Reklama

Reklama

Moneyboys

  • Rakousko Moneyboys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fei patří mezi moneyboys – tak se v Číně nazývají sexuální pracovníci pro bohaté muže. Nelegální a rizikové povolání zajišťuje pohodlný život nejen jemu, ale i jeho příbuzným žijícím na odlehlém venkově. Když při rodinném setkání vyjde najevo, že Feiovi blízcí jeho sexualitu a profesi nikdy nepřijmou, vrací se zlomený Fei zpět do města. Podaří se mu vyrovnat s minulostí, aniž by zranil všechny kolem sebe? Čínsko-rakouský režisér C. B. Yi se ve svém mezinárodně úspěšném a vizuálně podmanivém celovečerním debutu zamýšlí nad řadou výsostně aktuálních témat. Je největší hodnotou přijetí rodiny nebo vlastní štěstí? Zachování vlastní tváře, nebo ekonomický úspěch? Zajímavý je i politický kontext snímku – kvůli tematizování homosexuality se musela jeho výroba přesunout na Taiwan, jehož lokace ve filmu vypodobnily jak čínský venkov, tak tepající velkoměsto. (Queer Kino)

(více)

Recenze (7)

Disk 

všechny recenze uživatele

Zvyknout si na pomalý styl vyprávění v asijské kinematografii není nic snadného. Pokud tohle víte, jste na to svým způsobem připraveni. Pokud ne, máte smůlu. Příběh o hledání štěstí a sebe sama plyne pomalu a nikam nespěchá. Pomáhá dokonalá kamera s jedním záběrem lepším než druhý a divákovy oči budou milovat nádherné mladé tchajwanské herce. Rozhodně nejde o film pro každého, ale za ztrátu času bych jej rozhodně neoznačil. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce naprosto bezchybné. Úžasnej výběr lokací, přitom i ty nepěkné se dají nasnímat velmi zajímavě. Vynikne to především při dlouhých rozhovorech, kdy až po chvíli začnete detailně vnímat okolí postav. Což ve finále může působit jakože se film hrozně táhne, jak tu někteří psali. Ale mě to bavilo a vyjma super kamery to má i hodně solidní příběh. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý příběh, který sráží zpracování. I když se to nedá srovnávat s obvyklou asijskou produkcí, pořád je znát chybějící surovost typická pro právě francouzské nebo belgické filmy. Kratší stopáž by dílu taky prospěla. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Střih je místy dost nepochopitelný, působí to poněkud zmatečně, což moc neprospívá plynulosti jinak velmi zajímavého příběhu, který má docela silnou výpovědní hodnotu. Co se dá považovat za horší přístup k vlastnímu životu? Prodávat svoje tělo bohatým mužům, nebo ztratit zdraví při dobře placené dřině ve znečištěném prostředí? Toť jedna z mnoha otázek, nad nimiž mě tento film donutil přemýšlet. (75%) ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Příběh byl pro mě nejpodstatnější a vryl se mi do duše společně s hlavní postavou Fei-e. I samotný film jako celek a určitě si na něj vzpomenu a vybavím si o čem je, pokud na název filmu někdy narazím. Malinko ubírám u zpracování, kde mnozí jsou nadšeni z kamery, ale u mě tak, jak jsem zvyklý na pomalé zpracování, by mi nevadil u některých scén svěžejší, rychlejší průběh, i když chápu, že tím tvůrci chtěli vyjádřit stav duší hlavních protagonistů. Též v první části některé "postelové scény" byly spíše úsměvné. Ale celkově vysoký nadprůměr a možná k tomu, že jsem si vše tak vychutnal, přispěly i kvalitní české titulky na gaytitulky.info 9987 ()

Související novinky

Mezipatra slaví život s vítězem Cannes!

Mezipatra slaví život s vítězem Cannes!

01.11.2021

22. ročník queer filmového festivalu Mezipatra s mottem Oslava života přinese spoustu zajímavého. Těšit se můžete nejen na ty nejlepší filmy s LGBTQ+ tematikou, ale i bohatý doprovodný program.… (více)

Reklama

Reklama