Reklama

Reklama

Vrchol nebes

  • Francie Le Sommet des dieux (více)
Trailer 1

VOD (1)

Fotožurnalista je posedlý pátráním po tom, co se stalo s první expedicí na Mount Everest, a dostane se na stopu uznávaného pohřešovaného horolezce. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (26)

okkac 

všechny recenze uživatele

Frantíci zadaptovali japonskou mangu do anime a vyšli z toho se ctí. Horolezec nejsem, ale obdivuju lidi, co mají tu touhu překonávat sebe a nacházet stále cestu vzhůru. Zde novinář pátrá po fotoaparátu z výpravy na Everest z roku 1924, kde se vrchol pokusil zdolat George Mallory, ale zahynul a neví se, jestli se mu podařilo dosáhnout vrcholu, jinak by vzal prvenství Hillarymu z roku 1953. Fotoaparát ma japonský horolezec Habu, kdy novinář pátrající v jeho životě se prolíná s flashbacky do jeho života, kdy ho nakonec najde, aby se dozvěděl pravdu, ale zjišťujeme, že ta někdy není vůbec důležitá. Opravdu nádherný příběh o lidské touze překonávat samu sebe, pěkná animace a hudba. Nebýt francouzského dabingu, tak opravdu bych si myslel, že za tím je nějaké významné japonské studio (Ghibli např.). 9/10, horolezci můžou jít i výš. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to čoraz vzácnejšie zažiť animáciu ako The Summit Of The Gods, fascinujúcu kombináciu čírej mierky a tichého rozjímania. Aj keď spočiatku naráža na nejakú zdĺhavú expozíciu a jej eliptická úprava môže byť mätúca, je to mocný výkon adaptácie. Režisér Patrick Imbert destiluje päť zväzky mangy do napínavých, ale impozantných 90 minút. Imbert si aj v tomto oklieštenom čase zachováva jadro príbehu človek verzus príroda aj jeho relatívne trpezlivé tempo. Film zahŕňa naturalizmus, kombinuje jednoduchú, ale expresívnu kresbu s jemným hereckým prejavom a kontrastuje neprehľadné ľudské priestory s rozľahlosťou pohoria.  Imbert udržiava toto ponorenie prostredníctvom neuveriteľne zložitého zvukového dizajnu a vynikajúcej hlasovej práce. Jeho vizuálne zobrazenie jeho prírodnej krajiny spôsobuje, že samotné skalné steny majú pocit, že sú živými dýchajúcimi titánmi. (30.5.2022) ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

hmm... V roce 1924 se George Mallory a Andrew Irvine pokusili vylézt na Mount Everest a už nebyli nikdy viděni. O sedmdesát let později se Makoto Fukamachi, mladý japonský reportér, setkává s tajemným horolezcem jménem Habu Joji, v jehož rukou si Fukamachi myslí, že vidí Malloryho kameru, která by mohla odhalit, zda Mallory a jeho společník byli skutečně první, kdo zdolali Everest. Fukamachi se postupně s Habuem více zaplete do té míry, že se k němu nakonec připojí na Everestu, aby zaznamenal Habuův vlastní pokus dosáhnout vrcholu. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Vizualne uchvatný manga film o fotografovi a horolezcovi,ktorí idú po stopách horolezca na Everest George Malloryho a nasleduju volanie hôr.Režiserovi Imbertovi sa darí preniest grafický román filmu bez toho aby zakryl jeho pôvod.Ako mnohé horolezecké filmy aj The Summit of the Gods naráža na paradoxnú fascináciu,ktorou vysoké hory pôsobia na ludí.V nebezpečnej situácii sa ocitnú aj protagonisti Fukamachi a Habu .Leziete alebo fotografujete v extremných podmienkách: v mraze,vo vysokej nadmorskej výške a bez velkého množstva kyslíka,ích život doslova visí na lane. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kombinace všeho, co horolezecké filmy mají umět a v tomto případě i umí. Strhnout napětím, přimět diváka ustrnout v hrůze z nekonečných hloubek a přesto fascinovat výhledem, kterému není rovno. Vrchol nebes za pomoci unikátní mezikulturní spolupráce funguje po všech zmiňovaných stránkách. Přednost přesto dostávají hodnoty introspektivní i retrospektivní a díky tomu stojí za vidění nejen mně, který jsem přišel na návštěvu k zamyšlenému animáku, tak i někomu, kdo se s žánrem setkal už mnohokrát. Jediné, čemu pořád (naštěstí) nerozumím, je síla onoho vábení, které dokáže dospělého muže dobrovolně přivést na hranici života a k ochotě vykročit i za ni. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama