Reklama

Reklama

Lovec jelenů

  • Rumunsko Vînatorul de cerbi (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Filmová adaptace dobrodružného románu J. F. Coopera, jehož děj se odehrává v letech 1740-50 v okolí jezera Otsega v Severní Americe. Zálesák a „Lovec jelenů“ Nat Bumppo je zajat Mohykány, ale posléze jej spojí hluboké přátelství s mladým náčelníkem kmene Čingačkůkem. Společně pak zažijí řadu dobrodružství. (Mariin)

Recenze (10)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nějak se nemohu vyrovnat s téměř rozhlasovým pojetím, tvůrci zřejmě nepochopili, že není třeba promluvy vypravěče, když děj zobrazí filmovými prostředky. Ale i přes tento nemalý hendikep mě film dokázal zaujmout a pobavit. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré zpracování Cooperova románu. Lovec jelenů se tu spřátelí s Čingačkůkem a prožívají první dobrodružství. Ateističtí východní Němci ve své filmové adaptaci nazvané "Náčelník Velký had" (s Gojko Mitičem) úplně vyřadili postavu černovlasé dívky Hetty, protože její zbožnost a její cesta s biblí v ruce mezi nepřátelské indiány, se nehodila do krámu. Tento rumunsko-francouzsko-západoněmecký film je pravdivě věrný literární předloze a s Hetty se zde setkáme. Dle mého názoru dost dobré zpracování, na rozdíl od západoněmeckých mayovek je však toto méně akční, méně napínavé a mnohem méně romantické. Je spíše vyprávěním (ne náhodou se seriál jmenuje Lederstumpf- Erzählungen). Všechny 4 díly jsou ideální pro děti a mládež, po západoněmeckých indiánkách to nejlepší, co dosud v tomto žánru vzniklo. V českých kinech se film promítal v roce 1971 společně s rumunskými crazy groteskami "Bobo zachránce" a "Diamant krále Midase". ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Exteriéry mimo vodu nevypadají moc severoamericky, na jezeře si ale připadáte patřičněji. Zvláštní film, jehož některé postavy nejednají podle šablony, indiáni jsou ochotní rozjímat o Bibli a hlavní hrdina uniká kulkám vypáleným i ze vzdálenosti deseti kroků. Viděno ve slovenském kinodabingu! ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Viděno kdysi v dávných dobách, kdy mi ke spokojenosti stačilo, že jsou ve filmu k vidění hrdinové oděni do lovecké košile s třásněmi či ozdobeni pery. Po letech však shledáno jako poměrně zdlouhavé, popisné a málo akční. Moc hezké exteriéry (i exteriéry dcer Toma Huttera). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Krásne dobrodružný dej a skvelú hudbu kazí naivne až detinsky spracovaný príbeh a chovanie postáv. Ako tak to kompenzuje krásna divoká príroda či sympatické postavy. Do pameti sa mi vryje aj starý slovenský dabing, a to kladne i záporne. ()

Šuplík 

všechny recenze uživatele

Keď scedíme komunistickú omáčku, máme film ako sa patrí. Pravda, u mňa ako Čingačgúk vedie Gojko Mitić a ako Natty Bumppo Lex Barker. A samozrejme Cathy O'Donnell a Rita Moreno ako Hutterove dcéry. Ale i tunajšia Hetty je veľmi milá. A je tu vynikajúca postava Harryho Marcha, parádna Watawah a nezlomný náčelník Mingov. To je chlapík! Som nadšený z toľkých podaní Lovca jeleňov. Každé je iné. Chcelo by to vidieť verziu s Belom Lugosim. ()

indiano 

všechny recenze uživatele

Po vyše 40 -tich rokoch pekná spomienka na detstvo,len bohužiaľ v porovnaní s ostatnými indiánkami super odpad. aj ke´d milujem tento žáner,je hrozné sa dívať na indiánskych šašov poobliekaných do plátených handier so strapcami z okenných záclon...nemožné herecké výkony, xichty vyhladnutých rumunov trýznených Ćaučeskom..jednanie postáv a...scéna,keď Sokolie oko chce ukradnúť kanoe a zjaví sa ´další šašo s enormne velkým tomahavkom,ktorý asi patril slovenskému Majstrovi katovi!!! Úžasné! Ale ako spomienka pekné... ostatné tieto rumunské filmy detto.. 1 hviezdička za nostalgiu...zaujímal by ma komentár Wesa Studiho!! ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Příjemné povídání o lovci jelenů tedy o Sokolím oku. Trošku mi to připomíná tím vyprávěním naši Osadu havranů. V dalších dílech naštěstí už to vymizelo. ()

Aberdeen 

všechny recenze uživatele

Jako dítko jsem měl strašný strach, aby se krvelační Huroni nedostali na srub Toma Huttera, postavený uprostřed jezera. Má oblíbená četba, poměrně pietně natočená v rumunsko-francouzské koprodukcií, malebné rumunské exteriéry. Dávám nostalgické maximum! ()

Reklama

Reklama