Reklama

Reklama

Recenze (6)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pozor, toto je chyták, ale nechcem spoilerovať. No veď skúste sami a uvidíte. Remeselne dobre zvládnutý snímok. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Příběh siláka, který po tragické ztrátě matky nalezl útočiště v židovské čtvrti, aby se stal boxerem, potkal svého ztraceného otce a téměř ztratil snoubenku na lodi, která vypadá jako Titanic, stejným způsobem jde ke dnu, ale název není ani jednou zmíněn a oblečení odpovídá spíše 20. létům. Hodně to připomíná Jazzového zpěváka ze stejného roku, má to určitě lepší technické provedení, kameru, akční scény, ale nevyváží to hlavního představitele, který hraje strašně. Jak mohl pak předvést takový skvělý výkon ve Východu slunce je mi záhadou. ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Defacto prvý film o tejto lodi,ktorý ale nedopadol úplne podľa mojich predstáv.Slabé hlavne čo sa katastrofickej stránky týka. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dramatický osudový film byl scénáristy adaptován podle románu Felixe Riesenberga a původně měl být příběhem Titaniku, takže po prvním snímku „Titanic“ (1912) by se jednalo o druhý film o katastrofě této lodi. K tomu však nakonec nedošlo. Společnost Fox Film Corporation rozhodla jinak, a tak je dějová linie Titanicu jen letmo zmíněna v asi pětiminutové scéně katastrofy. Jedná se tak tedy o první film, který se o katastrofě zmiňuje pouze v rámci příběhu. Především je to však dramatický příběh mladého muže, který bojuje za svůj sen. Na to, že se jedná o němý film, je působivý díky zajímavému ději, který je dynamický a je podpořen přesvědčivými hereckými výkony takových osobností, jako jsou George OʼBrien a Virginia Valli v hlavních rolích. Kromě dramatických pasáží obsahuje i několik akčních scén, které mají napínavou atmosféru, a kromě zmíněné katastrofy Titanicu obsahuje i několik katastrofických průšvihů. Především se však jedná o příběh na téma rasové diskriminace, díky čemuž se také stal jedním z prvních filmů, který toto téma zobrazuje, a jedním z prvních filmů, který používá akční scény jako důležitý dějový prvek. Násilí založené na rasových předsudcích rozdělilo New York na východní a západní stranu řeky Hudson, od čehož se také odvíjí i název filmu, který v překladu znamená „Východní strana, západní strana“. Působivá je technická stránka filmu. Kamerové techniky, jako jsou dlouhé záběry a prolínání záběrů, jsou použity k vytvoření působivých obrazů New Yorku. Přesto se film dočkal kritiky, a to za příliš sentimentální a předvídatelný scénář. Každopádně je stále považován za jeden z nejvýznamnějších filmů němé éry, a to díky vlivu námětu. Celkově se jedná o zajímavý a zábavný film, který je svým obsahem aktuální i dnes. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tady bohužel není žádná katastrofa. Respektive katastrofou je tento film který opravdu nemá co nabídnout. Ano uznávám je to první a němý Titanic, ale ani to spolu s dobou vzniku ho neospravedlňuje.20% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama