zpestřením. Olympijské hry 1976, v nichž excelovala mladinká rumunská gymnastka Nadia Comaneciová, mi dodnes utkvěly v paměti.Tento film byl zřejmě inspirován jejím životem. Je úžasný. Převážnou část příběhu tvoří dokonalé sportovní výkony i dřina, která stojí za nimi. V tomto směru je film trošku monotónní. Myslím, že se bude líbit především dívenkám, které se tomuto sportu věnují, jejich rodičům, kteří je podporují i prarodičům, kteří jim fandí. Taky k nim patřím. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Český název je Nebe na dosah, anglický název je Reach for the Sky. Desetiletá Korina se chce stát vrcholovou gymnastkou. Takže musí vynaložit hodně síly a odhodlání, aby prorazila. Díky tvrdému tréninku se nakonec stává tou úplně nejlepší ze všech. – film podle skutečného příběhu rumunské gymnastky. Pěkný dětský film z produkce Rocka Demerse (Arašídová pomazánka, Vincent a já, atd.) ()

progression 

všechny recenze uživatele

Zajímavý sportovní film inspirovaný počátky kariéry Nadii Comaneciové. Zajímavě vykreslený portrét "sportovních středisek" na výchovu (hraničící s drilem) mladých gymnastických nadějí. Film ukazuje strastiplnou cestu mladičkých gymnastických adeptek k mezinárodním úspěchům a mapuje vlastně úspěšnou cestu rumunské gymnastiky až na samý vrchol. Film mne zaujal, ale myslím si, že určitě daleko více zaujmul (nejenom) všechny potencionální adeptky gymnastické kariéry, i když to rozuzlení bylo tak trošku zidealizováno, ale tak to pro potencionální následovnice asi má být. Co se týče celé kariéry Nadii Comaneciové, mne více zaujal francouzský dokument, který byl co se týče její kariéry daleko obsažnější a obsahoval také politické a místy i zidealizované pojetí tehdejší "rumunské líhně talentů". To ale neubírá nic kvalitám tohoto (příjemně koukatelného) sportovního dramatu, který byl natočen dost dlouho před "realistickým" francouzským dokumentem. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

No kopnete me do hlavy, ale toto se mi fakt strasne libilo. Vubec je to ten typ filmu pro ktery ja mam takovou zvlastni slabost. Sportovni film o holce ktera si jde za svym snem. Jakozto nekdo kdo se svemu casu take venoval vrcholovemu sportu a dodneska ma ke sportu velmi pozitivni vztah je tohle presne muj salek caje. Zadna artova vec kde si lidi hodinu a pul mluvi diry do hlavy a pak na sebe pul hodiny cumi nasnimani skrzeva tmave filtry. Moc hezky detsky film, ktery rozehral i srdce dospeleho cynika. Moc hezka vec na velikonoce. Ja se raduji. A od pristiho tydne prestavam na mesic jist cokoliv co obsahuje mouku a zvedam si cardio z 40 na 50 km behu za tyden. To by pak bylo, aby nebylo! ()

Reklama

Reklama