Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tvůrci projektu Vyšehrad si váží všech fanoušků původního onlinového seriálu, a tak se rozhodli jim zkrátit čas při čekání na jeho filmové pokračování. Proto přišli s unikátním projektem, v němž spojili všechny epizody původního internetového seriálu a přidali nové scény z připravovaného filmu jako malou ochutnávku. Projekt nabízí zcela nový mix zvuku, vylepšenou obrazovou kvalitu a mnoho dalších příjemných překvapení pro ty, kteří seriál již znají. Pojďte s námi sledovat Laviho v podání Jakuba Štáfka v možná nejhorší situaci, ve které se dosud ocitl. Když svlečený jen v tílku a trenkách, ohořelý a dobitý sedí spoutaný na židli v připravené mučírně, a snaží se vzpomenout, co ho do této situace přivedlo. Byl to snad jeho samotný příchod do Vyšehradu? Došla s ním šéfovi klubu trpělivost a rozhodl se ho zbavit? Nebo na něj ty dva maskované týpky poslal Tomáš Řepka, když prozradil jeho trik s týmovou kasou? Diváci uvidí ne/oblíbeného trenéra Žloutka (Jiří Ployhar), předsedu FK Slavoj Vyšehrad Krále (Ondřej Pavelka), ale hlavně Laviho agenta Jardu (Jakub Prachař), který sice v průběhu času změnil tvář, ale hlas mu oproti onlinovému seriálu zůstal! Prostě jedno pozitivní překvapení za druhým. (Bioscop)

(více)

Recenze (56)

jefff 

všechny recenze uživatele

Jako seriál fungoval Vyšehrad výborně, alespoň tedy jeho první polovina. Jako film je to horší, zejména pak zmiňovaná druhá půle vyloženě ztrácí na vtipu i zajímavosti. Výměna Prachaře za Noska je divná a ani "vtipné" vysvětlení na tom nic nemění. Z ukázek na celovečerák, který je součástí Seryjálu ve mě rovněž nebudí úplnou důvěru. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jedná se o seriál, kterej se zmrdnul ve film a ne o ten film, ten bude pokud covid dovolí bude později. Dal jsem si to hned z několika důvodů. Nebyl jsem si jist jestli jsem kdysi viděl všechny díly a protože Kubá Štáfek působí sympaticky a role Laviho, pokud tedy nepřijde Othello někdy je jeho životní, dali by se říct že by s ní moh randit. Jediný, že Kuba je letenskej a přitom zelenobílá by mu jistě slušela víc, ale hold nikdo není dokonalý. Další důvod je, že tohle je přesně to kvůli čemu vidím smysl letňáků, cisterny chlastu a nějaká ta filmová prdel a upřimně neumím si představit lepší chod. Jasně film Oscara nedostane, jednotlivé díly jsou tam nastřihaný na kapitolky. Ale kdo má rád fotbal a nebere se nějak vážně ani nemá potřebu dokládat "jsempan/paní já mám vkus a jsem nóbl" , tak nevidím jediný důvod proč se Lavimu a jeho trablům nezasmát. Jinak Lavi by mě ideál pasoval do francouzskýho naroďáku, ne Limbereský, ale celej Pogba ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak často si teda můžu teďka kupovat děvky, když mám ten vážnej vztah?" Lavi je dutý ale free, takže je s ním sranda. Možná nebylo nutný nacpat seriálový díly za sebe a tvářit se, že je to film, ale já jsem si tu hvězdu Vyšehradu zase užil. Mám totiž fotbal rád. A fotbal to už dávno není kopání do míče, protože důležitější jsou nagelovaný vlasy, pořádná kalba, Camarro, soulože a vlastní značka spodního prádla. V tom je prochlastanej talent Lavi světová špička. Mě zkrátka tato fotbalová parodie baví . Nicméně s ústředním idiotem stále nechci být spojován ani focen. Ovšem nabídku soulože s Barcou nebo Realem bych patrně neodmítl. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tvůrci pouze sestříhali jednotlivé epizody seriálu, na konec přilepili krátký skeč a jako bonus přidali ochutnávku z filmu. Přidaná hodnota je tedy minimální a v plné kráse ukazuje, že Vyšehrad vznikal v punkových podmínkách. Přechody mezi díly jsou hrozně krkolomné a ve druhé polovině tomu značně dochází šťáva. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jako lákadlo na fylm funguje sestříhání seryjálu výborně, ono už je to fakt dlouho, co byl Vyšehrad hit a všichni to žrali. Do kina se ale hodně těším, zejména kvůli produkčním kvalitám, na původní tvorbě je zkrátka trošku vidět, že se to točilo trošku punkově a ty díly byly hodně kratičké. A nečekal jsem, že to půjde až takto funkčně spojit do celovečerní stopáže, takže kudos. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Ona je to fakt prázdná nádoba, kámo. Je to úplně duty free. Není to na žádnej velkej pokec!“ Domovská Sparta už nehodlala přivírat oči. Někdejší fotbalová hvězda Julius „Lavi“ Lavický dojel na své špatné návyky a nezdravou životosprávu, možná pomýšlel na Real, ale FC Slavoj Vyšehrad je pravdou. Navíc „skleněný Rosa dostal jeho legendary ten“. Štáfkova sebevzhlíživá guma je dokonalá, tam nasadí individuál, tu zase se snaží utéct dvěma policajtům, jindy jeho přípravu zhatí zásadní pleťová katastrofa, pak se doptává, zda má trenér Jarolím jeho číslo. Pánové Jakub Prachař nebo Ondřej Pavelka nabízejí zjevné herecké potěšení, celkově to má spád, ale brzy se to tak nějak okouká a divák očekává, že bizarní gagy doplní i něco navíc. Nestane se. Postupně narážíme na to, že pokud nepůjdeme „hlouběji“ a s dílčími pointami, fungovat už to nebude. A těch záchodových gagů bylo ve finále trochu moc. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútna zbytočnosť. Kým samostatné časti pôsobili výraznejšie, tu už to akosi nefunguje. Po polovici nesmierne cítiť prepad .. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku maximální zábavnost přeci jen v druhé polovině mírně ochabuje, ale je to dlouhé tak akorát. Lavi má úžasnou vyřídilku. Scéna kdy se jde do šatny představit spoluhráčům nemá naprostou chybičku. Celkově Vyšehrad povedeně komentuje fotbalovou scénu u nás. Ti kluci opravdu nejsou zrovna velcí myslitelé :) Lavíííí! 70% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Protože lodní počítač Holly má IQ 6000, což je stejně kolik má 12 000 fanoušků fotbalu (mrk mrk pro znalce Červenýho trpaslíka), jsem se Vyšehradu vyhýbal obloukem o velikosti nejmíň devíti fotbalovejch hřišť. Můj humor už je ale díky internetu a memům natolik zdegenerovanej, že se mi líbil primitivní film (který je kompletním sestřihem krátkometrážních epizod seriálu) o fotbalu, ačkoliv fotbal bytostně nesnáším víc jak pondělní dvojhodinu tělocviku na střední s panem Kyblikem. Jakože nebudu lhát, ten českej trapnohumor a až satirickej výsměch pokrytectví zazobanejch fotbalovejch celebrit je tak debilní, až je prostě skvělej a stejně tak pokrytecky zábavnej.... Štáfkův komediální fištrón v roli alfasamce Laviho co se řítí jak lavina a je génius i dylina je top notch. No a Jakub Prachař v geniální "dvojroli" je chodící automat na hlášky – jaktěživ bych si ani v Eurojackpotu nevsadil na to, že to někdy řeknu. Krátkometrážní formát je velký plus, snad ještě větší jak pleška average Baník enjoyera.... [VERDIKT: 7 mičud z 10 ty mičurine, tohle prostě nejde brát vážně] ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle Seryál jsem musel přiznávám trochu rozdýchat. A myslím, že je dobře, že píšu koment s odstupem. Ani já jsem samotný seroš neviděl a možná je to divákovi Seryálu a hlavně Fylmu ku škodě. Tenhle seryál a seroš jsou parádním zrcadlem některým našim serebritám (jak říká kamarád sere Brita a i mně!), kterým se jaksi rozmazala hranice normálnosti a toho co už je za hranou jen díky tomu, že mají více peněz za něž si mohou dovolit skoro vše. Zároveň si začnou myslet, že jsou tím pádem něco více než ten póvl tam dole, ta chátra zavšivená. Často pak díky této vlastní mlze nechápou, že normální mohou maximálně tak připadat jim podobným a že většina lidí na někouká jak na magory. Jsou to případy různých fotbalistů, některých héreček a jednoho pokérovanýho Karlose. Ale tihle lidé jsou zřejmě také potřeba, protože část ůzy jimž nepřipadají jako magoři se v nich zhlíží, touží žít v jejich luxusu a hladově lapá jakoukoliv pikantnost z jejich skvělých životů ať už jde o události radostné či ještě lépe tragické. Ona je totiž pořád v tom všudy přítomná závist a tak když se nemám jako oni, tak jim to vlastně patří ten rak či smrtelná nehoda... Bulvár to živí a tak tu máme vlastní ekosystém, který od toho roku 1989 služně prosperuje. Tak takhle si tu žijem. Vyšehrad do tohohle pěkně šlápnul a servítky si nebere. Oč je fekálnější o to více ukazuje tu absurditu života těchto serebrit. Já už to tu párkrát psal. Nepotřebuji opravdu vidět i se zvukovými doprovody jak je někdo na WC na velké straně. Vadilo mi to i tady, ale nakonec právě díky tomu rozdejchání to zde toleruji, protože to tam asi patřilo. Trochu jsem při závěrečných dojmech z filmu anchytal sám sebe. Léta volám po nekorektním filmu, který se vykašla na všechny ty nezávadné scénáře a konečně ukáže pořádnou porci nekorektní zábavy a teď bych měl vzdychat, že to bylo husté? :-).  Navíc místy to bylofakt vtipné. Takže dávám za tři vynechané tréninky. * * * ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zbytečný patvar, který zahazuje výhody webseriálu a spojením do celku zvýrazňuje jeho omezení. Soudě podle zdejšího hodnocení to fanoušky seriálu baví. No nevím, pro mne je to přinejlepším průměr, a rozhodl jsem se, že třetí hvězdičku si ani nezaslouží (50%). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní sérii neznám a přestože možná lépe fungují pár minutové epizodky, přišlo mi, že je zde vše podstatné, působí to celkem konzistentně a je to sranda. Jen se toho divák rychle přejí a možná je ideální si dát Vyšehrad tak na dvakrát, než v kuse. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ač absolutní fotbalový neznalec a nedivák, zamilovala jsem si Okresní přebor a jeho hrdiny. Vyšehradu jsem se vyhýbala i díky určité lenosti sehnat si všechny epizody v době, kdy platforma Obbod už neexistuje. Seriál spojený do celovečeráku se zdál být dobrým nápadem, ale asi nejsem cílovka tohohle až moc fekálního humoru. Na nový film se podívám, protože mě dost baví jeho kampaň, ale humor tam snad bude aspoň trošičku víc na úrovni :). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

seryjál sem sice svého času viděl komplet,ale proč si Laviho eskapády nezopakovat takhle pěkně v kuse.Nepřekvapivě se nic nezměnilo.Některé momenty stále geniální,některé zase slabé,Lavi je pořád kokot a Štáfek je pořád výborný...70% ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč v tomto snímku Noska daboval Prachař, a v původním seriálu nikdo nikoho nedaboval. Zkazilo mi to zážitek z filmu (nebo SERYJÁLU?!). ()

Reklama

Reklama