Reklama

Reklama

Srdečné pozdravy z Afriky

(festivalový název)
  • Francie OSS 117 : Alerte rouge en Afrique noire (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Rok 1981. Po čtrnácti letech a úspěšném úniku z Afghánistánu se vrací na scénu agent OSS 117 (Jean Dujardin). A hned se vydává na misi do Černé Afriky (smyšlená země), kde má pracovat v týmu s mladým agentem (Pierre Niney). Místní politická situace, která umožňuje šíření komunismu po kontinentu, vytváří absurdně spletité situace. Úkolem agentů je zabránit převratu, který by odstranil režim prezidenta Bamby. Povede se jim zachránit osud země a čest Francie? (Febiofest)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (8)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zmena režiséra je tu citeľná. Bedos nie je Hazanavicius. Ten bol nápaditý, trafený a referenčne bohato odkazujúci na špionážne filmy. Dujardin v jeho podaní bol trtko so šťastím, ktorý krásne parodoval vážnosť špiónov. Austina Powersa mám ako paródiu najradšej, ale táto verzia OSS 117 mi sadla tiež. Preto zamrzí, že najdlhšia časť je aj tou najnudnejšou. Zaujímavých vtipov je tam pomenej, omnoho viacej sa dostávame do akéhosi vatového údolia, kde nezaujímavé postavy kecajú o stále tých istých veciach. Dej sa hýbe sporadicky a keď sa začne konečne niečo diať je už koniec a nás čaká predzvesť pokračovania. To by som si síce rád pozrel, len dúfam, že nebude také ťažkopádne, ako táto časť. Dujardin zostarol, ale stále si drží určitú noblesu. Tri z nostalgie. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Franko-africký, teda v súčasnosti už plne francúzsky James Bond, ktorému sa svojou paródiou podarilo miestami celkom pobaviť. A potvrdenie, že černošky nestarnú. Takej Fatou N'Diaye by vek po štyridsiatke málokto tipoval. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pro tuhle sérii mám slabost, takže jí některé chyby rád odpustím. Třetí díl nezastihl slavného agenta v dobrých časech. OSS 117 stárne a na jeho místo se derou mladší, energičtější, nadšenější a především přizpůsobení moderní době. Scénář z toho vytřískal několik povedených vtipů, přehršel úsměvných a něco málo křečovitě trapných. Na průměrnou komedii to stačilo a zbytek doladil Jean Dujardin. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Rasistický, konzervativní a přehnaně patriotský agent 117 se po dlouhých cca patnácti letech vrací. Musím říct že i přes natěšení, jsem byl lehce skeptický. Přeci jen dnešní doba je značně připosraná a to co tvůrcům prošlo před lety nemusí už projít dnes, navíc výměna režiséra za Bedose, který je hlavně známý sexuálními komediemi tomu taky moc nepřidalo. Naštěstí mé obavy byli zbytečné, OSS 117 se vrací v plné parádě a sice je to z trilogie nejslabší díl, ale i tak baví. Hlavním hitem je samozřejmě Jean Dujardin který si celý film krade pro sebe a věk mu na charismatu neubral ba naopak. Jeho grimasy jsou nezaměnitelné a jde vidět že si roli neskutečně užíval a díky němu je tenhle díl i tak zábavný. Jelikož i když humor je tu dle mého hodně fajn a i nekorektní (v rámci mezí, samozřejmě se lehounce klidnili). Tak kvůli lehce přemrštěné stopáži se tu pár hluchých míst najde. Ty naštěstí vykompenzuje krom skvělého soundtracku, hlavně množství fakt geniálních scének, jako například střílení na teroristy v pralese, předhánění se s kolegou apod. Fakt tohle je takový to příjemný pokračování co vás rozesměje, dá vám dobrou náladu a thats all. Dlouho mi chyběl nějaký takový fajn dobrodružný ujetý film. Tak snad čtyřka bude! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mimochodem - ne zrovna malou roli tady hraje český herec Ivan Franěk, nechápu, proč není nahoře v záhlaví uveden. Tímto dílem jsme se dostali do 80. let, kde náš skvělý agent musí čelit sexuální impotenci, mladému konkurentovi z řad špionů i vědomí, že nemá všechna ta nová udělátka on. Pořád urazí kde koho na potkání a nechápe, co se kolem něho děje - až tím spíš připomíná Američana -, jenže tenhle film až na úvod moc nešlape. Začátek je fajn odkazem na bondovky starého ražení. Jenže pak se to přehoupne zase v ty hlášky... Hele, já tohle francouzské sebemrskačství nechápu. Na jednu stranu tvůrci šijí do Francie, jejích výdobytků i "výdobytků", do kolonialismu a nepochopení ostatních národů, ale na druhou je tam vidět ta hrdost na vlastní vlast a její výdobytky i "výdobytky". Takže parodie jen odsud potud, asi jako francouzský odboj za druhé světové, který daleko více probíhal ve filmech natočených po válce, než v reálu, kdy se Francouzi jednoduše Hitlerovi v klidu vzdali. Tady v tomto filmu se šije do vztahu Francie a Afričanů, ale opět tak nějak odnikud nikam a bez jakékoliv údernější scény. Pár vtípků, asi dva tři, se povedlo, ale jinak ty dvě hodiny jsou sice lokacemi hezká, ale nuda. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo vo Francúzsku a Keni. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama