Reklama

Reklama

Neuvěřitelné, ale pravdivé

  • Francie Incroyable mais vrai (více)
Trailer

Obsahy(1)

Alain a Marie jsou na prohlídce domu na klidném předměstí. Realitní makléř je varuje, že to, co se skrývá ve sklepě, jim obrátí život naruby. Manželé se ohromeni a nadšeni tím, co objeví, rozhodnou nemovitost koupit. Když k nim na večeři přijde Alainův drzý šéf a jeho přítelkyně, pokušení podělit se o neuvěřitelnou (ale pravdivou!) informaci je silné. Marie je však odhodlána udržet ji v tajnosti. Začne být sklepem posedlá a nemůže si pomoci, aby se tam nevydala... Quentin Dupieux, jeden z nejexcentričtějších filmových tvůrců, má zdánlivě nevyčerpatelný zdroj bizarních nápadů, na nichž s komickou genialitou staví. Svým hercům opět velkoryse poskytl příležitost zahrát si nezapomenutelně bizarní postavy. Populární francouzští herci Alain Chabat a Léa Druckerová svými mladistvými výkony přispívají k satirickému diskurzu o lidské posedlosti a propůjčují odpovídající rysy dvojici čelící neobvyklé výzvě. Anaïs Demoustierová ztvárnila promiskuitní mladou ženu s tou správnou dávkou inteligentní lehkosti. A co jiného říci o neokoukaném výkonu Benoîta Magimela, než že je to jednoznačně herec na vrcholu kariéry, který je schopen všeho. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (27)

rivah 

všechny recenze uživatele

Tentokrát přichází Dupieux se surreálným nápadem: dvojice Alain a Marie si pořídí zázračný dům a když se spustí rourou dolů, ocitnou se v horním patře a zestárnou o dvanáct hodin. Zato cestou zpátky omládnou o tři dny. A když je navštíví mužův šéf Gérard, vypráví, že se nechá nainstalovat robotický penis. A tak Alain žije svůj obyčejný život pojišťováka, zatímco ti dva usilují o dosažení svých snů... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ďalšia bizarnosť na filmovom plátne. A musím uznať, že kompozične to bolo celkom vydarené a zaujímavé. Zaujímavá zápletka, aj keď miestami mimoriadne satirická, až za limity bizarnosti. Ale napriek tomu film ušiel ako voda, no očakával som nejaké zmysluplnejšie zakončenie. Ale to bolo rovnaké, ako celý film - bizarné. Postavy boli zaujímavé, dialógy chytľavé a často plné irónie (to mám rád), no a princíp "kúzelnej pivnice" či "robotického údu" bol naozaj dômyselný (aj keď zvrátený). Silnejšie 3* ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

12. bítešský filmový festival/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Střih 8/10/// PLUS: zábavná hříčka se zajímavým vývojem a chytlavým námětem, atraktivní hudba, neotřelý střih a prolínání scén MÍNUS: kratší a proto v poslední třetině muselo dojít ke zrychlení, v závěru poměrně doslovné a dokázal bych si představit i jiný konec a vůbec poslední třetinu/// Shrnutí: zábavné a vtipné. Sice ne po celou dobu, v mnoha chvílích je to i vážné. Přesto velice okouzlující a krásné./// Celkem 74%/// ()

Marze

všechny recenze uživatele

Film zahreje u srdce. Ma zajimavou absurdni originalni, i kdyz stupidne jednoduchou premisu , o niz vypravi se smrtelnou vaznosti. Spis by to vydalo na kratkou povidku. Vypraveni plyne pomalu a dialogy jsou plytke. Ale je tu par usmevnych sven. Vypravi se o lidske obsesi, ale take rypa do minulosti.  Krize stredniho veku nikdy nebyla tak podivna, jako v tomto filmu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Quentin Dupieux nepatří mezi mé oblíbené režiséry z Francie, točí zvláštní filmy a málokdy se mi trefí do vkusu a tentokrát se taky úplně netrefil. Vizuálně to vypadá opravdu odpudivě, kamera taktéž žádná sláva a má to nádech televizního filmu, takže, co film dělá v kinech netuším. Samotný námět o baráku, který ve sklepě skrývá něco, co páru změní život má něco do sebe, ale nepřišlo mi to dostatečně poutavě využito. Satirický tón je zřejmý a nejvtipnější je historka o elektrickém péru, což byl pro mne jediným vtipným momentem, což je na Komedii opravdu žalostné. Alain Chabat je sympaťák, ale tohle je jeden z jeho slabších počinů, herecky ani komediálně se tu moc neprojevil. Spíš drama, než comedy. I přes skromnou stopáž 70 minut mě to příliš nebavilo. 5/10. ()

Galerie (11)

Související novinky

9. ročník Be2Can startuje už tuto středu!

9. ročník Be2Can startuje už tuto středu!

03.10.2022

Už tuto středu začíná Be2Can v 34 kinech po celém Česku! Zahajovacím filmem bude stejně jako v letošním Cannes zombie komedie Poslední střih od Michela Hazanaviciuse. 9. ročník přehlídky… (více)

Reklama

Reklama