Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Michael McCann a před šesti lety býval učitelem ve Washingtonu. Pak se však dověděl, že otcem dítěte, které čekala jeho žena, není on, ale její milenec. Rozvedl se a odstěhoval do opuštěného, osaměle stojícího domu na okraji malého města ve Virginii. Živí se jako truhlář, vše, co vydělá, utrácí za zlaté mince a sousedům je jako samotářský podivín jen pro smích. Jeho bohatý soused John Newland, který kandiduje na starostu, tajně podporuje svou bývalou milenku, narkomanku Marshu, se kterou má dcerku. John je zvolen starostou a Marsha s holčičkou se za ním vydá. Cestou jí dojde benzín, zfetovaná žena zabloudí a nedaleko Michaelova domu zmrzne. Když Michael zjistí, co se stalo, spěchá k nejbližšímu sousedovi, kterým je právě Newland. Boháč pozná holčičku, která přežila, ale nepřihlásí se k ní. Michael se rozhodne, že dítě adoptuje. Dítě roste a obětavého Michaela považuje za svého otce. Do jejich klidného života zasáhne smutná událost u Newlandů. Starostova žena totiž potratí a John se na radu své ženy rozhodne přihlásit k otcovství Mathildy. Když však Michael odmítne jeho nárok na dítě, předá Newland celou věc soudu. (TV Nova)

(více)

Recenze (14)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vnímavý divák samozřejmě pozná, že se "něco stane", jak bylo ve filmu řečeno. U takového typu snímku to ale nevadí, protože na tohle všichni čekáme ;-) Je to doják a inteligentní humor (ale třeba i ten ve scéně "brekot u soudu") obrušuje hrany. 70%. -AŽ JEDNOU VYHRAJU, TOHLE MĚSTO UVIDÍ. -POSTAVÍŠ SNAD KNIHOVNU? ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Dobrej film, i když nějaký drama bych v tom nehledal, spíš vážnější komedii. Navíc už od rozdání karet je jasný, jak to dopadne. Následné odkrytí jen potvrdí, co jsme si celou dobu mysleli. Ale příběh je celkem fajn, přestože hodně zjednodušený, plnej těch sentimentalit, který ve skutečnosti nejsou možný, ale každej je miluje a chtěl by zažít a se strašně klišovitým koncem. Některé postavy se chovají přinejmenším podivně, když už ne nerealisticky (náhlé otočení mrzouta a samotáře MCCanna, chování Mathildy na konci k Newlandovým, chování Newlandovy manželky atp). Ale oceňuju jednu z nejlepších rolí Stephena Baldwina a taky se mi líbil dabing, což je přinejmenším neobvyklé. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to sentimentální, je to předvídatelné, ale je to tak milé a laskavé, že to filmu ochotně a rád odpustím a nechám se pro změnu zase jednou beze studu filmové pohladit. Steve Martin jako autor ukázal, že psát umí (knihy Prodavačka i Potěšení ze své společnosti bylo radost číst), hrát taky, takže i svého mrzouta dokáže podat jako sympaťáka, pouze zlomeného zradou ve chvíli největšího štěstí. Prostě jeden z těch filmů, které určitě nečekají ve schránce obálku od Oscara, na nic si nehrají a pokaždé dokáží potěšit a spravit náladu. Alespoň u mě to zabírá. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Steve Martin v příběhu ze života, který však po celou dobu plyne v tak rozvláčném tempu, bez jakékoli dramatické gradace a navíc ten kýčovitě dojemný závěr. Hodně slabé a Steveho příště raději v nějaké komedii! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Michael McCann ( Steve Martin ) nalezne před svým domem opuštěnou holčičku. Její matka je mrtvá, a tak oba osamělci spojí své životy........ Námět - George Eliot. Scénář - George Eliot a Steve Martin, který má i produkci. Kamera - Andrew Dunn. ...........než se přihlásí dívčin otec. Průměrný snímek u kterého se dá očekávat zakončení. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tento film si už od začiatku hádže polená pod nohy infantilným chovaním postáv. Muž havaruje a ranený uteká vykradnúť dom. Potom matka vezme malé dieťa a v aute s minimom benzínu sa vyberie v zime do lesa. Potom pešo dôjde k domu, ale miesto, aby zabúchala na dvere, tak si sadne pred dom a zamrzne... Ani zvyšok výsledný dojem príliš nevylepší. Adopcia, vychovávanie dieťaťa a súdenie s pravým otcom, nič, čo by diváka dokázalo chytiť a zaujať. Toto sa Stevovi príliš nepodarilo ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Milý, sentimentální příběh, ve kterém trochu vrže snad jen závěrečné vyznění o tom, že peníze hrají ve výchově dítěte důležitější roli než vřelý, pozorný a láskyplný přístup. Moc pěkná hudba od Cliffa Eidelmana. ()

J.CTORN 

všechny recenze uživatele

Nechápu místní hodnocení, tenhle film je tohoto typu filmu fenomén, proč? Je to jednoduchý, prostě tak jak v některých filmech jsou záporáci a hlavní postavy, tady musí rozhodnout váš mozek a vaše morálka, obě strany které spolu soupeří, nejsou dokonalý, každý udělal nějaké chyby a poučil se z nich, kdo jich ale udělal víc a jaká volba je spravedlivá, to je otázka na každého. Tenhle film není a to varuji komedie, ano někdy je tu nějaká vtipná scéna ale na to se tu nehraje, hraje se tu na to jak se při filmu cítíte a jak cítíte tu nespravedlnost kterou někdy soudy předkládají. Postavy jsou taky velice fajn a myšlenka či scénář jsou geniální. Radost se na to dívat. 5/5 ()

Reklama

Reklama