Reklama

Reklama

Podle vlastního scénáře natočila hollywoodská hvězda MICKEY ROURKE nejosobnější film své kariéry. Při jeho natáčení došel až na pokraj sebezničení, neboť sám vstupoval do ringu bez dabléra. Profesionální boxer Johnny Walker (MICKEY ROURKE – 9 A ½ TÝDNE, SMYSLNÁ ORCHIDEJ, SIN CITY) má již svá úspěšná léta v ringu za sebou, a tak se drží více skleničky než boxerských rukavic. Pár dolarů, utržených za zápas, jsou příliš velkou daní za zdraví, které se díky četným úderům do hlavy zhoršuje. Navíc se Walker setkává s náladovou Ruby, majitelkou neprosperující manéže s poníky. Přestože každé další zranění hlavy může být pro Johnnyho smrtelné, vstupuje znovu do ringu, aby vydělanými penězi odvrátil krach Rubyina podniku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Já prostě nemůžu jinak ... Rourke je úžasnej a film není ani tak o boxu, jako romantickej slaďák, proti kterýmu jsou třeba i dnešní korejský TOP slaďáky "čajíček" ... Fakt paráda, i když vykrádá maličko Rockyho ... Rourkův hereckej výkon potulnýho boxera "pakoše" je ještě o level výš než ten Stallonův ... člověk mu to fakt věří, že ten člověk takovej je ... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemusíte znát odrůdy jablek a semitské národy, když máte srdce na dlani, aneb prostoduchý druhořadý boxer jako životem otloukaný loser, který za trochu lásky šel by otok mozku kraj.. Klasické téma, při kterém se Rourke vypsal a vyhrál ze svých životních zkušeností, nicméně vložená upřímnost umírá na vlastní neumění přenést se na papír (nefunkční postavy, klišovitá koncepce) a Seresinovu režisérskou bezradnost. Chtěl bych vidět souboj Johnny Walker vs. Rocky Balboa v AZ-kvízu. Jasná remíza.. ()

Reklama

Visáč 

všechny recenze uživatele

Rourkov obskurný vanity project a prvá zastávka na ceste do pekla. Je to celé hodne melancholické, pozvolna plynúce a bez silných momentov, ktoré by vlečúce sa tempo príbehu nejak okorenili. Dokonca aj Claptonova gitara v soundtracku mi po chvíli začala liezť na nervy. Poznámka na okraj: Chris Walken steals the show. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz davno ma nejaka postava nesrala tak ako Mickey Rourke v tomto filme. Mimo ringu pôsobi jak debilko a v ringu zase jak opitý. Vdaka nemu bol tento film neznesitelny. Jedinym svetlym bodom je Christopher Walken, ktory ho zatienil jak charizmou, tak hereckym vykonom. Len vdaka nemu davam slabucke 2 hviezdicky. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Sly si napísal Rockyho, Rourke zase Homeboya. Osobne nerátam Rockyho medzi top boxerské filmy, no toto je ešte o dve triedy horšie. Obaja si pre seba napísali postavy, ktoré sú také jednoduchšie a tomu zodpovedajú aj dialógy. No kým Rocky mal aj pár silných momentov a nezabudnuteľné scény pri tréningu, tu nič také nie je, navyše Sly je oproti Mickeymu pán herec. Keď je na scéne Rourke, tak je to hrozná nuda (aj v ringu), aspoň Walken to trošku oživil. Inak stokrát ohratý banálny príbeh, bez kúska originality. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Mickey Rourke vycházel při psaní scénáře ze svých zkušeností s boxem. Jeho kariéra byla trnitá, a tak většinu času pil alkohol. O návrat do ringu se pokusil znovu v 90. letech, ale ani to se mu nezdařilo a tak se nadobro vrátil k filmu. (Rodriguez)
  • Herečka Debra Feuer, ktorá vo filme stvárnila objekt lásky hlavného hrdinu, bola v tom čase skutočnou manželkou Mickeyho Rourkea. (Mordenroth)

Reklama

Reklama