Reklama

Reklama

Než ďábel zjistí, že seš mrtvej

  • USA Before the Devil Knows You're Dead (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bratři Andy (Philip Seymour Hoffman) a Hank (Ethan Hawke) mají problém – tíživý nedostatek financí. Jeden si užíval, ale za cenu daňových úniků, na které mu právě přišel auditor. Druhý nemá práci a tím pádem ani peníze na výživné pro své dítě a svojí bývalou ženu. Aby se z toho dostali ven, napadl Andyho tak trochu zvrácený nápad, jehož realizací je pověřen Hank. Rozhodnou se vyloupit klenotnictví svých rodičů. Věci se ovšem vymknou kontrole a místo lupu se oba dostanou do ještě šílenějších situací, než si kdy dokázali představit. Při loupeži totiž byla zavražděna jejich matka a otec se sám pouští do pátrání po vrazích.
Sex, násilí, rodina. S tímto podtitulem film vyrazil do amerických kin a po světových festivalech. Atmosféra filmu je velmi temná. Andy a Hank se sice chovají jako malé vystrašené děti, ale jejich počínání má příliš radikální důsledky. Kolotoč zabíjení, který rozběhnou díky své neschopnosti normálně fungovat, je pak žene až na samou hranu společensky únosného chování a trest na sebe nenechá dlouho čekat. Jasný, účinný a chytře vymyšlený plán jak rychle přijít k penězům se tak pro oba stává noční můrou. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Fanisss

Fanisss (hodnocení, recenze)

Jediné, co pro mne bylo na tomto filmu depresivní, byla stále se opakující otřesná melodie, která doprovázela celý film a přestala hrát jen na pár světlých okamžiků. Troufám si říci, že hudba doprovázející tento snímek byla jeho asi největší slabinou. I když celkový koncept a herecké výkony taky žádná sláva. Na odpolední shlédnutí, proč ne, ale za sklo na výstavku asi ne!

RelaxMan

RelaxMan (hodnocení, recenze)

Tento film můžu vřele doporučit.Je to vcelku originální drama.Hodnocení : + P.Seymour Hoffman,E.Hawke,A.Finney,M.Tomei jsou skvělý + Originální příběh + Napětí,až do konce - Snad jediná věc,která mi chyběla a to je,že jsem se nedozvěděl jak dopadne E. Hawke

Heretic

Heretic (hodnocení, recenze)

..na 75% stačí časově přerývané vyprávění a pěkné herecké výkonu obou hlavních hrdinů. Jinak rychle zapomenutelné..

tomi114

tomi114 (hodnocení, recenze)

Mna to skor nudilo, ako nejak osovilo. V poslednej dobe som videl vela filmov, kedy sa dej odohraval postupne vo viacerych osobach, mozno preto ma to nebavilo, mal som toho uz dost. Koniec predvidatelny.

Andre.w

Andre.w (hodnocení, recenze)

Jedna hvězda za hudbu, jedna za toho dealera, jedna za depresivní atmosféru, dvě za psychopatickýho vraha Phillipa Seymoura Hoffmana. Minus dve hvezdy za nudu a munis jedna za neskutečně pitomej a předvídatelnej konec (fotr se nemusel mstít potom kolik lidí natáhlo bačkory).

dopitak

dopitak (hodnocení, recenze)

jistě nejsem ani v pravopise a pravdou je, že se kvůli tomu nevzrušuju .-)) jen jsem podotkl, že mě občas tahají oči..

murakamigirl

murakamigirl (hodnocení, recenze)

dopitak, načo sa vzrušovať? nemá cenu, veď ani ty nie si dokonalý (aj keď snáď v pravopise hej:))

dopitak

dopitak (hodnocení, recenze)

Když tak ledabyle pročítám některé komentáře- asi by to u některých přispěvatelů chtělo zopakovat si shodu podnětu s přísudkem apod. To jsou strašný hrubky... .-)

Kedar1

Kedar1 (hodnocení, recenze)

Tak takhle má vypadat drama! V podstatě jde o jednoduchou zápletku, ale když se všechno po.ere, tak je to fakt drama...

murakamigirl

murakamigirl (hodnocení, recenze)

"That`s mum and dad`s store!"
"Ehmmmm......?"  
Teda Hawke je úžasne presvedčivý, ale čo už dlhočiznú dobu stvára P. S. H., tomu už budem musieť pomaly dať meno šialené herectvo... (!)

potas

potas (hodnocení, recenze)

Dobře zpracovaný film ikdyž se mi už zdá, že to je kopírovaný scénář...

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

pařížský kamarád (s vytříbeným vkusem) si tohle pochvaloval, tak nevím, nevím...

Reklama

Reklama